Všechno jednou pomine

Všechno jednou pomine https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357427/mid_vsechno-jednou-pomine-9OK-357427.png 3 23 9

Čtyřicetiletá Blanka právě pohřbila matku a jako by s ní přišla i o rozum. V rozpálené Barceloně nemůže ve svém zármutku ani dýchat a útočiště hledá v přímořském městečku Cadaqués, kde v dětství trávila s mámou prázdniny. Na důvěrně známých místech se melancholie se střídá s vášnivostí, vzpomínky s obavami o budoucnost. A pod zdánlivou lehkostí letních dní se skrývá nebývale otevřená úvaha o lásce, sexu, manželství, přátelství a rodičovství.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Plus
Originální název:

También esto pasará , 2015


více info...

Přidat komentář

mcabr
19.07.2022 1 z 5

Odloženo, nějak jsem se nemohla zacist.

dr.romca
05.04.2021

Tak tuto knihu nebudu hodnotit hvězdičkami, vůbec nevím kolik bych dala. Chvílemi skvělá, skvělé myšlenky.... chvílemi mi styl připomínal slohovou práci nějakého studenta.
Děj knihy vlastně o ničem, přesto nelituji, že jsem ji četla


mySaints
21.04.2018 5 z 5

"Všichni máme ztracené ráje, v nichž jsme nikdy nebyli."
Je pro mě naprosto nepochopitelné, proč má takový skvost plný nejskvělejších postřehů o světě tak nízké hodnocení. Ano, hrdinka je z hlediska dnešní společnosti maličko "prdlá", ale co jako? Každý se se svým životem, s hořskosladkými bolestivými vzpomínkami a se ztrátami vyrovnáváme po svém. Postava Blanky se mi líbila právě proto, že šla proti proudu a bylo jí to úplně jedno. A skrze ni autorka vyřkla spoustu upřímných věcí a krutých pravd, které někteří lidé prostě slyšet nechtějí. Každopádně některé pasáže bych si nejradši vystavila do rámečku ... plus ten geniální rozvětvený styl psaní, kdy na vás přímo dýchá atmosféra celé té situace, celého okolí, prostředí, pocity lidí ...
"Mám pořád ráda všechny, které jsem někdy měla ráda, nemůžu za všemi těmi zradami a za většinou vlastních i cizích nevěr nevidět neposkvrněného a jasného člověka z doby před tím, než se vše změní v prach. S jistým pitomým hrdinstvím se nezříkám žádné ze svých lásek ani žádného svého zranění. Bylo by to, jako bych se zřekla sama sebe."

marta14
04.03.2018 3 z 5

Celkem zajímavá kniha. I když má tak málo stránek, tak mi někdy přišla moc zdlouhavá. Jsem však ráda, že jsem knihu přečetla.

vavria01
10.02.2018 2 z 5

Knihu jde velmi těžko hodnotit. Váhám mezi dvěma a třemi hvězdičkami, nakonec jsem se přiklonila k nižšímu hodnocení. Příběh působí velice nihilisticky. Hlavní hrdinka se vyrovnává se smrtí matky "po svém", tedy drogami, sexem a ubližováním svým blízkým. Částečná autobiografičnost příběhu dodává na autenticitě a atraktivitě, nicméně kniha jako celek se nečte příliš dobře a ačkoliv má pouhých 150 stránek, tak na mnoha místech působí zdlouhavě.

adnov
12.01.2018 2 z 5

Za mě zklamání. Možná jsem jen měla přehnaná očekávání. Ale dost mě vytáčelo množství sexu - na to že mi právě zemřela maminka mi to přišlo nepatřicne, na druhou stranu tuto zkušenost (naštěstí) zatím za sebou nemám, takže těžko říct, třeba to pomáhá....

iška
27.12.2017 4 z 5

Zajímavá zpověď. Líbilo by se mi to jako divadelní představení jednoho herce.

Boboking
21.11.2017 4 z 5

Přestože jsem muž, knihu už jsem přečetl a musím říci, že je skutečně vynikající. Syrové, bez balastu, prostě výpověď čtyřicátnice o svém dosavadním životě, a to vše jako by své právě zemřelé matce. Vřele doporučuji. Jsem zvědavý na filmovou verzi.

vlci
12.11.2017 5 z 5

Koupila jsem si tuto knihu po přečtení recenze na idnes a neprouhloupila. Kniha je psaná pohledem dcery, které zemřela matka - milovaná a komplikovaná osobnost. Myslím, že se tato kniha bude líbit spíše čtenářkám. Mě se líbila. Ač vážné téma, četla se lehce.

Štítky knihy

španělská literatura

Autorovy knížky

Milena Busquets
španělská, 1972
2017  61%Všechno jednou pomine

Kniha Všechno jednou pomine je v

Právě čtených1x
Přečtených36x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených1x
Knihotéce41x
Chystám se číst23x
Chci si koupit4x