Osudová posedlost

Osudová posedlost https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532939/bmid_osudova-posedlost-65dc7ef126d7c.jpg 4 6 1

Vražedný Oxford série

1. díl

V úvodním díle detektivní série, zasazené do malebného prostředí Oxfordu 60. let dvacátého století, se mladá policistka Trudy dostává po boku obávaného koronera Clementa Rydera ke své první vraždě. Jde o podivné úmrtí psychicky nevyrovnané ženy. Zbytek oddělení mezitím vyšetřuje sérii zločinů spojených s místním podnikatelem. Doktor Ryder se ale nemůže zbavit dojmu, že spolu oba případy souvisí.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Alpress
Originální název:

A Fatal Obsession , 2018


více info...

Přidat komentář

Danago
12.04.2024 5 z 5

Čistokrevná detektivka z 60.let 20. století odehrávající se v Anglii.
Mě kniha neskutečně nadchla, trochu jsem se jí obávala, čtu převážně detektivky ze současnosti, ale toto mělo spád a napětí. Je tu jiný způsob vyšetřování , přece jen ještě nejsou tak moderní metody a je nutno dát hodně na intuici a výpovědi svědků a tyto výslechy velice citlivě a chytře vést, aby pachatel občas omylem jindy záměrně řekl tu a tam kousek pravdy.

Mladá Trudy, jediná žena v mužském kolektivu, kde tak nějak nikdo neví, co s ní, mi byla od samého začátku velice sympatická a fandila jsem jí. A tak trochu svérázný , ale velice chytrý doktor Ryder, který má také své vážné problémy, se kterými se statečně vypořádává, se pro ni stává skvělým partnerem a učitelem.

Přečteno na jeden zátah, zápletku jsem neodhalila, takže konec byl pro mě velkým překvapením.
Rozhodně doporučuji všem milovníkům detektivek, ať už jste notorický čtenář jako já, ale i sváteční čtenáři budou nadšení.
Knížka je krátká má spád a žádná hluchá místa. Určitě tato kniha bude dobrou volbou i jako dárek pro každého milovníka detektivek.
Já se moc těším na pokračování této série.

Štítky knihy

Anglie detektivní a krimi romány Oxford

Autorovy knížky

Faith Martin (p)
anglická
2024  80%Osudová posedlost

Kniha Osudová posedlost je v

Právě čtených2x
Přečtených7x
Knihotéce40x
Chystám se číst13x
Chci si koupit1x