Vrby / Wendigo

Vrby / Wendigo https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531313/bmid_vrby-wendigo-65be672af27bd.jpg 5 4 2

Dvě e-knihy za cenu jedné!... Algernon Henry Blackwood (1869 - 1951) byl anglický rozhlasový vypravěč, novinář, romanopisec a autor povídek. Jde o jednoho nejplodnějšího autora duchařských příběhů v historii tohoto žánru. 'The Willows' (Vrby) - jedná se o jeho nejznámější dílo, které mělo vliv na řadu pozdějších autorů, kteří se zaměřovali na hororové příběhy....Dva přátelé se ocitnou na děsivé plavbě po Dunaji, kde je straší přírodní živly, které na ně působí, jakoby byly živé. Pohlceni nadpřirozenem se dostanou na pokraj 'nadpozemské' dimenze, kde se realita prolíná s duchy vrb. Toto úžasné dílo skloubilo hrůzu z neznáma se sílou přírody. 'The Wendigo' je mrazivý duchařský příběh o pěti mužích ztracených v kanadské divočině. Zatímco jsou rozděleni do dvou loveckých skupin, jednu dvojici lovců postihne strašná hrůza. Navštíví je zlo z prastarých lesů... Díky nevysvětlitelné hrůze, lze říci, že takové příběhy jako Wendigo vedou mezi příběhy o nadpřirozenu.... celý text

Literatura světová Horory Novely
Vydáno: ekniha , Splendidum družstvo
Originální název:

The Listener and Other Stories by Algernon Blackwood / The Wendigo by Algernon Blackwood


více info...

Přidat komentář

Richard Skolek
21.04.2024 5 z 5

(Hodnotím pouze novelu Wendigo.)

Komorní hororový příběh bez krve a násilí, zato s neuvěřitelně hutnou atmosférou. Sledujeme loveckou výpravu v kanadské divočině. Nejprve na muže dotírá jakási nepojmenovatelná tíseň, pak se začnou dít různé nevysvětlitelné věci a vše je stále podivnější a děsivější.
Není divu, že tato novela učarovala i H. P. Lovecraftovi.

Vochmelik
29.02.2024 5 z 5

Knihu jsem zatím nečetl, takže nehodnotím překlad. Jde ale o dvě ze tří po mém soudu nejlepších Blackwoodových novel. A o jedny z nejlepších prací weird fiction vůbec.


Autorovy další knížky

Algernon Blackwood
anglická, 1869 - 1951
2018  85%Vrby
1998  80%Pikestaffov prípad
2024  100%Vrby / Wendigo
2024  50%Prázdný dům

Kniha Vrby / Wendigo je v

Přečtených4x
Knihotéce22x
Chystám se číst3x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x