Všichni dospěli

Všichni dospěli https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/354193/mid_vsichni-dospeli-y0o-354193.png 2 45 19

Andrea je svobodná, bezdětná, devětatřicetiletá žena. Snaží se ukočírovat vztahy v rodině, svá sexuální dobrodružství, přátelství a kariéru v práci, kterou nikdy dělat nechtěla. A přitom všem zápasí s myšlenkami a tužbami, jakým by chtěl čelit jen málokdo. Kniha je napsaná od srdce, jazykem plným hněvu i důvěrnosti a pokládá mimo jiné otázky jako: Co když si nechci pochovat cizí dítě? Můžu si s tebou vyjít na rande a nemuset poslouchat kecy o tvém rozvodu? Čeho se můžu dožadovat od mámy, když už jsem dospělá? Vede k něčemu moje terapie? Kdy už se z pití stává problém? Proč se mě pořád všichni ptají, proč nejsem vdaná?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Omega
Originální název:

All Grown Up , 2017


více info...

Přidat komentář

pavel9410
18.04.2022 3 z 5

Darek k nakupu. Docetl jsem, i kdyz mne hlavni hrdinka iritovala non plus ultra. To potaceni se zivotem… no ale aspon clovek nahlidnul do mysli nekoho, kdo je mu na hony vzdaleny.

Acnaj
21.12.2021

Tak jsem po opravdu dlouho době něco nedočetla... Myslím, že ten styl psaní, obsah a myšlenka nejsou pro mě, byla by to ztráta času...


Angelika92
07.11.2021 odpad!

Ztráta času čtením této knihy a škoda papíru na vydání této knihy

hana17.1.
25.10.2021 1 z 5

Kniha je psaná bez nějaké posloupnosti. Jednou jí je 40, najednou 15 a během následující věty je hrdince 30 let. Plácá se to všechno přes sebe bez nějakého pořádného děje. Hrozná kniha.

Sasha001
11.08.2021 2 z 5

Naprosto chápu, proč má kniha tak nízké hodnocení. Za mě osobně to je šílená slátanina bez hlavy a paty, prostě jen zoufalý výlev čehosi. Blbost.

andy_nejedla
15.03.2021 4 z 5

Kniha má dost nízké hodnocení, tak jsem měla strach, že se mi nebude líbit, ale opak je pravdou. Příběh Grety a Davida je dost dojemný a celkově Andrei vyprávění je fajn. Oddychovka na pár hodin.

Kuzelka83
04.10.2020

Při každé kapitole jsem si říkala "další kapitolu už nečtu"..... Bylo to psané na preskacku a jako Roman bych to neoznacila. Dočetla jsem to jen proto, že jsem chtěla vědět, jak to skončí..... I když z určitého úhlu pohledu je život hrdinky reálnější než některé romány......

JointlieKat94
04.10.2020 3 z 5

Dlouho jsem v práci přemýšlela, co si přečtu na mobilu.. net mě nebavil a asi ze 150 knih jsem vybrala tuhle. Blbost.

Začátek fajn. Jak rychle začátek začal, tak rychle jsem četla. Ubíhaly roky, příběh byl na přeskáčku a já se ztrácela. V letech, chlapech, drogách.. ve všem. Bylo to depresivní čtení, vlastně teda jo. Byl to popsanej přesně takovej život, kterej byste nechtěli.

A tak jsem dočetla, za dvě směny v práci.

Magrata15
19.09.2020 2 z 5

Tak tohle tedy opravdu ne!
Tato e-kniha se mi dostala do rukou náhodou (dárek k nákupu) a přečetla jsem jí rychle, abych to měla už za sebou.
Styl psaní byl fajn a četlo se to dobře, ale ten obsah... Skutečně takhle žijí mladí lidé v New Yorku? Sex, alkohol, drogy, deprese. Navíc hlavní hrdinka mi byla dost protivná. A vlastně tam asi ani nebyla postava, která by mi byla nějak zvlášť příjemná.
Podobné knihy rozhodně vyhledávat nebudu.
Hvězdičku navíc dávám za dvě velmi povedené dojemné scény. To je vše.

martinaandulka
23.08.2020 2 z 5

Není to můj styl života jaký žije hlavní postava, nezávazný sex, drogy, alkohol... . Žádné velké posunutí v knize nebylo jen uvažování o životě, vzpomínky a mě se tento druh psaní nelíbí.

koolsavage
03.08.2020 3 z 5

Myslím, že kniha klame obalem a hlavně tvrzením že se jedná o román pro ženy. Za mě je to docela poutavě popsaný život průměrné ženy, která snila, že všechno bude trochu jinak.
Líbí se mi styl psaní, kdy na sebe nutně kapitoly nenavazují. Lepší průměr 3,5*

Arkagas
22.03.2020 2 z 5

Nenáročný román, který podle obálky vypadá jako typická slaďárna pro ženy, ale není tomu tak. Tohle je spíš takové přímé, ze života hlavní postavy, kdy všichni okolo jí žijí svoje životy a ona se na to dívá se zhnusením. Nic, co by člověka nějak extra překvapilo, ale jako oddechovka na jedno odpoledne mi to přišlo fajn. Někomu nemusí sednout styl psaní, ať už nespisovná čeština, sprostá slova nebo erotický děj, ale já si myslím, že tohle je velmi neotřelé. A hlavně - hrdinek jako je Andrea je kolem nás si myslím hromada, jen si to neuvědomujeme. Knížce dávám 3 hvězdy za to, že když už se mohl příběh rozjet, tak toho autorka nevyužila, což je škoda, a celé je to takové vlastně na vlně že čekáte co bude dál. Ale jinak? Líbilo.

DominaCZ
23.03.2019 1 z 5

Máte recht. Úvod se mi líbil, ale poté to šlo do háje.
Je to psaní zoufalý, prázdný, nenapravitelný, otravný, je stejný jako Andrea prostě.

Jde k psychoušce, v křesle ji se*r že tam šla, pak brečí, řekne že už nepřijde a příště přijde zas.
Rozbije bráchovi kapelu tím, že se vychrápe s kámošem-členem. Brácha po letech založí novou, ona se opět vychrápe s jejím členem.
Nechce se jít podívat na děcko kámošky, ale nakonec jde a ňuňá tam nad ním a jeho vlásky.
Dívá se na kámošku a v duchu úpí že jí bude moc scházet...o dva řádky dál je opět otrávená a odporná a říká si že jí nebude vůbec chybět.
Roztáhne nohy kdekomu, vyhulí kde co s kdekým.
Zmiňuje život svůj i okolí negativně, že by člověk až řekl, že je to vše o ho*ně.
A ono vážně je.
Kniha i "život" tý baby.

Háže to tak trochu názor, že přesně takový jsme my, dobro.bezdět. nevdaný / nezadaný. Zapšklý, zoufalý starý krávy.
No panejo.
Špatná kniha.

yaja8823
10.02.2019 2 z 5

Kniha se dá přečíst za pár hodin... začátek docela překvapující ... žena, která spí s hodně muži, navíc má i drogové zážitky.... nic moc pro mě. Čekala jsem, že ke konci knihy se rozhodne se svým životem něco udělat, zajímavou změnu nebo tak něco...ovšem NIC.

anansie
13.01.2019 1 z 5

K této knize jsem přistupovala jako k velmi oddechové a nic moc jsem od ní neočekávala. Ovšem ani večírkové a sexuální eskapády nedokážou udržet veškerou pozornost a stále jsem čekala, zda příběh bude mít alespoň nějakou zápletku či myšlenku, která by mě na konci aspoň trochu oslovila. Bohužel nedočkala jsem se. Vydržela jsem číst tak do půlky a ke konci jsem knihou už jen listovala a odložila jako nezajímavou a bez nápadu.

TerkaM
08.04.2018 2 z 5

Eh, nějak nevím, co si o této knize myslet, ale vlastně jsem dost ráda, že se mi ji konečně podařilo dočíst a asi se k ní ani nikdy vracet nebudu. Nijak zvlášť se mi nelíbila. Jako na jednu stranu jsem pociťovala určitou spřízněnost s hlavní hrdinkou, respektive mi připadalo, že je trochu podobná mně samé, ale to bylo tak ze začátku.

Postupem času mě začala štvát jakási její věčná otrávenost životem, neschopnost najít si partnera (přestože na výběr měla, a kdyby trochu zabojovala, určitě by na tom světě nebyla tak sama, jak si namlouvala...) a celkově tím životem prostě proplouvala bez jakéhokoliv smyslu. A když to řeknu hodně blbě a hnusně, tak zkrátka jen čekala na smrt.

Nelíbilo se mi to. Četla jsem i lepší knihy a jen doufám, že tím, jak dlouho jsem i tak krátkou knihu četla, jsem si nevykoledovala nějakou čtecí krizi.

knihamouder
22.03.2018 1 z 5

Andrein život jsem si přečetla, ale nijak mě neoslovil. Je to možná i tím, že preferuji jiný styl života. Hlavní postava nežila, ale pouze přežívala. Mnoho činností dělala proto, že musela nebo snad aby zapomněla na minulost. Na konci knihy jsem měla pocit, že Andrea konečně objevila své místo, kam patří.

Při čtení se mi vybavily podobné knihy o svobodných ženách, např. Sex ve městě nebo Deník Bridget Jonesové. Jen ten humor jsem mezi řádky postrádala.
Kniha se čte velmi dobře. Obálka je všeříkající.

karinga
20.03.2018 3 z 5

Čekala jsem humor, nebo alespoň "životní moudra věčně svobodné ženy". Ale vypravěčka formou jakoby deníku, nebo vzpomínek hodnotí svůj život dost otráveně. Snaží se být nad věcí, ale spíš působí tak nějak zapškle.

Ivuska.09
16.03.2018

Všichni dospěli je hluboké zamyšlení nad životem čtyřicetileté ženy. Bavil mě styl, jakým je kniha napsána. Některé příběhy na sebe navazují, jiné nikoli. A přece ukazují ucelený obraz několika lidských osudů. Kdo má tento typ knih ráda, bude se mu líbit i tato.

Autorovy knížky

Jami Attenberg
americká, 1971
2018  40%Všichni dospěli