Vzpomínám

Vzpomínám https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/129966/bmid_vzpominam-3LF-129966.jpg 4 4 2

Kniha vzpomínek prosté anglické ženy na dobu dětství a mládí až po dobu manželství a léta, kdy se jako vdova byla nucena starat o celou rodinu. Popisuje v něm své životní osudy od neradostného dětství v početné rodině proletářské, kde bída byla spojena s opilstvím rodičů, dospívání a léta prvního zaměstnání v textilní továrně, kde pracovala od 14 let až po dobu manželství s mladým dělníkem, kdy jí nastává šťastnější život, v němž se snaží vybudovat lepší domov pro své tři dcerky, i léta vdovství, kdy se s nimi těžce probíjí životem.... celý text

Literatura světová
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Not Like This , 1953


více info...

Přidat komentář

Koka
11.06.2022 4 z 5

Ve dnech mediálního šílenství věnovaného 70 letům vlády Alžběty II. jsem si řekla, že půjdu s dobou, ale namísto okukování tisíců fotek malých princátek si raději přečtu nějakou knížku, která by - pokud možno věrně, autenticky - vykreslila alespoň pár let vlády této oslavované paní. Snad lépe, než tuto knihu, jsem si ani nemohla vybrat.
Velmi doporučuji.

vikaa
05.05.2013 4 z 5

Knížka se ke mně dostala náhodou a byla jsem překvapená, jak moc mě bavila. Nelehký život mladé ženy v období dvou světových válek byl vylíčen bez příkras, ale s nadějí na lepší život pro Janiny děti. Knížka nepůsobila beznadějně a problémy doby a nevzdělaného prostého lidu byly podány velmi čtivě a zřejmě i pravdivě. Knížku jsem četla do dvou do rána, což svědčí o tom, že autorka dokáže čtenáře svým skutečným životním příběhem zaujmout a nepustit.


Autorovy knížky

Jane Walsh
britská
1955  80%Vzpomínám

Kniha Vzpomínám je v

Přečtených4x
Knihotéce1x
Chystám se číst6x