Vraždy mezi koly

Vraždy mezi koly https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495520/bmid_vrazdy-mezi-koly-wac-495520.jpg 3 9 3

Co všechno je jedinec schopen udělat pro získání pokladu nedozírné hodnoty? Je ochoten zradit svoji vlast, nejbližší, rodinu anebo obětuje i svoji čest a profesní kredit? Kam až je schopen zajít, když zjistí, že má na dosah ruky ztracený židovský poklad, o kterém se od druhé světové války tradují jen zkazky? A co je cennější: život, nebo čest? Stojí za vraždami v poklidném okresním městečku peníze, sex, láska nebo úplně něco jiného? A kdo drží trumfy k odhalení případu? O tom všem je kriminální příběh z prostředí, kde se jen zdánlivě vše točí okolo výroby automobilů s okřídleným šípem.... celý text

Přidat komentář

čef
23.07.2023 4 z 5

Autorka se vyžívá v podávání detailních informací o poradách detektivů, včetně jejich plkání o ničem, jakož i v důkladné náloži bulvární novinářské práce. Přitom jde vlastně o dvě resp. tři vraždy okolo firmy polského podnikatele podnikajícího ve všech možných oborech, ale hlavně v automobilovém průmyslu. Mrtvá je také jeho dcera, pěkná potvora a nešťastnice. Příběh má místy kolísavé napětí až k nudě, hodně opakovaček, pak zase odhozena spousta faktů a motivů bez většího vysvětlení. Hodnotím jako průměr bez záživného švihu, ale nevylučuji moji indispozici.

sakro
17.04.2023 2 z 5

Mám rád detektivky, mám rád české detektivky. Proto jsem si celkem oblíbil řadu Původní česká datektivka od nakladatelství MOBA. Vraždy mezi koly mě ale dost zklamaly. Po velmi slušném začátku se začalo nabalovat stále víc a víc dost nepravděpodobných dějů, zahraniční agenti, tajné služby, židovské válečné zlato a nevím co ještě. To mi vždycky sedělo k megalomanské americké detektivce. Já mám raději tu obyčejnou, českou, kde je vražda a její motiv nakonec velmi jednoduchá a v podstatě nešťastná a smutná událost. Dočetl jsem v podstatě jen z povinnosti a vím s jistotou, že po žádné další knize od této autorky nesáhnu.


molinka140
24.01.2023 2 z 5

Knihu jsem nedočetla. Nevyhovoval mi styl, jakým byla napsaná.

Štítky knihy

české krimi české detektivky

Autorovy knížky

2022  60%Vraždy mezi koly

Kniha Vraždy mezi koly je v

Právě čtených1x
Přečtených12x
Knihotéce53x
Chystám se číst6x
dalších seznamech1x