Výtah

Výtah https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460887/bmid_vytah-s3o-460887.jpg 4 54 54

Když se zavřou dveře, není úniku. Začne to v pondělí, když do výtahu na Manhattanu nastoupí čtyři lidé. Zmáčknou sice tlačítka svých pater, ale kabina s nimi plynule vyjede až úplně nahoru. Tam se na chviličku zastaví... a pak se zřítí na dno výtahové šachty. Vypadá to na hroznou, ale náhodnou tragédii. Jenže v úterý se to stane znovu. A když i středa přinese další havárii, New York – město plné výškových budov – pohltí chaos. Teď už je jasné, že nejde o nehody, ale o promyšlený zločin, který má terorizovat celé město. A funguje to. Tisíce Newyorčanů se bojí opustit své domovy a kanceláře. Záchranáři mají problém dostat se k pacientům ve vyšších patrech. Kdo za událostmi stojí? A mají tyto sabotáže souvislost s mrtvolou bez prstů nalezenou v parku High Line? Dva ostřílení newyorští detektivové a přímočará novinářka musejí najít odpovědi dřív, než dojde k dalšímu masakru.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Domino
Originální název:

Elevator Pitch , 2019


více info...

Přidat komentář

Moudd
15.12.2023 2 z 5

Předchozí knihy se mi moc líbily,proto jsem si půjčila i Výtah. Ale jako by to psal někdo jiný........ Za mě zklamání.

Šebestová3
13.03.2023 5 z 5

Linwood Barclay umí psát poutavě i o čekání na spoj Českých drah, takže opět spokojenost.


VIVINKAR
01.12.2022 5 z 5

Četla jsem předchozí dvě Linwoodovy knihy a tak jsem se na tuhle moc těšila. Neodradilo mě ani nízké hodnocení. A víte co? Bylo to super!
Žádný zbytečný cavyky, desítky a desítky jmen a postav. Příběh “drželo” pár lidí a to to bylo napínavější. Dobrá zápletka, autor si se mnou pohrával, pořád jsem měnila názor na to, kdo je vrah. Příběh měl spád a nemohla jsem přestat číst. Za mě doporučuju!

Hella
05.09.2022 3 z 5

Nebylo to špatné. Sice tedy motivace padoucha byla na můj vkus dost slabá, ale dejme tomu, lidé a pošuci zvlášť jsou různí.

koki.veru
26.01.2022 5 z 5

Mně se knížka líbila, proto mě překvapilo, že má tak poměrně nízké hodnocení. Za mě povedený thriller, zajímavá a neobvyklá zápletka a téma výtahů mě docela bavilo.

santa1212
28.08.2021 5 z 5

Za me super knížka. Takový ten oddechový thriller. Přímočará linka příběhu, napínavý děj, hezky a čtivě psáno, pohltí vas to a chcete číst dál a dál. Není to takový ten pribeh s deseti různými liniemi a hromadou postav, ale není to ani naivní a predvidatelne. Za me proste akorát:-)

L.Helena
24.08.2021 5 z 5

Docela mě překvapuje poměrně nízké hodnocení (67%). Mně se knížka hodně líbila, napínavá, čtivá, neotřelý námět… I to, že je rozehráno několik linií vyšetřování a není vůbec jasné, co s čím souvisí. 4,5*

ThomasRuhe
06.07.2021 4 z 5

Zhruba 60% hodnocení naznačuje, že kniha asi není nic moc. Ale nakonec to vůbec nebylo tak slabé. Vyšetřování nehod výtahů probíhá docela komplexně, přičemž k odhalení pachatele a jeho motivu dochází jako ve správné detektivce až v závěrečném finále. Příběh se odehrává z pohledu několika klíčových postav. Když se nad tím zamyslím, tak vlastně nemám ke knize nějaké velké výhrady a proto mé hodnocení bude na 80%.

ArwenAragorn
20.06.2021 3 z 5

60%
Všichni se báli, že ať už si teď s New Yorkem pohrává kdokoli, je teprve na začátku.

Za mě to vůbec nebylo špatné. Téma je originální a knížka je neuvěřitelně čtivá. Dala bych i čtyři *, ale přece jenom tam pár věcí pokulhává. Ale knížku jsem si užila.

DominaCZ
18.03.2021 1 z 5

Suché.

moničina
13.03.2021 5 z 5

Výborné. Zaujímavá zápletka, dobrý popis jednotlivých postáv, veĺmi sa mi páčil štýl, akým to bolo napísané. A mám rada knihy z prostredia New Yorku. Mohol by to byť dobrý námet na film. A odhalenia sa vydarili.

monushka
13.03.2021 4 z 5

Má první kniha od tohoto autora. Velmi čtivý příběh, který jsem zhltla za pár večerů. Chci si přečíst i autorovy předešlé knihy.

onyx84
03.03.2021 3 z 5

Myšlenka dobrá, čtivý to taky bylo...ALE...plno věcí nedovysvětleno a občas mi to přišlo,jak kdybych četl 2 různý knížky násilím narvaný dohromady...a konec zase těžce odfláknutej...za mě zklamání...

katka9574
03.03.2021 3 z 5

Barclayovy předchozí knihy Nepříjemně blízko a Na loučení nebyl čas jsem přečetla jedním dechem a kdyby to bylo možné, oběma dám po deseti hvězdách :-) Proto, když jsem někdy v průběhu ledna zjistila, že se chystá vydání autorovy nové knihy, opravdu jsem zajásala a nemohla se dočkat, až si ji v klidu vychutnám. Tak mám tedy dočteno, od hlavy k patě zlitá ledovou sprchou a nevěřím, že tohle psal tentýž člověk... Tohle mohl být tak parádně napínavý příběh, protože téma je opravdu originální, prostředí atraktivní, postavy celkem sympatické, atd. Za čtivost dávám tři hvězdy s hoooodně odřenýma ušima ;)