Výherkyně

Výherkyně https://www.databazeknih.cz/img/books/74_/74357/vyherkyne-74357.jpg 4 64 18

Hrdinka této knihy je LuAnn Tylerová, pohledná a inteligentní žena, která však neustále bojuje s chudobou. Žije v obytném přívěsu s osmiměsíční dcerkou a věčně opilým mužem. Živí se jako číšnice a sní o lepším životě pro sebe i dceru. Když jí tajemný cizinec nabídne možnost vyhrát v loterii padesát milionů dolarů, váhá jen chvíli. Netuší, že se stává pouhou figurkou v podivné hře, kde již nejde jen o peníze, ale o holý život.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Winner , 1997


více info...

Přidat komentář

Nikol2110
28.08.2023 4 z 5

Kniha se hezky četla. Je to zajímavý příběh, který ukazuje ze ne všichni bohatí lidé jsou šťastný.

Luigi1
01.02.2023 3 z 5

No nevím zase to zapadlo do průměru škoda


ALFELUS
20.12.2021 4 z 5

Velmi pěkně napsané, velmi neotřelý námět a po vlažném začátku to byla jízda....

Pavlina50
09.03.2021 4 z 5

Co byste udělali, kdyby vás zničehonic oslovil neznámý člověk, že vám dokáže zaručit v loterii pohádkovou výhru? Většina z nás by ho asi považovala za blázna. Ale LuAnn, hlavní hrdince knihy, mladé svobodné matce bez finančního zajištění, se to opravdu stane a k mému překvapení opravdu získá výhru 100 milionů dolarů. Tímto bohatstvím se jí naprosto otočí život, ale otázka je, jestli je to obrat k lepšímu a snadnému životu nebo jsou ty peníze spíš danajským darem. Stačí totiž maličké zaváhání a nesplnění jediné dané podmínky a pohádkově bohatý život LuAnn se změní v nebezpečnou hru na kočku a myš.
Kniha mě zaujala svým nápadem – přitažlivým, neotřelým a originálním. Líbilo se mi, že nápad s výhrou, i přes její okatou nereálnost, je dotažený až do konce a celý systém dobře vysvětlený. Naopak slabší byla pro mě ta akční část v poslední třetině knihy, která byla opravdu těžce uvěřitelná a často spíš vzbuzovala smích (nespočet náhod, nesmrtelnost hlavních hrdinů, dokonalé převleky tajemného Jacksona ve stylu Fantomase). Ale ani to nezměnilo nic na tom, že mě kniha prostě bavila. Stačilo přepnout mozek do režimu napínavé zábavy bez nutnosti hlubokomyslného přemýšlení. Kniha byla pro mě vlastně takovým mixem tří žánrů - z jedné třetiny skvělý thriller, z druhé třetiny parodie a z té třetí pohádka říznutá červenou knihovnou.
Hvězdičku knize ubírám za její délku, možná by jí trochu prospěl menší počet stránek, některé části se občas zdají zbytečně zdlouhavé, i když ryze akční závěr knihy četbu dokonale zrychlí. Také text je na můj vkus psaný dost hutnou formou s minimem odstavců, vzbuzuje tak dojem opravdu velmi objemné knihy, což může některé čtenáře dopředu odradit. Ale rozhodně to stojí za přečtení.

Semiramidis
14.03.2020 4 z 5

Kniha se mi četla dobře, mělo to výbornou myšlenku, a je úplně jedno nakolik je reálná. Je super si připomenout, že mít spoustu peněz není vždy záruka na šťastný život, vždy se může něco pokazit. Hlavní hrdinka se ve výsledku projeví jako velmi odolný jedinec.
Nelituji, že jsem si tuto knihu přečetla, autora a jeho styl psaní mám ráda.

Danilla
17.09.2019 5 z 5

Tuhle knihu prostě miluju. Je to už hodně dávno, co jsem četla zkrácenou verzi knihy a měla jsem opravdu radost, když jsme sehnala tuto knihu. Přiznávám, že začátek je tak trochu neuveřitelný a takové věci se prostě nestávají ale kniha se fakt dobře čte a hlavní hrdinku si musí čtenář zamilovat.

elisa194
22.07.2018 3 z 5

Trochu se divím tak vysokému hodnocení. Děj je prekombinovany, neskutečně moc náhod, sem tam nějaké napětí, ale jinak slaby průměr.

Calinda
28.06.2018 3 z 5

Tak já nevím. Ze začátku jsem byla z knihy nadšená, nechybělo napětí, hlavní hrdinka na mě nepůsobila jako "blbka", první část knihy opravdu dobrá, čtivá a kdybych nečetla dál, dala bych pět hvězd. Od druhé části jsem začala měnit názor, děj se začal hrozně táhnout, velké množství těžko uvěřitelných náhod a hlavně to začalo zavánět tak trochu červenou knihovnou, což nesnáším. Připadalo mi, že od druhé části čtu úplně jinou knížku. Dávám tři hvězdy, průměr. Škoda.

motolka
10.02.2018 5 z 5

Super knížka

ses3
03.04.2017 5 z 5

I když souhlasím s tím, že tam někdy bylo těch šťastných náhod až moc a ten konec byl hodně kýčotitý, tak se kniha četla moc dobře a zejména ke konci jsem se od ní nemohla od trhnout. Navíc se mi líbilo, že tam v podstatě bylo vysvětleno všechno, jak to Jackson zařídil. Moc se mi líbila, takže nemůžu jinak než 5 hvězdiček.

DickBach
15.06.2016 3 z 5

Bylo to svižné, rychlé, dějové, velmi čtivé.
Ale... "přeslazené". Na můj vkus strašně moc správných náhod v pravou chvíli. Tak trošku jako bondovka, kdy hrdina visí na přetrhávajícím se laně nad ohromnou propastí. Nikde nikdo, kdo by mu pomohl.... vy s napětím čekáte jak to dopadne. Tají se vám dech, ježí se vlasy na zátylku, natahujete ruku, aby jste svého miláčka zachytli za klopy nažehleného sáčka... Když tu náhle začne hořet. Plameny olizují podrážky naleštěných lakýrek... a ejhle, není támhleto náhodou hasičské auto s perfektní plošinou, co vás sundá dolů?
Dobré, ale nikoli výborné.
No, takže tak....

tuldas
22.11.2015 5 z 5

super , udržuje napetí po celou dobu četby

kety76
02.10.2014 5 z 5

Výborná kniha, dobře se četla, moje nejoblíbenější kniha tohoto autora.

Dousabel
08.09.2014 5 z 5

Výborný, čtivý thriller. Fandila jsem LuAnn, jako málokteré knižní postavě :) Moje nejoblíbenější kniha od Baldacciho, myslím, že by z toho byl vynikající film.

Medvědářka
18.08.2014 5 z 5

Když jsem brala tuhle knihu do rukou,nic moc jsem nečekala.Jen další detektivka v řadě.Tím větší bylo mé překvapení,jak mě do sebe děj doslova vcucl a já se nemohla odtrhnout.Knihu jsem dala za 2 večery.Čtivá,svižný děj,který vás udržuje v napětí,jak to vše dopadne s příměsí romantiky.

jarin58
23.04.2014 5 z 5

Paráda,paráda,paráda.

Leňouza
21.09.2013 3 z 5

Jen pro zajímavost, četla jsem to pod názvem Výhra. Děj odsejpá, zápletka dobrá, na konci správný happy end z červené knihovny :-)

kika 13
14.01.2013 3 z 5

Krásný romantický příběh spíše červená knihovna,ale pěkné čtení.