Vyšší bdělost a Malá učebnice bílé magie

nehodnoceno
Vyšší bdělost a Malá učebnice bílé magie https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/305967/bmid_vyssi-bdelost-a-mala-ucebnice-bile--9K7-305967.jpg 0 0 1

Dvě zásadní práce jednoho z předních okultních spisovatelů první poloviny 20. století. Herbert Fritsche, významný homeopat a žák Gustava Meyrinka, s odkazem na staré a osvědčené autority v oblasti mystiky a esoterního bádání vede své čtenáře k vnitřnímu probuzení a poznání vnitřní pravdy. V pojednání Vyšší bdělost si dává Herbert Fritsche za cíl vytvořit jakousi základnu pro další studium Královského umění: vytknout cestu, jež začíná právě tam, kde zrovna stojíme. Jde mu především o vnitřní vedení, aby již nebylo třeba jiného poučení než toho, jehož se nám dostane od probuzeného vlastního já. V Malé učebnici bílé magie hovoří Fritsche o příslibu této cesty k Bohu a upozorňuje na svody černé magie. Fritsche se opírá zejména o texty a dílo Paracelsa, Swedenborga a Gustava Meyrinka.... celý text

Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: , Malvern
Originální název:

Kleines Lehrbuch der weissen Magie


více info...

Přidat komentář

Orfeo
12.02.2019

Jak jen dostatečně vzdát hold tomuto výtečnému Zasvěcenci? Toť otázka, myslím že slovy žádného zatím živého jazyka nelze dosíci. Proto raději přejdu ke knize. Jde o skutečnou perlu mezi učebnicemi bílé magie. Jde o dvě na sobě nezávislé práce. První ´´Vyšší bdělost´´ je návodem a cvičebnicí k dosažení Meyrinkovy tzv. bdělosti. Jedná se o stav mysli, která nejen plně a neustále bdí a vnímá svět a sebe samu v něm. Navíc dokáže vidět i vzájemné souvislosti mezi jí a světem, věcmi v něm i lidmi a Božskými zákony.
Skutečným balzámem pro hledajícího i pokročilejšího studenta je již první kapitola o dechu. Již po pár několikaminutových zkouškách dýchání podle popisu Autora jsem nabyl skutečně blaženého uvolnění. Srovnatelného snad jen s užitím opiátu. Nenechte se ale mýlit mým nedobrým přirovnáním. Metoda je jednoduchá a navýsost bezpečná. Nic jako holotropní dýchání...Ani trochu. Jde jen o uvědomění si života v Dechu a vědomý a uctivý přístup k tomuto daru. Klidně bych toto dýchání učil i malé děti.
A to je jen začátek, dozvíte se o práci se symboly, sny, vnitřní alchymii i dosti opomíjeném významu magického manželství.
Kniha je dokonale nabytá informacemi i návody pro vlastní praxi. Tato útlá knížečka mě poučila víc, než-li polovina mé okultní knihovny čítající několik stovek titulů klasických i moderních autorů.. Teď, když jsem ji dočetl vím s jistotou, že budu cvičit vše zmíněné a budu se až do konce života ke spisku vracet.
Druhá ´´Malá učebnice bílé magie´´ je úplně stejným pokladem. Přestože je více teoretická než první spis odhaluje mnohá tajemství, včetně praxe Prosebné modlitby. Především pak zcela svobodně, poutavě a přesvědčivě varuje před svody tzv. černé magie a ukazuje na příkladech (i z autorovy vlastní zkušenosti) jak podobné mladické nerozvážnosti mohou začínat i končit.
Doporučuji naprosto každému ať jste Křesťan, Kabalista, Magik, Theosof, Mystik, Jogín, Astrolog či začínáte hledat, pak vězte, že nalezly jste poklad ne nepodobný vodopádu uprostřed vyprahlé pouště.

PS: Doporučuji zakoupit si i knihu Zelená tvář od Gustava Meyrinka na níž Herbert Fritshe ve svém díle mnohokráte odkazuje.

Autorovy další knížky

Herbert Fritsche
německá, 1911 - 1960
2016  0%Vyšší bdělost a Malá učebnice bílé magie
1936  0%Vyšší bdělost

Kniha Vyšší bdělost a Malá učebnice bílé magie je v

Přečtených1x
Knihotéce2x
Chystám se číst11x
Chci si koupit4x