Northrend
World of WarCraft: Putování Azerothem série
< 3. díl
Tajemná, krásná a nesmiřitelná Koruna Azerothu je kontinentem s bohatou historií plnou střetů, tragédií i triumfů. Připojte se ke spoluzakladateli Ligy průzkumníků a vladykovi Muradinu Bronzebeardovi na cestě nezkrotnou, bouřlivou divočinou Northrendu. Na cestě za objevy, diplomacií a obnovením spojeneckých svazků. Muradin vás se svými bratry, Mluvčím Azerothu Magnim a milovníkem dobrodružství Brannem, provede od Ledové citadely pod vládou Pohromy přes fialově zbarvený Křišťálovy háj a hořce chladná údolí Dragonblightu až do sídla Ledorozených v Bouřných vrších. Putování Azerothem: Northrend se tak stává dalším krokem na nezapomenutelné pouti napříč Azerothem.... celý text
Originální název: Exploring Azeroth: Northrend, 2022
Komentáře knihy Northrend
Na toto putovanie som sa tešila asi najviac, pretože práve ten datadisk, ktorý sa odohráva v prevažne v Northrende, som začala tak poriadne hrať. Takže som čakala, že to pre mňa bude dosť nostalgické, ale až tak nebolo, keďže už sme v rozprávaní o pár datadiskov ďalej. Z rozprávačov som mala trochu obavy, pretože nie som veľký fanúšik trpaslíkov (a po aktuálnom datadisku Branna už vôbec), ale Muradin bol fajn. Dodával tomu miestami aj osobnejší rozmer, keďže práve v Northrende natrafil spolu s Arthasom na meč, ktorý zmenil dejiny Azerothu. Pri týchto popisoch som mala chuť zapnúť Warcraft III a prežiť to s nimi znova (a asi tak aj čoskoro spravím :D). Mne sa tieto kroniky páčia, sú ozdobou knižnice, keďže sú naozaj krásne spracované a ilustrácie v nich sú dychberúce. Len ma trošku mrzí, že rozprávanie nejde viac do hĺbky, keďže hráči väčšinu z toho poznajú a myslím, že pre čitateľov, ktorí svet Warcraftu nepoznajú tieto kroniky veľmi nie sú. Teším sa aj na ďalšiu kroniku, aj keď Pandaria je môj najmenej obľúbený kontinent (ale tak možno zmení môj názor :D).
„World of WarCraft: Putování Azerothem – Northrend“ je must-have pro každého fanouška World of WarCraft. Kombinace hlubokých historických informací, nádherných ilustrací a čtivého textu činí tuto knihu skvělým průvodcem světem Northrendu. Ať už jste veterán hry/světa nebo nováček, tato kniha vám nabídne bohatý a fascinující pohled na jeden z nejikoničtějších kontinentů ve světě World of WarCraft. Bohužel to nebude zřejmě kniha pro absolutní neznalce světa Warcraft. Já tento svět zbožňuji od svých dětských let, a proto jsem byl takto nádhernou knihu úplně pohlcen.
Další, krásně ilustrovaný průvodce po Azerothu, tentokrát o kontinentu, kde jsem v době největší slávy Wotlku strávil nejvíce času
Ledová koruna, sídlo Pohromy, nesmiřitelný sever, Střecha světa - to vše a více je Northrend, kterým nás tentokrát provedou bratří Bronzebeardovi, kteří putují po stopách své předkyně, takže oproti předchozím dílům je tento svazek okořenější a takto bych si to v případných dalších dílech představoval
Ale i tak nemohu dávat opět stejný počet, důvod? Mrkněte se na moje komentáře u Kalimdoru a Eastern Kingdoms

86 %
78 %
Northrend
Trpaslíci z Alliancie nás vezmú na výskumnú expedíciu do Northrendu. Predstavia nám detailne všetky oblasti a sem-tam sa dozvieme niečo nové. Pôsobí to hodne encyklopedicky - viac by som si to užila, keby zapojili nejaké hlbšie príbehy. Každý, kto hral tento datadisk, vie, že ich tam nebolo málo.
Tak ako všetky knihy, ktoré vznikli na základe nejakej hry, odporúčam hlavne fanúšikom WoW-ka, inak Vám z nej okrem krásnych ilustrácií veľa nezostane. Ja som si čítanie užila a všetky tieto skvosty potrebujem mať doma.