Vraždy na Dvojce

Vraždy na Dvojce https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499505/bmid_vrazdy-na-dvojce-Zt1-499505.png 4 19 9

Detektivka zasazená do prostředí zimní Prahy plná napětí, temných zákoutí a nečekaných zvratů. Příběh poručíka Filipa Pokorného postavený na reálných zkušenostech. Detektivní příběh inspirovaný skutečným prostředím smíchovské kriminálky a životem reálného poldy. Kniha Vraždy na Dvojce vtahuje čtenáře do života poručíka Filipa Pokorného, který je po konfliktu s nadřízeným již několik let „uklizený“ na výjezdovce kriminálky na pražském Smíchově. Tam čeká na novou příležitost, která mu změní život a pomůže mu vrátit se zpět do sedla. Až se jednoho zimního večera objeví…... celý text

Přidat komentář

denoush
17.02.2024 5 z 5

Skvělá knížka. Celou dobu napínavá a zajímavá, nudnou pasáž jsem snad ani nezaregistroval. Ale kromě děje se mi velice líbily ilustrace na začátku každé kapitoly a citace ze zákona na konci kapitol.

patrik3037
02.09.2023 5 z 5

Za mě velice povedená knížka. Příběh byl napínavý až do poslední chvíle a zápletka taky super. Knížka se čte sama. Doporučuji 10 z 10.


brabofka
20.08.2023 4 z 5

No opět další v řadě neohrožených kovbojů. Co bylo potěšující, že se příběh odehrál v Praze. Nicméně, tolik zkorumpovaných policistů a nebo naopak těch, kteří rádi jakkoli pomohou včetně vlastního šéfa, mi přišlo trochu přitažené za vlasy. Možná, kdyby se autor pořádně rozhodl a byla by z toho buď kriminálka a nebo thriller. Bylo by to lepší. Tenhle kočkopes, nic moc. Ale jako oddychovka na 1 večer dobrý. Je fakt, že až budu hledat co číst, mrknu po dalším díle. Ale určitě to nebude, tak že to musím číst teď hned.

michal5996
17.08.2023 1 z 5

(SPOILER) Když jsem si přečetl rozhovor s autorem, kde popisoval, že motivem k napsání vlastní knížky byla kritika tuctových detektivek a že je sám policistou se spoustou zkušeností, tak jsem byl solidně navnazen... Čekal jsem realistickou krimi a místo jsem dostal přeplácanou bondovku v kulisách Prahy. V knížce nechybí hromady mrtvol, spiknutí na nejvyšších místech, závěrečná infiltrace do přísně hlídané rezidence nejhoršího mafiánského bosse a aby toho nebylo málo, na hlavního hrdinu se kmotři a zkorumpovaní kolegové snaží hodit některé mordy. Napsáno poměrně čtivě, ale ten příběh se je z mého pohledu další z řady prachobyčejných detektivek.

jefff
26.06.2023 3 z 5

Velice dobrý debut, který je fakt čtivý, napínavý a výhodou je sympatický hrdina v hlavní roli. Příběh je hodně zkratkovitý a občas až moc pádí kupředu, místo toho aby se se čtenářem chvíli zastavil a linii třeba rozvedl, ale třeba příště. Jen ten epilog neberu v potaz, dělám že tam není, protože tohle je snad už v beletrii zakázané. Palec nahoru za super grafiky a originální výňatky z trestního řádu.

akcive11
11.04.2023 4 z 5

Kniha je velmi čtivá, velkým překvapením grafika a úryvky z trestního zákona a řádu. Nadšenci z knih Martina Goffy budou spokojeni :) Doporučuji.

Jelenička
11.03.2023 5 z 5

Kniha, jako autorova prvotina, mě velice mile překvapila. Hlavní hrdina vypráví svůj příběh a nezapomíná vykreslovat celkem věrně pražské prostředí. Díky tomu vtáhne čtenáře do děje. Příběh s (na první pohled banálním případem) postupem vyšetřování velmi graduje a připomíná bombu, která nepřestává vybuchovat. Líbí se mi, že je celý příběh nepředvídatelný, ale zároveň je i uvěřitelný, což dělá z knihy ještě poutavější. Je velmi cítit, že autor pochází z policejního prostředí a tedy ví o čem mluví . Jsem si jistá, že byť to často nedělám, tak po této knize sáhnu určitě ještě jednou.

uzivatel4280
20.02.2023 5 z 5

Knihu jsem přečetl doslova jedním hltem. Za mne se jedná o chytlavý příběh napsaný velice čtivou formou vtahující člověka do děje. Spojení zkušeností z reálného policejního prostředí se smyšleným příběhem funguje dobře. Tato kniha je ideální pro příjemně strávený večer a těším se na další autorova díla.

kokrokr
08.02.2023 3 z 5

(SPOILER) Fanta román vypráví civilním, lehce ironickým jazykem. Dějová linka je jedno policejní klišé za druhým, ale i to se dá přijmout. Druhá půle příběhu je již trochu nelogická a přepálená. Autor, také nevysvětlil důvod převozu a umístění kostry. Závěr, že se snad jednalo o sen, je jen další začátečnické klišé. Slabší zápletka je vyvážena příjemným slovním projevem.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány české krimi české detektivky

Autorovy knížky

2023  75%Vraždy na Dvojce

Kniha Vraždy na Dvojce je v

Právě čtených2x
Přečtených25x
Čtenářské výzvě5x
Knihotéce35x
Chystám se číst31x
Chci si koupit7x