Vydra ze Zlaté stoky

Vydra ze Zlaté stoky https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/118495/vydra-ze-zlate-stoky-118495.JPG 5 16 3

Půvabný příběh vydřího mláděte, ochočeného, přítulného a přesto toužícího po svobodě.

Přidat komentář

Jája92
20.08.2022 4 z 5

Krásné odpočinkové čtení o dechberoucí české přírodě a také o dlouhé cestě pochopení chování vyder.
Moc milé vyprávění autora o jeho dětství, dospívání až po splnění dlouholetého snu, mít vydru. Kikina byla moc chytré a hravé zvíře.
Kniha je doplněná černobílými i barevnými fotografiemi.

haki34
19.10.2020 5 z 5

Vyprávění pro milovníky přírody..pro ty, co je pro ně svoboda víc, než krása zavřená za mřížemi...než mít plyšáčka, ochočeného mazlíčka, je lepší vrátit divoké zvíře tam, kam patří...věřím, že nebylo lehké se s Kikinou rozloučit, ale nádherná Lužnice byla dobře zvoleným místem...a doufám, že si tam založla pěknou vydří rodinku a úspěšně se tam množí až dodnes :)
děkuji za možnost blíže nahlédnout do života vyder (vydra malá v Ostravské ZOO je naše oblíbená), potkat ji ve volné přírodě se jen tak nepovede...
Jiří Andreska krásně vylíčil své dětské sny a setkání s realitouv dospělosti. Jaké to je, odchovávat vydřičku v bytě..jaké vydry doopravdy jsou. a co pak vydra v ZOO, když divočina za zídkou je tak lákavá...Asi jsem se fakt minula povoláním ;)
Doporučuji !!!


Skallarix
05.09.2019 5 z 5

Smutné, nostalgické vyprávění pana Andresky o svém dětství, o svém mládí a hlavně o tom, kde se v něm vzal takový zájem a obdiv k vydrám, který se změnil nakonec ve velkou životní lásku... Tyto "vodní" lasicovité šelmy jistě učarují mnohé... Ale k navázání vztahu (a hlavně k porozumění zvířeti) je třeba více, než jen lidská libost v roztomilosti zvířete.
Autor krom svých vzpomínek popisuje i život těchto lasicovitých šelem v naší krajině, ve volné přírodě (v tehdejším Československu). A v neposlední řadě i jejich povahu lasicovitým šelmám vlastní - a je jedno, jestli se jedná o vydry, tchoře, (fretky), kuny... Více než mnohé mají společného. Jejich hravost, tvrdohlavost, škodolibost, roztomilost... Jsou to inteligentní zvířata a musím přiznat, že i já mám pro ně velikou slabost.

Štítky knihy

vydry příběhy o zvířatech

Autorovy další knížky

Jiří Andreska
česká, 1931 - 1999
1993  87%Tisíc let myslivosti
1991  70%Labuťáček
1989  93%Vydra ze Zlaté stoky
1987  93%Rybářství a jeho tradice
2015  80%Rybářství a rybolov

Kniha Vydra ze Zlaté stoky je v

Přečtených20x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce12x
Chystám se číst2x