Výsostné území

Výsostné území
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/113321/vysostne-uzemi-113321.jpg 4 16 16

Dívčí a zároveň studentský román - samozřejmě o lásce. Čtenářky i čtenáři v něm najdou snad vše, o čem rádi čtou, a zároveň trochu nahlědnou do jiného prostředí a doby, než je ta dnešní. Román Hany Pražákové vychází už ve třetím vydání. Dobré počtení!

Přidat komentář

Květinka008
12.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Jak jsem psala už u jedné knížky Lenky Lanczové - opravdu nic nestárne rychleji než literatura pro mládež... A to je Pražáková ještě o generaci starší. V době, kdy knížka vyšla, jsem se teprve učila číst, v pubertě mě minula, i tak by to byla historie spíše z mládí rodičů. Ale některé věci se nemění - zásoby od maminky na studentský privát, lyžáky a poznávací zájezdy se školou (byť ne do Moskvy a na Kavkaz :-) ), mejdany se studenty jiných vysokých škol a cestování noční tramvají domů, brigády, první lásky, nejistoty, osamostatňování i finanční tlaky na rodiče, kteří se snaží studentovi zaplatit vše, co potřebuje, a ještě mu trochu přilepšit. Navíc tady téma kluka s postižením, dilema vztahu s ním - které paradoxně řeší spíš okolí... A NÁDHERNÉ ILUSTRACE!

Nofar197
08.12.2022 4 z 5

Magda a Irena - dvě vysokoškolačky z Moravy, pro které osud v jejich devatenácti letech připravil dost nelehké zkoušky. Knížku jsem četla na konci osmé třídy a snad ještě budu mít příležitost.


Jessica007
31.03.2020 4 z 5

Tento dívčí román jsem četla jako -náctiletá. Líbil se mi, ale nepatřil k mým nejoblíbenějším.

h2220
05.09.2019

kniha o dvou spolužačkách z Valašska, studující v Pze. líčí životní osudy, jejich každodenní trable. .- príběh se odehrává z části v Pze, částečně u rodičů na Moravě. řeší zejména osobní vztahy, lásky mladých studentek .... v poslední části řeší situaci, kdy jedna ze studentek, Irena, si má vzít za manžela chlapce - fyz. hendikepovaného... pěkné čtení na letní dovolenou. doporučuji.

Jája92
09.01.2018 4 z 5

Nemůžu si pomoct, ale Magda mi byla v mnoha případech nesympatická. Tou svou naivností a bezmeznou láskou ke Zdeňkovi. Na druhou stranu u 19ti leté holky se něco takového dá nejspíš očekávat. V knize se však objevily i závažnější témata a to přidalo knize na zajímavosti. Trable obyčejných lidí, každodenní situace, které mohou potkat každého z nás.