Wanted

Wanted https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30668/bmid_wanted-M9B-30668.jpg 4 32 9

Seděly spolu v cele, ale jinak neměly nic společného. Čtyřiadvacetiletá Diana byla ještě nedávno policistkou plnou ideálů. Pak ale odmítla mlčky přihlížet justiční vraždě, což se jí krutě vymstilo. Stačil jediný nastrčený důkaz a ocitla se za mřížemi. Celu sdílí s mnohem starší Gail, která už za vězeňskými zdmi pobývá dlouhých osmnáct let. Kdysi se spolu s partou politických radikálů podílela na loupežném přepadení banky, při němž přišli o život nevinní lidé. Ona však nebyla vražedkyní, nýbrž obětním beránkem.Dvě ženy, které se ocitly ve špatnou chvíli na špatném místě. Obě touží po odplatě a jsou ochotny riskovat cokoli, jen aby dokázaly svou pravdu. Útěk z vězení může přinést cokoli – ospravedlnění i konečnou zkázu. Hranice mezi právem a bezprávím je tenká jako vlas. Stačí málo, aby člověk uklouzl a z pronásledovatele se stal štvancem…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

Wanted , 2004


více info...

Přidat komentář

Johny_H.
05.07.2022 5 z 5

Moc pěkná knížka se zajímavými zvraty a s úžasným akčním koncem. Jen útěk z vězení mohl být trochu propracovanější.

jprst
13.08.2019 2 z 5

Dobrý námět, ale jen nedostatečně a povrchně využitý. A závěr se už nepovedl vůbec, jako by si autorka nevěděla rady, co s ním. Přečíst se to dá, ale žádný hit to není, prostě slabší průměr, na který brzy zapomenu.


nicolettkaa
27.05.2019 2 z 5

!!!POZOR, MŮŽE OBSAHOVAT SPOILER!!!
Opět jedna z knih, která mi ležela v knihovně už věčnost. Téma má potenciál, ale ten konec byl hodně uspěchaný a pro mě až moc šťastný, přestože ho nepřežili úplně všichni. Navíc mi nejde do hlavy, že by najednou stačilo slovo jednoho policisty k tomu, aby z Diany stáhly obvinění, obzvlášť když by jeho slova mohly potvrdit jen dvě osoby, které to mají za sebou.

Zařazeno do čtenářské výzvy 2019 jako kniha, jejíž děj se odehrává ve vězení.

maličkán
16.05.2019 5 z 5

Dlouho mi doma ležela, nechtělo se mi do ní, ale příjemně mě překvapila. Žádná nudná místa, děj krásně ubíhal. Moc se mi líbila.

Ivulka432
16.12.2018 5 z 5

Kniha je čtivá, téma je zajímavé a nekonvenční. Musím říct, že mnohem lepší detektivka než poslední dobou některé rádoby osvědčené hitovky a bestsellery. Škoda, že vyšla už v r. 2009. Myslím, že nyní by měla mnohem větší úspěšnost a prodejnost.

crazyslunicko
01.03.2018 4 z 5

Příjemná četba. Kniha je o tom, jak funguje justiční systém v Americe. O tom, jak funguje policie a jakmile najde pachatele - byť nevinného, tak ho raději zavře do vězení a tím to pro ně hasne. Jak dvě neznámé spoluvězeňkyně spolu plánují útěk z vězení a jak se z těchto dvou neznámých žen stanou přítelkyně na život i na smrt. Mají jediný cíl. Nikdy se zpátky nevrátit do vězení. Jedna si již odseděla 20 let a i přes opakovaný pokus, aby ji propustili a prominuli trest, ikdyž nic neprovedla, ji není vyhověno. Druhá mladá nadějná policistka se šťorala tam kam neměla a proto ji někdo podstrčil drogy do bytu. Ikdyž se hájila, nikdo ji nevěřil. Chce spravedlnost a vrací se na útěku ke svým kolegům a zjišťuje kdo ji podvedl a nechal zabásnout.

kiraa
25.08.2015 3 z 5

Nečetlo se to celkem špatně, ale abych pravdu řekla, už jsem četla lepší. Jsou knihy, ke kterým bych se vrátila, k této asi ne.

Nagadir
19.01.2015 4 z 5

Čtivé, rychle to ubíhá, sem tam něco nad čím jsem se pozastavila, ale není to vcelku špatné.

Layss
14.02.2012 5 z 5

Kniha je hlavně z prostředí ženské věznice. Jde o velice poutavý příběh o nespravedlnosti v trestním řízení v případech dvou žen, které se nemíní vzdát svých práv. Doporučuji pro nadšence adrenalinových situací, protože o ty tu není nouze.

Autorovy knížky

2009  78%Wanted

Kniha Wanted je v

Právě čtených1x
Přečtených50x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce55x
Chystám se číst13x
Chci si koupit1x