Wild West: Kniha 1 a 2

Wild West: Kniha 1 a 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491359/bmid_wild-west-i-ii-Lt0-491359.png 4 33 9

Wild West série

První kniha této westernové série sleduje ve světě plném násilí, bez víry a pevných zákonů, osudy Marthy Cannaryové předtím, než se z ní stala všeobecně známá Calamity Jane. 16letá Martha je tvrdě sevřená světem prostituce, když jí životní dráhu zkříží lovec odměn. A ten jí odhalí tajemství Západu. Svoboda je dostupná pro všechny. Střelná zbraň vyrovnává fyzické rozdíly. I padesátikilová mladá slečna může porazit stokilový kolos. Stačí, když bude mít dostatečně silné odhodlání…... celý text

Literatura světová Dobrodružné Komiksy
Vydáno: , Josef Vybíral
Originální název:

Wild West Vol. I&II , 2021


více info...

Přidat komentář

Norri
10.01.2023 5 z 5

Výborně vyprávěný příběh. Vypráví o Calamity Jane a Divokém Billovi, jejichž životy se řízením osudu náhodně proplétají. Je to jako sledovat drsný výpravný film, který správně dávkuje tempo a napětí. A ta úžasná kresba! Všechny ty detaily, emoce v obličejích, perfektní barvy a stíny! Jsou to hlavně detaily, které dělají z dobrého komiksu komiks nezapomenutelný. A tyhle nezapomenutelné detaily tady jsou. Jako třeba zkreslený pohled skrz nedopitou hranatou láhev whisky. Nedominuje to celému panelu. Je to jenom malý detail, který tam vůbec být nemusel. Ale Jacques Lamontagne si s ním dál práci a já ji teď můžu ocenit. Tady není o čem debatovat. Tohle je na absolutní hodnocení.

Denny456
28.06.2022 4 z 5

Nakladatelství Vybíral si drží stále svůj standard. I když tady jde spíše o lehce nadprůměrný příběh i kresbu než nějaký super zásadní komiks. Uvidíme co další díly.


bazyk21
12.05.2022 5 z 5

zajímavý příběh, nádherná ilustrace

sackettboy
28.04.2022 5 z 5

Skvelý príbeh doplnený o krásnu Lamontagneho kresbu. Tuto dvojicu autorov mám rád, a preto očakávam celkovo vynikajúcu sériu. Radím medzi tie kvalitnejšie veci, ktoré u Vybírala vyšli. Občas som mal pocit, že sa kreslič inšpiroval Deadwoodom :-). Do pokračovania určite pôjdem v mojej knihovničke to nesmie chýbať. Všimol som si, že bubliny neboli vždy ideálne zarovnané, čo príbehu samozrejme neškodí, ale u ERBu to vidím prvýkrát, možno mal editor iba horšiu chvíľku.

Ivan Kučera
23.04.2022 4 z 5

„Peníze nejsou všechno.“ Tradičná vybíralovská krása. Kvalitný, decentne voňavý papier, tvrdá väzba a veľké rozmery, pri ktorých ukážkovo vynikne samozrejme nádherná kresba. Čo sa týka scenára, kedysi ma tieto westernové záležitosti nelákali, ale asi starnem alebo si Josef Vybíral vyberá (ehm) fakt samé bomby, ale už sa mi páčia. Možno by som mohol skritizovať priveľa postáv, ale neurobím to, lebo som si istý, že to v druhej knihe dostane všetko zmysel. Len nechápem, prečo je jedna postava kópiou (Suchetovho) Poirota (asi len blbinka od ilustrátora?).

Fuckenbrau
23.04.2022 4 z 5

V comicsové edici Erb, která nám předhazuje evropská díla, prostě člověk nemůže sáhnout vedle. A to ani v tomto příjemném westernu, kde je inspirace Sergio Leonem naprosto zřejmá.

gaspoda
03.04.2022 3 z 5

takovej průměr s nádhernou kresbou ve slim vydání.Asi by slušelo víc komplet vydání než po 2příbězích. do druhé knížky ale půjdu.

lordchaos
18.03.2022 3 z 5

Příběh není nijak extra složitý, ani nenutí k hlubšímu zamyšlení, ale je to skvěle vykreslený (i nakreslený) divoký západ se vším všudy a v nádherných barvách. Další knihu mám určitě na mušce.

GoodGames
04.03.2022 5 z 5

Drsné westernové prostredie, príbeh s reálnymi historickými postavami a krásna Lamontagneho kresba. To sú hlavné ťaháky prvých dvoch dielov série Wild West a u mňa to zabodovalo. Jeden z najlepších westernov na našom trhu.

Štítky knihy

westerny komiksy pistolníci

Autorovy knížky

Thierry Gloris
francouzská, 1974
2022  87%Wild West: Kniha 1 a 2