Výchova kojence v rodině

Výchova kojence v rodině https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/208045/bmid_vychova-kojence-v-rodine-208045.jpg 4 14 6

V teoretické časti zdůrazňuje autor význam prvního roku života pro tělesný a duševní vývoj dítěte, upozorňuje na vliv dědičnosti, prostředí a výchovy a radí, jak vyvolávat a vytvářet reakce kojence. V praktické části pak navelkém počtu cviků, her a zaměstnání ukazuje, jak rozvíjet smyslové vnímání, myšlení, sociální vztahy kojenců, jak postupovat při jejich pohybové výchově, při pěstování návyků aj.... celý text

Přidat komentář

oliviet
19.08.2018 5 z 5

Krásná kniha, moc pomohla

Evasku
08.08.2018

Je to úžasná kniha. Vychovávala jsem podle ní svou nejmladší dceru, a ta je dnes herečka a zpěvačka. Teď má měsíčního chlapečka a já tu knížku všudemožně na internetu hledala, aby ji měla také k dispozici ( tu starou jsem někomu půjčila a už se mi nevrátila.) :-) Knížku jsem si stáhla v pdf na ulozto. :-)


kaktuss
07.07.2018

Dobrý den, výborná kniha, kterou jsem použil při výchově všech svých 4 dětí ( nyní 32-9 let). Všechny začaly chodit okolo 11.měsíce a všechny jsou dnes mimořádně prosperující.
To Bonda: Nejde o tréninkový plán, žádný tlak na výkon. Každé dítě je jiné, a v knize se to velmi důsledně opakuje, takže každé má jinou rychlost. Pokud toto vnímáte, není kde udělat chybu. Skvělé jsou hlavně tyto myšlenky: a) celý život se vyvíjíme, ale v 1. roce máme schopnost rozvoje absolutně největší, b) fyzický rozvoj stimuluje, s ohledem na zvětšování pohyblivosti a tedy schopnosti interakce se světem, schopnosti mentální, c) perfektně propracovaná postupná návaznost jednotlivých cviků -s výbornou znalostí problematiky.
Ještě jedna má osobní zkušenost: Velmi pracovně vytížený muž má dost omezené možnosti, jak se zapojit do procesu výchovy kojence a např. získávat potřebné "kladné body" pro rovnováhu v rodinné atmosféře. To že jsem vždy nebo často večer vzal potomka a 0,5-1 hodinu se dítěti podle této knihy věnoval mi tyto věci hodně usnadnilo. A hlavně, velmi jsem se učil vztahu k dítěti. Ženy tuto schopnost mají dánu přirozeně, my se ji musíme naučit.

Bonda
19.01.2018

Dobré, ale překonané. Obávám se, že tak náročné sportovní vytížení může být dítěti na škodu. Je to protipól Kiedroňové, která balí děti do peřinek, zatímco Koch je věší za nohy, dělá s nimi přemety a systematicky trénuje všechny partie (včetně nožiček), aby si dítko každý měsíc poctivě vysloužilo odznak zdatnosti. Přesto jsou tam výborné pasáže a vybírám si i několik cviků ke každodenní hře.

Korana
14.02.2017 5 z 5

Vrele doporucuji

bamba
27.12.2016 5 z 5

vynikajúca kniha s obrázkami - cvičenie s dieťaťom v jednotlivých týždňoch po narodení. Jeho psycho-motorický vývoj v jednotlivých mesiacoch, pričom sa to dá postupne čítať. Je to svojim spôsobom bedeker pri výchove už ďalších generácií a požičiavam túto knihu ďalej.

Štítky knihy

kojenci rodičovství pohybové aktivity

Autorovy další knížky

Jaroslav Koch
česká, 1910 - 1979
1986  86%Výchova kojence v rodině
1973  0%Výchova kojence pohybem
1974  0%Základy tělesné výchovy dětí do 6 let
1955  40%Výchovné zaměstnávání batolat

Kniha Výchova kojence v rodině je v

Přečtených17x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce21x
Chystám se číst5x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x