Vyprávění Anežky a Jeníka

Vyprávění Anežky a Jeníka https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/171723/vypraveni-anezky-a-jenika-171723.jpg 3 2 1

V domku na samotě, žijí se svými rodiči dvě děti. Sourozenci Anežka a Jeník. Les, louka, potůček a vysoké stráně poseté pestrobarevnými kvítky s mnoha broučky jsou jejich svět. Svět plný slunečních paprsků a šťastného dětství. Prožívají mnoho příběhů. Toto je vyprávění, ve kterém je život dětí spojený s okolní přírodou. Především je fascinují svatojánští broučci.... celý text

Přidat komentář

Osice
26.11.2019 3 z 5

Tahle knížka mne celkově moc nenadchla, ale přečtení určitě nelituju:-) Čtenář na jedné straně sleduje příběhy dětí Anežky a Jeníka, na straně druhé má možnost podívat se, co prožívají světlušky a broučci. A zjistí, že i v hmyzí říši se najde lenoch a mlsoun (Beroušek) nebo stařenka, která ráda vypráví (Berulka). Nechybí ani přátelství, láska a žárlivost. Občas se cesty dětí a světlušek protnou.

Díky knížce teď chce dcera uklízet odpadky, které někdo pohodil v přírodě. Volá na mě: "Mami, pytlík." To je pro mne vlastně nejhezčí zážitek spojený s touto knihou.

Moc se mi nelíbí styl vyprávění a uvítala bych větší kontinuitu jednotlivých kapitolek. Děj zahrnuje dlouhé časového období a to způsobilo, že když jsme se ke knize po několika dnech vrátily, tak jsme si toho já ani dcera moc nepamatovaly. Nejvíc dceři utkvěl v hlavě ten úklid odpadků a pak pohádka o Popelce, kterou Berulka z části odvyprávěla. Dcera pohádku dosud neznala a tak jsem ji jí dovyprávěla, a proto si pohádku zapamatovala:-)

Autorovy knížky

2012  60%Vyprávění Anežky a Jeníka