Warax

Warax https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423618/mid_warax-y10-423618.jpg 3 5 1

Majitel velkého zbrojařského koncernu Ed Ted Warax přemýšlí v hektickém centru finanční čtvrti megapole o podobách moderní války. Skupina nelegálních přistěhovalců se v poušti dostává k pohraniční zdi. Mladý muž pohybující se v nejvyšších kruzích politiky a médií se snaží zachránit svou kariéru. Člověk označený kódem FD 21 bojuje v krajině zničené katastrofou o přežití. Pozadí těchto čtyř dějových linek tvoří pronikavé úvahy o politických a sociálních otázkách, které vyvolávají zbraně hromadného ničení, nekontrolovaná moc médií a peněz, nebezpečí spojená s novými technologiemi, korupce, mučení, přelidněné slumy či migrace. Přímou konfrontací nejznepokojivějších aspektů naší civilizace vystavené hlubokým změnám tento palčivě současný román nabízí vizionářský pohled na budoucnost lidstva.... celý text

Přidat komentář

dvojkadvacet
19.12.2019 4 z 5

Syrový román o světě, v němž neexistuje nic dobrého. Životy postav se mění v boj o přežití inscenovaným zrůdnou figurou Eda Teda Waraxe, prosazujícího své psychopatické vedení moderní války. V téhle hře nemá žádná z postav šanci dostat se ani k šachovnici, natož k prvnímu ofenzivnímu tahu.

Přestože text vyžaduje soustředění, nenudí ani na okamžik. Rychlé kapitoly odsýpají a vtahují čtenáře stále hlouběji do nekonečné spálené pouště beznaděje.

Štítky knihy

zbraně masmédia (tisk, rozhlas, TV, internet) politika války technologie migrace

Autorovy další knížky

Pavel Hak
česká, 1962
2013  62%Vomito negro
2019  68%Warax
2020  80%Trans
2021  80%Sniper
2022  0%Safari

Kniha Warax je v

Přečtených5x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce1x
Chystám se číst3x