Všem mým filmovým hvězdám

Všem mým filmovým hvězdám https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448421/bmid_vsem-mym-filmovym-hvezdam-Fhs-448421.jpg 4 6 4

"Babi Vlasta se zděšeně podívala na svého muže a řekla: „No slyšel jsi to? Ten chlap se už k té naší dceři nastěhoval. Ona vůbec nemá rozum, vždyť to je úplně nevhodná partie!“ Děda Kája ji vzal okolo ramen, usmál se a řekl: „Ale prosím tě, vhodná partie nebo ne. Hlavně že to není komunista.“ Alžběta a Viktor vyrůstají v rodině tichých antikomunistů. Jejich rodiče žijí život malého člověka na ulici s poetickým jménem Topolová a manévrují mezi svým svědomím a politickým systémem, do kterého se narodili. Děda Kája býval nejlepší partie z Frýdlantu a má věčnou duši dobrodruha. Babi Vlasta má zelené oči a bojí se víc živých než mrtvých. Co mají všichni společného? Každodenní trable, komunisty a šedé pondělky přežívají jen díky pragmatické životní filozofii a velké porci humoru."... celý text

Přidat komentář

lapagerie
11.10.2023 3 z 5

Sympatický příběh, který se dobře čte. Vyrůstala jsem ve stejné době jako Běta, a tak mi leccos bylo blízké. Návraty do mládí babičky Vlasty a dědy Karla, mámy Leny i otčíma Kosti nerušily, nevyvolávaly orientační zmatek. Hezky zapadly do celku vyprávění. I tak si ale myslím, že brzo zapomenu, o čem vlastně knížka byla.

ErikaJ
24.04.2023 5 z 5

Příběh jedné rodiny, žijící v době komunismu. Napsáno poutavě, jemně, humorně, a kdyby knížka měla i o 300 stran víc, četla bych s chutí dál a dál.


Pechule
26.02.2023 3 z 5

Příběh upoutá, ale nezanechá žádné velké dojmy. Nejvíce mi vadilo docela často se objevující používání stejných slov, vět, popisů. Přeskakovala jsem řádky a o nic důležitého jsem v příběhu nepřišla.

david723
04.02.2021 5 z 5

Kniha mě nadchla. Je to láskyplný příběh rodiny žijící v komunismu.Těším se že se dostane brzy na pulty knihkupectví. Snad dojde i na pokračování osudů hlavních hrdinů.Dle mého názoru se to autorce povedlo.

Autorovy knížky

2020  73%Všem mým filmovým hvězdám