Koruna kouře

Koruna kouře https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459486/bmid_koruna-koure-iqE-459486.png 3 26 6

Vůně Aramteshe série

< 2. díl

Naši hrdinové Rakel a Ash, kteří se v předchozím díle vydali na nebezpečnou cestu, aby nalezli protilék na jed, který otrávil prince, tentokrát však musejí překonat nástrahy každý zvlášť. Na vytváření a rozeznávání vůní obzvlášť nadaná Rakel cestuje za hranice říše, kde se snaží odhalit pravdu ohledně své minulosti. Princův osobní strážce Ash, jehož všichni považují za mrtvého, musí uniknout z vězení a najít způsob, jak varovat svět před blížícím se nebezpečím. Říše je na pokraji občanské války, k níž se schylovalo už po staletí, od doby, kdy po zemi chodili bohové. Boj se nevyhne nikomu, urozenému princi ani obyčejnému vesničanovi. Každý si nyní musí vybrat, na jakou stranu se v nadcházejícím konfliktu postaví…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Crown of Smoke , 2020


více info...

Přidat komentář

Inugoya
07.03.2024 3 z 5

Tak tohle se vůbec nepovedlo.

Nevím, co se autorce přihodilo, ale skoro jako by to psal někdo jiný. Nebo jako by ji někdo přesvědčil, že má napsat pokračování a ona moc nevěděla o čem, takže vařila z vody.

Luz byla otravná, přibylo zbytečných vulgarit, děj se táhl, hluboké a klíčové momenty byly odbyté (a některé nelogické), nejspíš všechny postavy se přes noc staly záhadně bisexuálními, a ten závěr byl takový nezávěrovatý, takže si možná autorka nechává vrátka pro další příběhy.

Osobně se ale přiznám, že už mě nezajímají.

Velká škoda za tuhle promrhanou příležitost, protože ten svět měl rozhodně potenicál.

lilites
12.03.2023 3 z 5

Druhý díl z Aramteshe se nese v duchu prvního, ale už to není takové.

Některým sériím by prostě slušelo nebýt sériemi.

Opět mi trvalo se začíst a závěrečná bitva byla dle mého dost rychle odbitá..

Takže tato duologie vás nevystřelí do euforie, ale také ani neurazí..


chodícírohožka
31.12.2022 3 z 5

Z prvního dílu jsem byla nadšená, připadal mi neotřelý, promyšlený, zajímavý. Klidně by mi stačila jen jedna kniha, ale když jsem zjistila, že má pokračování, hrozně jsem se na něj těšila. A jak to tak bývá, skončila jsem zklamaná. Koruna kouře je podle mě splácaninou nápadů, které se objevují ve spoustě dalších příběhů, zbytečně věci zamotává, překombinovává a nelogicky proměňuje... Zatímco první kniha tedy byla originální a čtivá, druhá na mě působila otravně a zapadla mezi ohromné množství průměrných YA (i ne YA) děl, která jsou jedno jako druhé.

viola5163
27.03.2022 3 z 5

Bohužel, čekala jsem, že i druhý díl bude mít nějakou tu jiskru, ale bohužel.
První půlka knihy je pomalá, druhá zase utíká moc rychle a nakonec boje působí, tak že je všechno až moc jednoduché. Bylo tam však i pár částí které se mi líbily a autorku mám za tuto sérii ráda a těším se na další její knihy.

jitka_dankova
28.02.2022 2 z 5

(SPOILER) Rozpačitý závěr fantasy duologie ze světa vůní. Zatímco první díl mne nadchl svou originalitou, hezky držel jasný cíl (uzdravit prince) a střídaly se pohledy dvou hlavních hrdinů a ti byli především spolu, tak druhý díl byl naprosto jiný. Nebyl tady žádný cíl, postavy moc nevěděly, co dělají, nedalo se ničeho moc chytnout a děj prostě jen zmateně plynul. Najednou jsme viděli situaci i z pohledu jiných osob, ke kterým jsem třeba já prostě nějak nezískala vztah. Neuvěřitelně jsem se v tom ději kvůli tomu ztrácela. Doslova. A na konci jsem to prostě nepochopila (co udělali? jak udělali? kde? čím?), třeba mi někdo v komentářích pak vysvětlí, jak se to tedy celé vlastně vyřešilo.

(spoiler) Romantická linka mi přišla taková, no, nestandardní. Nějak nejsem zvyklá, aby se postavy nějak zpovídaly z lásky jak k ženě, tak k muži. To by mi ještě tak nevadilo, kdyby se to, co já vím nějak víc asi vyřešilo. Přišlo mi to takové neuzavřené. A ten konec? Nepochopila jsem, proč se od sebe na nějakou dobu oddělili. No, z romantiky tady mám tedy rozporuplné pocity, stačilo už jen to, že se ti dva potkali až v půlce knihy na to, aby se za chvíli znovu odloučili.

Hels-is-unicorn
24.02.2022 2 z 5

No, tak tohle opravdu žádný zázrak nebyl. První díl mě nadchl, postavy byly příjemné, příběh poutavý, fikční svět neobvyklý. Bohužel mám dojem, že se autorka ve svém příběhu někdy mezi stránkami ztratila. Děj druhého dílu je chaotický, čemuž moc nepomáhá střídání pohledů různých postav. Přišlo mi, že není možné udržet dokonce ani časovou linku (pokud hrdinové neměli sedmimílové boty). Vlastně vůbec nevím, co se v téhle knížce stalo... nedělo se tam totiž nic. A pak najednou na posledních 30 stránkách všechno. A pak byl konec. Na duologii podivně otevřený. Vytkla bych i to, že autorka nebyla schopná nikoho udržet mrtvého. No dobře. Někoho ano, ale zasáhlo to někoho? Mě teda ne.
Plusové body dávám za první díl, který mě opravdu nadchl, za originální prostředí a naprosto nedostižnou úchvatnou třpytivou obálku.
PS: Myslím, že ani překladatelku druhý díl moc nezaujal, protože 32 chyb na 419 stranách jen tak někdo vyplodit nedokáže :-)

Štítky knihy

pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

P. M. Freestone
australská
2020  80%Temný květ
2022  68%Koruna kouře