Všude kde jsem byl, byl jsem rád

Všude kde jsem byl, byl jsem rád https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454855/bmid_vsude-kde-jsem-byl-byl-jsem-rad-KEg-454855.jpg 1 1 1

Kniha o cestování v cizině, ale i u nás, ozvláštněná humornými zážitky autorovými i prožitky jeho přátel. Jak sám zpěvák říká: „Cestování je nádherný koníček. Všude se dají najít nádherná, dokonce i panenská místa. Tato kniha zrovna jako CD Moje zem má také za cíl burcovat lidi, hlavě mladé, aby pro krásy světa nezapomínali na krásy domova. Možná by to chtělo mrknout do mapy a jednou, jen jednou to zkusit – sjet řeky, navštívit hory, hrady, zámky. Ale i města jsou mnohde opravená a je možné začít Prahou. Já sám čučel, co toho je, co jsem ještě neviděl, a to nejsem žádnej sokolík, ale už pěkně starej doutník. Tak dejte na mě a zkuste to.“... celý text

Přidat komentář

Ovecka_Saki
08.03.2022 1 z 5

Nuže…dostala jsem něco úplně jiného, než jsem podle anotace čekala.
- Kniha o cestování v cizině, ale i u nás, ozvláštněná humornými zážitky autorovými i prožitky jeho přátel. -
Co ve skutečnosti bylo v knize: mizivý popis nějakého super cestování, zážitky postrádající humor a autor nezapomněl zmínit, jak si na každé dovolené, akci, výletu atd. vždy dopřával alkohol. Pokud má kniha, nebo jeho CD burcovat mladé, aby poznávali nejen cizinu, ale naši krásnou ČR, tak je to pravděpodobně směřováno jen na Pražáky (bez urážky), jelikož vím, že oni vždycky jezdí především do ciziny, aby se pak mohli na všechny vytahovat, že oni na to mají. To my ostatní, rozlezlí po zbytku naší krásné zemi máme spoustu výletů za sebou a stále si přidáváme nové a nové. Ostatně autor sám by měl jít příkladem, aby nekázal vodu a pil víno, a místo všech dovolených v cizině tedy začít poznávat ČR.
Pro mě úplně zbytečně stále narážel na svoji manželku a pak stále připisoval "ale to už je moje soukromá věc" a nebo "to už je ale jiný příběh" tak s tím neměl ani zajímat, myslím, že ani čtenáře to nezajímá. Dále si mohl knihu zkrátit o zážitky s Kájou, které taky byly nic moc. A proč do "cestopisu" dává kapitolu s příběhem o tragické lásce dvou mladých lidí (kapitola 19. - Rumunský příběh)? Nejvíc mi vadilo na začátku neustále kafrání do politiky, bolševiků, komunismu atd.
Zasmála jsem se jenom jednou a to díky vloženým perlám z pořadu Nikdo není dokonalý. Za to jediné a za některé hezké fotky dávám 1 hvězdu.
Tohle se nepovedlo, nedivím se, že jsem knihu kupovala ve výprodeji za pár kaček.