Vražda v anglické zahradě

Vražda v anglické zahradě https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522145/mid_vrazda-v-anglicke-zahrade-yqR-522145.jpg 4 35 14

Kdo je Julia Birdová? Čerstvě rozvedená, čerstvě v důchodu, bezdětná, zvědavá. Dříve Londýňanka, teď však majitelka domku ve vysněné idylické anglické vesničce a amatérská vyšetřovatelka. Když nechá zbourat zahradní kůlnu, najdou pod ní kostru mladé ženy, jež tam zřejmě leží více let. Policejní vyšetřování se ne a ne hnout z místa, a tak Julia prostě musí začít pátrat. Ještě že přitom má k ruce svérázně zvědavé labradoří štěně jménem Jake Julia odkrývá překvapivé charaktery některých sousedů – jsou v rozporu s jejími dojmy při letmých setkáních na ulici. V téhle kouzelné vesničce téměř každý střeží nějaké rodinné tajemství, takže pod idylickým povrchem to někdy pořádně vře. Netrvá dlouho a Julia je přesvědčená, že odhalila vraha, jenže Jake ji vyvede z omylu, když jejího podezřelého najde utopeného. Vesnici zachvátí hysterie: v minulosti tady kdosi vraždil a teď to zase začalo... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Leda
Originální název:

An English Garden Murder , 2022


více info...

Přidat komentář

Lena79
11.04.2024 4 z 5

Příběh se mi docela líbil, kniha se četla dobře. Jen mi přišlo hodně zvláštní, že všetečná seniorka zakopává o mrtvoly, jako by šla do lesa na houby...

esma
08.04.2024 3 z 5

Taková oddechová detektivka, zločin sice nechybí, ale je jaksi zabalen do atmosféry vznikajících přátelství a poklidu venkova. Julie Birdová „zahajuje“ svou sérii a neočekávanou kariéru soukromého očka, ale řekla bych, že (zatím) ji nelze srovnávat s Hercule Poirotem nebo Adamem Dalglieshem.


pip11
28.03.2024 5 z 5

Julia se po odchodu do důchodu a přátelském rozvodu přestěhuje z Londýna na venkov. Těší se na klidný život, což jí však záhy komplikuje nález mrtvoly na zahradě. Coby činorodá povaha se zapojuje do vyšetřování a rychle se seznamuje s obyvateli vesnice. Je to napsáno lehkým, zábavným a oddechovým stylem, ovšem velmi povedeným a příjemným.

Ív688
20.03.2024 5 z 5

Příběh se mi velice líbil, pěkně napsané, takhle si představuji klasickou anglickou detektivku, překvapilo mne rozuzlení...takže milí čtenáři dejte se do toho a čtěte...

babicka_amalka
13.03.2024 4 z 5

potěšilo - klidné, bez drastických scén, anglický venkov;
takové uklidňující čtení, byť se vraždí o sto šest ;-)
tak jen doufám, že nám přeloží a vydají i další díly

iveta3689
27.02.2024 3 z 5

Chyběla mi v knize nějaká jiskra. Dočetla jsem, ale brzy na ni zapomenu.

sadlo
19.02.2024

Stojí za přečtení. Nenáročná, vtipná, čtivá detektivka. Na dovolenou je vhodná. Nebudete se nudit.

Jenny46
10.02.2024 4 z 5

Nenápadná klasická britská detektivka na jeden večer...
Bylo to příjemné překvapení detektivky tohoto typu mám ráda, takže jsem spokojená. Skvělá atmosféra anglické vesničky a vypadá to na začátek dobré série, doporučuji

akinomV
02.02.2024 5 z 5

Takhle si představuji nástupkyni (nástupkyně) Agathy Christie. Super příběh, skvělé prostředí, slibný začátek série. Mám ráda klasické detektivky z britského venkova a tady jsem dostala vše, co jsem si přála. Určitě doporučuji.

_čtenářka_
04.01.2024 3 z 5

Příběh úžasný, nádherná klasická detektivka. Hlavní postava je úžasná, vyšetřování mě také moc bavilo. To je na plný počet hvězd.
Škoda tolika chybějících spodních uvozovek, v jedné větě dokonce mezer, a dalších věcí, které se mohly upravit při korektuře. Knížka to je skvělá a já doufám, že bude druhé vydání a bude očištěné od těchto chyb.

Nessie72
13.12.2023 5 z 5

Asi nejlepší klasická detektivka, kterou jsem tento rok četla. Promyšlená, velmi sympatické postavy, skvěle popsaná atmosféra a způsob života malé vesnické komunity. Nemám co vytknout. I překlad se mi líbil, ve srovnání s jinými. Jediné minus, jsou chyby v tisku. Těch je skutečně dost a protože velmi doufám, že u nás brzo vyjdou i další díly této série, snad to příště bude, v tomto směru, lepší.

mikika
27.11.2023 5 z 5

ukrutně roztomilá detektivka z té nejpohodovější vesnice celé Anglie, okamžitě tam chcete taky bydlet. rozpustilé štěně, čtenářský klub, kde se hlavně drbe a mlsá... co víc chtít? navíc je to opravdu vtipné. co na tom, že autorky znají Anglii jen z knih a tuhle vesnici si celou vymyslely - vymyslely ji dobře. já se bavila.

simona8126
22.11.2023

Ulala – na hodnocení této knihy jsem se podívala jen proto, abych zjistila, jestli je v ní hromada chyb. Děkuji Vám, teď tedy vím, že ano. Z nakladatelství LEDA mám doma několik knížek a to vědomí mě dost ničí, protože zatím jsem z nich přečetla jen jednu, Janu Eyrovou, a ta byla tak neskutečně plná chyb, že se mi chtělo hystericky smát i plakat. Kéž by to byla záležitost jen jediného českého nakladatelství, ale v posledních letech se čím dál častěji přesvědčuji, že o kvalitu textu se nezajímá snad už vůbec nikdo. Přitom knihy jsou čím dál dražší. Tahají z nás peníze a nedávají nám odpovídající kvalitu.

Ulala
17.11.2023 3 z 5

Super povídání o anglickém venkově, se všemi zvyky, malými obchůdky, krásnými zahradami a knižním klubem. Sem tam se objeví nějaká mrtvola, ale to není na překážku. Detektivní práce sice je trochu nesvědomitá a tak trochu se objevuji chyby, ale to by mohly autorky vychytat v dalších dílech. Mohl by to být dobrý začátek série, kterou budeme hodnotit jako příjemné čtení. Nicméně velká výtka korektorovi textu - na každé druhé stránce je chyba, husí kůže mi naskakuje, když český vydavatel, asi aby vydělal, si nedá ani tu práci, aby najal spolehlivého korektora a z příjemného textu udělá noční můru. Proto ubírám jednu hvězdičku ne autorkám, ale vydavateli a tomu diletantovi, který dělal korektury.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány jihoafrická literatura Agatha Christie

Autorovy knížky

Katie Gayle
jihoafrická
2023  77%Vražda v anglické zahradě

Kniha Vražda v anglické zahradě je v

Přečtených43x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených2x
Knihotéce47x
Chystám se číst47x
Chci si koupit9x