Vy mně taky

Vy mně taky https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/339155/mid_vy-mne-taky-Oyk-339155.jpg 4 3 2

Když píšou básně opravdoví chlapi, kteří mají svoje pády, úspěchy, lásky, touhy, přání a kopec problémů - počínaje třeba svedenou holkou, kterou bylo výhodnější nesvádět, a konče alkoholismem či rakovinou - vypadají jejich básně jako poezie Bořka Mezníka. Když je píší stejným jazykem, jakým mluvili v hospodě v době, kdy tam ještě před hospitalizací na psychiatrii chodili a tak tak se z ní dokázali odplazit, vypadají jejich básně také jako poezie Bořka Mezníka. A když je píše chlap, který miluje svoje dcery, nechce už znovu zklamat svoji ženu, váží si práce, kterou konečně sehnal a zdraví, protože po chemoterapiích si ho budete vždycky vážit, tak je to básník Bořek Mezník. Vítejte při čtení poezie chlapíka, který stál u zrodu brněnského anarchistického hnutí na začátku devadesátých let a teď bydlí v malém domku na kraji vesnice v kopcích za Boskovicemi, živí se jako obchoďák a občas se mihne v partě kolem sdružení Vítrholc.... celý text

Přidat komentář

Metcheque
01.12.2020 2 z 5

Miniatury mi nevadí, ale tohle bylo minimalistické až moc. Příliš stručná jednohubka, která vám nezabere ani jeden večer. Spíše jednu jízdu tramvají.

LadislavK
11.05.2017 5 z 5

Když mi tohle doporučil známý, že je to něco, co se dlouho nevidí, byl jsem skeptický. A jsem rád, že jsem tohle doporučení poslechl a knížku si koupil. Přečetl jsem ji doslova jedním dechem.


Autorovy další knížky

Bořek Mezník
česká, 1974 - 2023
2017  80%Vy mně taky
2008  0%Ásně