Krvavý spolek

Krvavý spolek https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/505638/mid_krvavy-spolek-vXw-505638.jpg 5 22 4

Tanithští první byli staženi z přední linie a užívají si zaslouženého odpočinku. Ten se ale blíží ke konci. Nepřátelský vězeň – jeden ze smrtícího Krvavého spolku – chce zradit své pány, ale mluvit bude jedině s plukovníkem komisařem Ibramem Gauntem. Co přesně ví a dá se mu věřit? Gaunt musí zjistit pravdu a odvrátit smrtelnou hrozbu jak pro svůj vlastní život, tak pro samotné křížové tažení Sabbatinými světy.... celý text

Literatura světová Válečné Sci-fi
Vydáno: , Polaris
Originální název:

Blood Pact , 2009


více info...

Přidat komentář

KrutorDávač
19.04.2023 5 z 5

Komornější příběh nijak neubírá na poutavosti a přestože je to již jedenáctý díl série, daří se Abnettovi neopakovat se a napsat další napínavý příběh. Přečteno jedním dechem.

thorir
22.01.2023 5 z 5

„U Trůnu, Ibrame, jsi ten zatracený chlap z reklamních plakátů na absurdní imperiální hrdinství. Bez tebe v přední linii se už moc dlouho neobejdou.“

Další příběh Gauntových Duchů. Jak naznačuje anotace, Duchové, po extrémně obtížné misi na planetě Jago, čerpají zasloužené volno a obnovují síly. Jak už to bývá zahálka je nepřítel vojáka a nuda v kasárnách nepůsobí příliš pozitivně na morálku pluku, se všemi negativními dopady. Nebyl by to Wh40k kdyby se, už tak ne zcela idylická, dovolená ještě více nezkomplikovala, viz anotace. Příběh je tentokrát víc komorní, často téměř hororový, omezen na několik nejvýznačnějších Duchů. Čtenář se mimo jiné dozví něco víc o Gautově minulosti před Duchy. Na scénu vstupuje imperiální inkvizice, to je vždy o zábavu postaráno. Gaunt se chtě nechtě tentokrát dostává opravdu hluboko do inkviziční jurisdikce, jakkoliv má solidní spojence na straně vrchního velení komisariátu. A pak je tu samozřejmě samotný Krvavý spolek, chaosem poznamenaní a fanatičtí kultisté, s jejich odpornými krvavými rituály a stejně odpornou čarodějnicí. Parádní pohled na nekonečné hrůzy chaosu. Akce nedosahuje kvalit předchozího dílu, přesto je to stále velmi intenzivní, hutné a krvavé. Jednoznačně povedený kousek.


R.Nevřivý
03.01.2023 5 z 5

Dvanáctý díl ze série Gauntovi Duchové odehrávající se v nelítostném vesmíru Warhammeru 40 000.
Abnett vypráví příběh o regimentu, jenž byl po těžkých ztrátách a děsivých událostech minulého dílu poslán do týlu. Pracuje tady se situací, kdy se žárem bitvy zocelení vojáci ocitnou v klidném a pro ně "nudném" umístění. A tak se například někteří najdou v udržování kondice, hazardu nebo také v okrádání místních kriminálníků.
Gaunt se připlete do výslechu přeběhlíka z nepřátelské strany a znovu má kvůli tomu za zády Inkvizici. (která mu nedá pokoj od mise na nepřítelem okupované planetě Gereon)
Do toho všeho začne hra na lovce a kořist s fanatickým komandem nepřítele.
Abnett tohle prostě umí. Od mrazivé atmosféry města odříznutého nepřirozenou sněhovou bouří, k popisům budov a ulic skrývajících jizvy války i to jak se společnost v lidském Impériu vypořádává s oplakáváním svých padlých a vytvářením legend o hrdinech.
S pozoruhodnou pečlivostí se věnuje nejen adrenalinovým akčním pasážím, ale hlavně charakterům postav. Gaunt i jeho vojáci působí věrohodně "lidsky" a uvěřitelně. To je právě jedna z věcí co pro mě dělá tuhle sérii vyjímečnou mezi ostatními military scifi příběhy z Warhammeru 40 000.
Příjemnou změnou jsou pasáže z pohledu nepřátel a nakouknutí do jejich mentality a chování.
I přestože se jedná už o dvanáctý díl, tak stále dokáže překvapit, udržet napětí a ve vhodných chvílích dojmout. Pro fanoušky série povinnost.
Vhodně umístěný humor je tu už jen jako třešnička na dortu.
Jako čtenář a fanoušek se už nemužu dočkat dalšího dílu.

PKoubič
03.12.2022 5 z 5

Další výborný díl ze série Gauntových duchu, přestože se jedná už o dvanáctou část. Kniha si stále drží kvalitu předešlých knih. I přes rozdělení do několika linek, děj neztrácí tempo ani hlavu a patu.

Autorovy další knížky

Dan Abnett
britská, 1965
2011  82%Horův vzestup
2007  82%Démonova kletba
2013  87%Xenos
2006  84%První a jediní
2002  86%Ulrikova kladiva