Vůně Měsíce

Vůně Měsíce https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/420404/bmid_vune-mesice-dqs-420404.jpg 3 5 4

50 let od přistání člověka na Měsíci míří české technologie k Marsu, Jupiteru, ke Slunci i na lov bludných meteoritů. Kniha, bohatě ilustrovaná dosud v knižní podobě nezveřejněnými snímky Americké vesmírné agentury (NASA), přinese kromě poutavého připomenutí padesáti let od přistání člověka na Měsíci i mnohá tajemství a zajímavosti, jež byly až donedávna neznámé. Druhá část bude věnovaná špičkovým českým technologiím, které se připravují ke startu na Mars, k Jupiteru, Slunci i vstříc asteroidům Didymos a Didymoon, aby provedly první řízenou srážku s meteoritem v dějinách v rámci unikátního projektu NASA: Mise planetární obrany Země. Třetí část knihy bude pojednávat o projektech blízké budoucnosti jako osídlení Měsíce, Marsu či vesmírných výpravách až za hranici naší Galaxie. Ani zde nebude chybět „česká stopa“ v podobě vědců, konstruktérů a vizionářů, kteří patří mezi světové špičky kosmického výzkumu.... celý text

Přidat komentář

Pert
08.06.2022 1 z 5

Tato knížka mi že všech knih o kosmonatice, co jsem zatím četla, přijde nejslabší. Jak se pise v komentáři pod mým, text u obrázků je občas lživý.
Pokud si dobře vzpomínám, někde jsem cetla, že jediná fotka Neila Armstronga, kterou Aldrin vyfotil, je jak Armstrong stojí u LM a ke kameře je otocen zády. Takže na ostatních je Aldrin. Ale v knize se uvádí, že skoro na všech fotkách z Apolla 11 je Armstrong.
Ještě jsem si všimla jedné věci. Někde v této knize se psalo, že velitelem Apolla 8 byl Lovell. Ale pokud se podíváte na Wikipedii zjistíte, že velitelem byl Frank Borman.
Osobně si myslím, že v literatuře faktu by se chyby vůbec vyskytovat neměly.

pavolg
10.09.2021 2 z 5

Kniha obsahuje viacero chyb a nepresnosti - najma pri obrazkoch. Samotny text je miestami trocha chaoticky a autor skace z temy do temy. Osobne mi dost vadili pomerne caste vyrazy typu "o tom sa docitate v tejto knihe".
Neviem, aky bol zamer autora s touto knihou. Ci to ma byt o misiach Apollo alebo o ceskych firmach v kozmonautickom priemysle... Citatel, ktory vsak uz nema nejaky prehlad o kozmonautike, sa bude v knihe dost stracat a vela toho nepochopi:(


vit5790
13.02.2021

Jako fanoušek kosmonautiky jsem se těšil na nová, zajímavá fakta a musím říci, že jsem se několik nových příběhů dozvěděl. Nechci autora kritizovat za něco, co bych já sám nikdy nedokázal, ale v průběhu četby jsem narazil na mnoho chyb a někdy i vyložených nesmyslů, chybných popisků u fotografií nebo nepřesných formulací. První část knihy jednoduchou a poutavou formou seznamuje čtenáře s příběhem historie dobývání kosmu, druhá část o budoucnosti je oproti předcházejícímu dobrodružství plná - pro někoho možná - nesrozumitelných technických formulací, názvů firem, které čtenáři nic moc neříkají a autor zbytečně zahlcuje čtenáře až příliš odbornou terminologií a kniha ztrácí to kouzlo, které plyne z názvu i prví části knihy.

TheRaven
11.11.2019 4 z 5

Vcelku podařená publikace, která nestojí ani tak na textu (informace o programu Apollo a samotném přistání na Měsíci jsou docela stručné), ale spíše na bohatém ilustračním doprovodu (některé fotografie uvolněny NASA dokonce až letos!), který v kombinaci s psanou částí tvoří čtivý a pro všechny zájemce určitě zajímavý celek. Pro mě osobně nejzajímavější kapitoly o českých stopách v programu Apollo a o podílu českých firem na současném vesmírném výzkumu, byť autor tato témata už trochu vytěžil ve své předešlé knize.