Warren Trinásty a trinásťročná kliatba

Warren Trinásty a trinásťročná kliatba https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459093/bmid_warren-trinasty-a-trinastrocna-klia-Os3-459093.jpg 4 39 13

Warren XIII série

< 3. díl

Warren Trinásty zdvíha kotvy! Warren si pomaly zvyká na postavenie riaditeľa plávajúceho hotela – a navyše chystá oslavu svojich trinástych narodenín! Samozrejme, nič nejde podľa plánov. Hotel Warren stroskotá na tajuplnom ostrove a jeho kamaráta Skica unesú neznámi votrelci! Warren neváha a s posádkou sa vydáva na odvážnu záchrannú akciu cez šíre moria. No skôr než nájde Skica, musí vyriešiť niekoľko hádaniek: Kde je morský cirkus? Prečo mu otec na narodeniny zanechal neobyčajný prsteň? A, prepánakráľa, čo je Veľký Osmorák? Warren Trinásty a trinásťročná kliatba je kniha plná hlavolamov, hádaniek a stoviek ilustrácií, ktoré potešia a ohromia čitateľov všetkých vekových kategórií.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (SK)
Originální název:

Warren the 13th and the 13-Year Curse


více info...

Přidat komentář

Rozari
28.05.2023 5 z 5

Třetí díl se mi asi líbil nejvíc. Graficky krása, tam si autoři drží laťku ve všech knihách.
Warren je každopádně kladný hrdina, čestný, poctivý, velkorysý. Hezky se to četlo, jsem spokojena (poslední dobou si knihy půjčuju jen v dětském oddělení, ale vůbec mi to neva :-D)

jaroiva
08.05.2023 3 z 5

Tentokrát mě to tolik nebavilo, asi kvůli tomu, že je to ve vodě, ke které nemám vztah, nevím...


Hanina61
20.04.2022 5 z 5

Další úžasné dobrodružství Warrena a jeho přátel, tentokrát v modro-černo-bílém provedení, které z knížky samotné dělá umělecký skvost. Docela jsem si toho malého človíčka oblíbila a budu netrpělivě čekat na další z jeho pokračování, pokud bude... I mě napadlo, že hotel asi poletí na Měsíc (šedo-černo-bílá?) nebo se třeba provrtá do středu Země (oranžovo-černo-bílá?)... Nechám se překvapit, ale už teď se těším. A doporučuju nikoliv pouze mladším čtenářům, ale i těm starším, je to skvělá oddychovka...

Corso
22.11.2021 4 z 5

Precital som si s takym vnutornym uspokojenim, ze je to posledny diel a ze som si pri tom zrelaxoval. :) Ak autori napisu este dalsie, kupim. Naozaj navrat do detskych knih aj pre dospeleho citatela. Stale krasne ilustrovane. Plne piratov tentokrat, zahad, rebusov, nahanacka po oceane, potapanie na morske dno.
Co ten hotel este dokaze? Ak bude stvrty diel, stavim flasu Rumu ze poletime do vesmiru :) Knihy na seba inak volne nadvazuju, takze bacha, kupou len jednej z nich o vela pridete.

Klesňa
13.11.2021 5 z 5

Warren XIII je můj první příspěvek na bookstagramu a jednoduše mě tento podivín uchvátil. Proto jsem doufal, že vyjde i třetí díl. A ono dokonce hrozilo, že u nás nevyjde vůbec! Naštěstí to v nakladatelství Paseka skvěle vymysleli a rozjeli sbírku na podporu třetího dílu. Hned jsem si knihu předplatil a pak už se jen radoval, že všechno klaplo a můžu čekat na zásilku s tímto skvostem. V příběhu se objeví nové postavy a další informace z minulosti. Jinak na vás dýchne stejná, trošku ponurá atmosféra, na kterou už jsme u Warrena zvyklí (za mě je to dokonce jeho přednost). Ilustrace jsou opět přímo dokonalé a prohlížet si je – to je prostě zážitek. K samotnému příběhu nic psát nechci. Samozřejmě mě bavil, ale nechci Vám nic vyzradit. Jediné co naznačím je to, že Warren najde další funkci hotelu. Já tipoval, že se bude potápět…a ono ne. Knížku doporučuji nejen dětem, ale i dospělým. A rozhodně nejdřív zkuste jedničku, ať si nic nevyzradíte!!! IG: @klesnacte

Miladad
11.11.2021 5 z 5

Skvěle jsem se bavila. Dobrodružství Warrena XIII. ve třetím díle graduje. Pro mě prima odpočinkové čtení kdy se člověk ponoří do dětského příběhu. díky

vendylein
29.07.2021 5 z 5

Warren je nejvíc, pobaví a dojme. Děti i dospělé - ověřeno mnou a synovci.
Skvělý, chytrý, akční, čtivý příběh, úžasné ilustrace a celkové vypravení knihy (ano, už od prvního dílu uvažuju, že si nechám Warrena vytetovat) a hlavní hrdina, kterého nejde nemilovat. Láska prostě...

Marekh
18.07.2021 5 z 5

Knihy o Warrenovi XIII. jsem zaznamenal v minulosti, ale až nyní jsem se začetl do nejnovějšího třetího dílu. Předchozí 2 díly z této trilogie jsem nečetl, ale to nevadí, knihu lze číst i bez těchto dílů, i když o hodně překvapení bude čtenář ochuzen. V úvodu jsou popsány hlavní postavy, takže jsem se rychle zorientoval. Waren a jeho blízcí zažívají velká dobrodružství na oceánu. Děj je plný dobrodružství a neustále se něco děje. Postavy byly zajímavé, nejvíce mne zaujal ČRTÍK. :)

Tato kniha osloví děti, ale zároveň i dospělé. Kniha je pěkně graficky zpracovaná včetně několika hádanek, které čekají na čtenáře. Ilustrace jsou laděny do modročerné barvy.

Doufám, že autorka bude pokračovat v této sérii a dočkáme se čtvrtého dílu. :)

Citáty z knihy, které mne oslovily:

Jestli jsem se něco naučil, pak to, že domov je víc než budova. Jsou to hlavně lidé, kteří v ní žijí. A dokud je máš nablízku, vždycky budeš doma.

sgjoli
14.07.2021 5 z 5

Výborné pokračování se sympatickým hrdinou Warrenem XIII., které jsem si užila. Tentokrát se dostáváme do hlubin oceánu a dějově to opět nezklamalo. Napínavé, akční, zábavné, člověk nemá vůbec čas se nudit - pořád se něco děje. Zároveň se tu dozvídáme něco z historie hotelu a o historii některých Warrenových předků, což jsem rozhodně ocenila, bavilo mne to. Skvělá grafická stránka knihy je již samozřejmostí a je na stejné vysoké úrovni jako u předchozích dílů. Pokud se vám líbily předchozí díly, tohle si určitě nenechte ujít. Nevím, jestli mají autoři v plánu další díl, ale pokud ne, umím si tuto knihu představit coby určitě důstojné zakončení.

uzivatel04658
08.07.2021 3 z 5

Kniha je zase krásně ilustrovaná a jsou tu zase skvěle napsané postavy. Ale přijde mi, že každým dílem to je slabší a slabší. Už to není ta docela temná a záhadná knížka, je to už spíše pro malé děti. Nové postavy a děj mi přišli ne moc zábavné a strašně děcké. Doporučuju mladším čtenářům, ale starším už tolik ne.

Panpalapax
06.07.2021 4 z 5

Pěkné zakončení trilogie grafických knížek pro děti. Opět nějaké hádanky a dobrá společnost starých známých, ale i nových postav.

radynka
17.06.2021 4 z 5

Kniha mi přišla a rovnou jsem si ji musela přečíst. :) Sice příběh nepřináší nic nového, ale bylo skvělé se na chvilku vrátit k milovaným hrdinům.
A ty ilustrace jsou překrásné! Dechberoucí!
Doufám, že se autorka rozhodne k Warrenovi ještě někdy vrátit. Do té doby, Warrene, na shledanou!

(Moje 2. nejoblíbenější série knih pro starší děti. Hned za Téměř ctihodnou ligou pirátů.)

Domca1
10.03.2021

Záverečný diel tejto milej trilógie svojím spracovaním ostáva na štandarde, ktorý vytýčili jeho knižní predchodcovia. Či už ide o dobrodružný príbeh, krásne ilustrácie alebo rôzne interaktívne detaily, oproti prvým dvom dielom sa nič nemení. Zároveň to ale znamená istú stagnáciu - ohúrenie z originality, ktoré sprevádzalo čítanie prvej časti, už dávno opadlo, prostredie, postavy aj celkový štýl textu je čitateľovi veľmi dobre známy a wow-efekt už veľmi netreba očakávať. Skôr je to príjemný návrat do známych dobrodružných vôd, ktorý zhltnete za jeden večer, necháte sa očariť pútavým vizuálom a je Vám tak pekne a dobroprajne na srdiečku. A nedá mi nepochváliť nádhernú sýtu modrú farbu obálky, och, kochám sa:-) A to už nehovorím o tej farebnej kanonáde, keď si všetky tri krásky postavíte pekne vedľa seba.

Štítky knihy

pro chlapce

Kniha Warren Trinásty a trinásťročná kliatba je v

Právě čtených1x
Přečtených49x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce32x
Chystám se číst18x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x