William & Kate - Príbeh kráľovskej lásky

William & Kate - Príbeh kráľovskej lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117270/william-kate-pribeh-kralovskej-lasky-117270.jpg 4 37 13

Príbeh obľúbeného britského páru – následníka trónu princa Williama a Kate Middletonovej – je často prirovnávaný k romantickej rozprávke. Budúci panovník sa zamiloval do krásneho dievčaťa ktoré nepochádza zo šľachtického rodu. Rozprávkovosť celého príbehu nemôže umocniť nič iného ako svadba. Médiami i obyčajnými Britmi dlho očakávaná udalosť už má svoj dátum – je ním 29. apríl 2011. Kniha zachytáva v chronologickom slede životy oboch protagonistov – od zoznámenia až po zásnuby. Krok za krokom sledujeme predovšetkým ich milostný príbeh a spoločne strávené okamihy, avšak mimo toho i študijné úspechy, pracovné skúsenosti a “bežné” problémy médiami ostro sledovaného páru. Nedeliteľnou súčasťou knihy tvorí približné 150 farebných fotografií ktoré zachytávajú Williama a Kate na slávnostných udalostiach i v každodenných okamihoch.... celý text

Literatura světová Literatura faktu
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Wlliam & Kate: A Royal Love Story , 2010


více info...

Přidat komentář

Ana72154
13.06.2022 4 z 5

Kniha je velmi hezky napsaná.

LadyCotton
25.11.2020 3 z 5

Tuto knihu jsem četla dvakrát.
Poprvé když vyšla (někdy před svatbou K&W) a nyní teď. Kniha je moc pěkně graficky zpracovaná, obsahuje spousty pěkných fotek, kapitoly na sebe chronologicky (i logicky) navazují.
Text je čtivý (nepřišlo mi, že by tam byly nějaké extra výmysly) protože je psaný pro širší masy - jednoduchý, snadno srozumitelný, žádné zbytečné natahování. Což třeba kniha od Roberta Jobsona, na stejné téma, není.


kamila5406
14.07.2020 5 z 5

Pro lidi kteří mají rádi královskou rodinu doporučuji. Kniha je hezky napsaná, fotky taky hezký. Dávám 5* četla jsem to jen ze zvědavosti.

jirka9453
17.05.2020 3 z 5

Chvíli jsem zvažoval i Doporučuji, ale nakonec ne... knihu jsem si pořídil v době kolem svatby Kate a Williama - ano, i mě to chytlo :-) - a fotografická část i celkový layout knihy je bezva. Obsah zavání bulvárem, což se ale u knih o Windsorech stává často - jako vzpomínka na svatbu fajn, zvláště když máte příbuzné v Anglii, teta z ní byla paf - ale jinak už se k ní nevracím.

4444913
27.05.2019 1 z 5

Fotky titulky nemají ale i tak jsou jednoznačně nejlepší částí knihy,plus že vyšla na krásném křídovém papíře takže působí velice dobře.Po textové stránce je to horší.Sun-co dodat.Jeden z nejhorších možných zdrojů.Tradičně opakované nesmysly jak se Kate soukromě velice a velice dávno setkávala s královnou a vévodou z Edinburghu na čaje,obědy atd-ve skutečnosti byla královně poprvé představena a mluvila s ní až na svatbě syna princezny Anne Petera Phillipse s Autumn Kelly roku 2008,blbina s Fredem a Gladys-což měly být přezdívky kterými si říkali Charles a Camilla,ve skutečnosti ovšem zkratka GF byla zkratka Charlesova označení pro Cam-Girl Friday,tedy z Robinsona Crusoea-jeho dívka pátek.Řada neexistujících setkání kohokoli s kýmkoli kterými léta potvrzovali jistí lidé že svatba je na spadnutí(Charles měl hostit Middletonovi již roku 2005,Kate odvolala účast na charitativní akci na doporučení poradců královské rodiny, všechno nesmysly).Teze "chudinka Kate trčela v Londýně zatímco William se na kempu v Bovingtonu bavil s ostatními rekruty",v praxi dost hrůzu budící situace kdy se Kate po pár týdnech vzdala své práce pro Jigsaw a celou její náplní bylo vymést všechny možné párty koncem týdne ovšem s Williamem který na vojenském kempu absolvoval 11hodinové zápřahy s plnou polní,v bahně a těžkých podmínkách a potom se jako blázen hnal do Londýna 140mil daleko aby mohl své otrávené přítelkyni dělat doprovod na večírek takže se čekalo že se může vymlátit v autě.Princ Charles je někdy titulován jako princ Charles a hned o kousek později jako kníže velšský-v Anglii není titul roven našemu knížeti,jeden je markýz,hrabě,vévoda a princ,nic dalšího.No mohla bych protestovat ještě hodně dlouho ale nechám toho.Rychlokvaška k zasnoubení pro hodně nenáročné.

Odehnalka
10.03.2016 4 z 5

Čtyři hvězdy dávám proto, že W&K jsem vždy fandila a za hromadu fotek v knize, ale je pravda, že jsem tu a tam postrádala popisky. Vadilo mi ale, že je kniha napsaná v bulvárním duchu, ale není divu, když autor je z "The Sun."

Ivanule
30.12.2014 4 z 5

Tak zase jsem se něco dozvěděla o královské rodině,hodně mě tyto knihy zajímají,a třeba o Dianě mám spoustu knížek,takže mě moc potěšilo,když byla vydána tato kniha,určitě pro toho,kdo se zajímá o královské rody mohu doporučit

cleopatra11
27.12.2014 4 z 5

Knihu jsem přečetla za pár hodinek..Plno pěkných fotek, u kterých mě chybí popisky.Ale kniha pěkná, čtivá, taková oddychovka...

Coucouha
01.12.2014 4 z 5

Knížku jsem přečetla za dvě hodinky, takže taková "jednohubka". Super, krásná a pro mne i inspirativní :-)

domis
25.12.2013 3 z 5

Trochu mi chyběli popisky u jednotlivých fotografií. Jinak ze stylu se dalo poznat, že to psal nějaký novinář. Kniha byla jednoduše sepsaná a vcelku mě to bavilo.

Ellesime
19.07.2013 3 z 5

Biografie pro nenáročné čtenáře, z níž čtenář nabude dojmu, že skoro pořád jen jezdili na dovolené a užívali si v klubech a na párty, což tak určitě nebylo. Ale není se čemu divit, když knihu napsal novinář z The Sun. Oceňuju spoustu fotografií, které se vázaly na text, což mi třeba v biografii Alžběta II. - Život moderní panovnice chybělo.

kazecha
21.05.2013 4 z 5

To je nejkrásnější biografie, jakou jsem kdy četla. Fotek je tam tolik (na každé druhé straně), že skutečně je na co se koukat a text tak čtivý, že jsem to měla hned zhltnuté ...

maryzka
06.05.2012 3 z 5

je to psaní a zároven plno fotografii, takže si je člověk muže prohlížet pořád.