Výstřel odnikud: Historie vojenských odstřelovačů

Výstřel odnikud: Historie vojenských odstřelovačů https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/179030/bmid_vystrel-odnikud-historie-vojenskych-L4Q-179030.jpg 4 6 4

I přes prokázanou efektivnost střelců v boji nebyli odstřelovači po většinu 20. století považováni za víc než placené vrahy. Nepopiratelná efektivnost odstřelovačů nebyla armádou plně doceněna až do doby vietnamské války. S nástupem 21. století se odstřelovač stal jedním z nejdůležitějších specialistů na bojovém poli. Tato chronologická studie, ilustrovaná barevnými a černobílými fotografiemi, detailně popisuje vývoj výcviku, výzbroje a taktiky odstřelovačů. Také představuje příspěvky mužů a žen, jejichž schopnosti a mimořádná odvaha z nich udělaly jedny z nejobávanějších specialistů ve válce. Obrazová a textová část této knihy vás provede napříč válkami a časem, kde odstřelovači sehrávali velmi důležitou úlohu.... celý text

Literatura naučná Historie Vojenství
Vydáno: , Fighters Publications
Originální název:

Out of nowhere a history of the military sniper , 2012


více info...

Přidat komentář

markus223
03.11.2022 5 z 5

Upřímně, asi nejlepší kniha o vojenských odstřelovačích na našem trhu. Rozhodně doporučuji každému fandovi vojenské historie.

JiříŠkorpík
18.09.2020 4 z 5

Pokud máte nějaké romantické představy o odstřelovačích, pak vás těchto představ tato kniha zbaví. Představa, že na frontě je pravděpodobnost, že vás zabije kulka nepřítele cca 1:25 000, ale když se na vás zaměří odstřelovač, tak je to 1:1,3, mě děsí a dělá z odstřelovačů na frontě vrahy (pokud nejste sám odstřelovač). Kniha je nesmírně podrobná, asi je tam skutečně vše podstatné o vývoji ráží, munice i pušek, ale někdy jsem nechápal význam vět a musel jsem je číst několikrát - předpokládám, že je to překladem.


RunningWolf
18.05.2020 4 z 5

Hodně do podrobna psaná kniha od které se dozvíte co se pušek,optik,munice úplně vše.Pro znalce a fandy jasná volba.
Ale pro amatérského znalce to možná bude místy podrobné až moc.
Rozhodně ale stojí za přečtení.

Perseus
21.08.2016 5 z 5

Toto je podle mého názoru nejlepší kniha o vojenských odstřelovačích jaká byla v češtině vydána. Popisuje vývoj, výzbroj, výstroj taktiku a mnoho dalšího ostrostřelců a odstřelovačů od dob americké války za nezávislost až po dnešní dobu. Popisy jsou velmi podrobné o každému období jsou věnovány desítky stran plných hodnotných informací. Po přečtení této knihy budete mít prakticky ucelený přehled o vývoji odstřelovačského řemesla od jeho počátku až po dnešní dobu. Neocenitelná kniha pro každého fandu vojenských odstřelovačů.

Štítky knihy

odstřelovači, snajpři odstřelovací zbraně

Autorovy další knížky

Martin Pegler
britská, 1954
2013  87%Výstřel odnikud: Historie vojenských odstřelovačů
2011  90%Odstřelovačské pušky

Kniha Výstřel odnikud: Historie vojenských odstřelovačů je v

Přečtených6x
Doporučených2x
Knihotéce11x
Chystám se číst8x
Chci si koupit4x
dalších seznamech2x