Vzpomínky a úvahy 1

Vzpomínky a úvahy 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77710/bmid_vzpominky-a-uvahy-1-qa8-77710.jpg 5 10 3

Převážná část knihy je věnována zasvěcenému a všestrannému pohledu na události druhé světové války. Maršál Žukov se na nich podílel v nejvyšších velitelských funkcích jako člen hlavního stanu vrchního velení a jako zástupce vrchního velitele sovětských vojsk. První díl.

Literatura faktu Biografie a memoáry Historie
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

Vospominanija i razmyšlenia , 1974


více info...

Přidat komentář

ceag
03.05.2019 3 z 5

Knihu napsal nejvýznamnější vojevůdce ve 2.svět.válce. Zajímavé jsou konkrétní popisy bojů a jejich strategie a taktika. Mohou být považovány kritiky za subjektivní, ale rozhodující je vždy konečný výsledek a to bylo zasloužené vítězství nad nacismem.

Marbo
02.08.2017 5 z 5

Ano, jsem si vědom toho, že mnohé je zamlčeno, něco je neobjektivní a třeba i něco úplně vycucané z prstu, holt bohužel to už k memoárům sovětské provenience patří.
Ale - dějiny píší vítězové (Nevšiml jsem si - ó čase, ty mocný čaroději - , že by byl stejně kritizovan třeba božský Gaius Julius. ). A Žukov je do jisté míry zosobnění vítězství SSSR v rámci Velké vlastenecké války. Navíc, oproti jiným, Žukov hovoří i o věcech, o kterých jiní mlčí ( čistky, ne vždy pozitivní vliv Stalina ).


lukas-koudy
16.11.2011 5 z 5

Sice bylo cenzurou něco vyškrtáno, ale i tak má tato série velkou hodnotu pro milovníka historie