Vzkazy ze záhrobí

Vzkazy ze záhrobí https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/143908/vzkazy-ze-zahrobi-143908.jpg 4 20 3

Příběh dívky Kate, kterou někteří její spolužáci považují za bytost spolčenou s tajemnými, čarodějnými silami. Nová žákyně, Kate, není ve třídě příliš oblíbená. Stává se terčem posměchu, zejména ze strany Stevely. Kdykoli jí však hrozí nebezpečí, začnou se dít podivuhodné věci (prudký závan větru, samovolně hořící kahan apod.). Otázkou zůstává, zda-li je Kate opravdu senzibilní bytostí nebo dokonce čarodějnicí. Uvnitř v knize není uvedeno jméno autorky.... celý text

Literatura světová Horory Pro děti a mládež
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Letters from the Grave


více info...

Přidat komentář

SalemJohn
27.10.2023 3 z 5

Tak toto bola pre mňa taká malá cesta časom. Do časov keď sa v našich PNS-kách začali po revolúcii objavovať Rodokapsy, zošitové Moba romány, Love-storky, Stopy hrúzy, komiksy, ale aj prvé akoby oficiálne paperbacky s poväčšine výrazne pretlačeným / vylisovaným názvom (strieborná a zlatá boli v kurze). Jednou z takýchto knižočiek boli aj Vzkazy ze záhrobí - zrejme pokus vydavateľstva Egmont o koncepčnú sériu Doteky hrůzy - ako konkurenciu vtedy populárnym Stopam hrůzy. Každopádne k ďalším titulom asi nedošlo. Škoda, lebo ide o dôstojného zástupcu na rozbiehajúcu sa sériu. Je to krátke, dobre vystavané a v priebehu deja môžete uvažovať a tipovať kam to bude smerovať. A možnosti som tam našiel naozaj dosť. Super tip pre začínajúcich fanúšikov hororu - zvlášť dievčatá. Rozumiem nadšeným komentárom kolegýň a celkom s nimi súhlasím, lebo čítať to v správnom veku a patričnej atmosfére, tak určite má kniha čestne miesto v nejednej knižnici. Ja dávam silne tri hviezdičky, ale ak ste v teenage sektore, tak pokojne jednu, dve hviezdy navyše môžete prihodiť.

BelphegorSara
23.11.2017 5 z 5

Strašně se mi ta knížka líbí už od první chvíle kdy jsme na ni v knihovně asi ve 13 letech narazila. Přečetla jsem ji asi 5x.


Lidudu
17.08.2014 5 z 5

Tohle mi maminka koupila někdy v roce cvak k svátku. Mám jí dodnes, pečlivě ochraňovanou a uloženou, protože se mi fakt děsně líbí. Není to náročné ani kdovíjak úchvatné dílo, ale tak krásně se u toho čtenář bojí, že nelze nemít to rád. Doporučuji číst to u babičky na půdě za děště, atmosféra super :-)