Vždyť hříva tak voní...

Vždyť hříva tak voní... https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501005/bmid_vzdyt-hriva-tak-voni-yhZ-501005.jpeg 4 4 3

Autor knihy je bývalý parkurový jezdec. Startoval v desítkách závodů a soutěží včetně Mistrovství ČSSR v military. V pokročilém věku, zarostlý šedým vousem a se sedlem již pověšeným nad postelí, sepsal tuto knihu. Její děj se odehrává v sedmdesátých letech minulého století a vychází ze skutečných vzpomínek a zážitků. Svižným tempem a s osobitým humorem a chlapským přístupem vypráví příběh ze zákulisí jezdeckého prostředí, provoněný senem. Příběh o přátelství, každodenní dřině, prvních milostných vzplanutích i zklamáních, vyražených zubech, dusotu kopyt, výhrách i prohrách, a především – o nezměrné lásce ke koním.... celý text

Přidat komentář

ArEp
12.04.2023 5 z 5

Konečně kniha o koních, která není určená pouze do červených knihovniček pubertálních holek.
Kniha je psaná očima kluka vyrůstajícího v socialistickém Československu. Skvěle popisuje vztah ke koním a život kolem nich, ale vypraví i spousty dalších historek, které mohly dospívajícího kluka v té době potkat. Některé z nich jsou velmi vtipné, občas i přes humor nutí člověka zapřemýšlet nad minulým režimem.
Doporučila bych knihu jako oddechovou četbu pro už odrostlé milovníky koní, nebo i jen pro kohokoli, kdo chce zavzpomínat na dětství a dospívání.

4345
04.01.2023 3 z 5

Nejsem si úplně jistá, kdo je cílová skupina této knihy.... Lidi od koní, to určitě a možná ti, kdo zažili oddílové ježdeni, můžou si tak při čtení alespoň vybavovat vlastni vzpomínky. A protože jsem právě ročník, co zažil ježdění v oddílech ještě před revolucí, moc mě nebavily Filipovo myšlenky a zázitky coby puberťáka.


cori
26.08.2022 3 z 5

Devatenáctiletý jezdec Filip vzpomíná na své okouzlení koňmi, přihlášení do jezdeckého oddílu, první projížďku na koňském hřbetu, partu kamarádů, zážitky z různých závodů v parkuru a drezuře, první lásky a zklamání. Příběh se odehrává v 70.letech 20. století a končí odchodem Filipa na vojnu, kdy se 2 roky se svým Country neviděl. Doporučuji pro milovníky koní a jezdectví, protože autor popisuje jen tréninky a závody a brigády.

Štítky knihy

koně jezdectví pro mládež

Autorovy knížky

František Mařík
česká, 1961
2022  70%Vždyť hříva tak voní...