Vražda na Hallandovi

Vražda na Hallandovi https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/203482/mid_vrazda-na-hallandovi-203482.jpg 3 18 6

Stárnoucí spisovatelku Bess probudí jednou ráno výstřel. Její partner leží na náměstíčku před jejich idylickým domovem mrtvý. Zbloudilá střela? Úkladná vražda? Přitom Bess na tom už delší dobu není nejlépe. Dceru Abby z předchozího vztahu deset let takřka neviděla, svého šestadevadesátiletého dědečka jakbysmet. Jak zamíchá vražda Hallanda Bessinými podivně hozenými kartami? Kdo je vrah a jaká je Bess? Znala Hallanda vůbec? A jakou roli v tom všem hraje fjord, na který Bess hledí z okna? Podivné je i to, že zničehonic zmizí soused. Bess vražda úplně vykolejí, ale kdoví, nesjel její život z kolejí už dávno?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Kniha Zlín
Originální název:

Mordet på Halland , 2012


více info...

Přidat komentář

Boženka2
21.01.2022 1 z 5

Je pravda, že jsem nemohla přestat číst, dokud jsem knihu nedočetla. Ale vlastně nevím proč. Asi to na mě bylo příliš komplikované, ale já skutečně nevím, o čem to bylo.
Když o tom tak přemýšlím, napadlo mě, stejně jako autorku, že je mi to vlastně jedno.

Bar16
20.09.2019 3 z 5

Velice zvláštní kniha. Vzhledem k tomu, jak je útlá, tak se čte rychle. Nečekejte ale, že vás nějak extrémně nadchne a bude nutit jen číst a číst. Protože příběh je sám o sobě velmi zvláštní. Jako jednohubka dobrá - nenadchne, ale ani neurazí.


knihomolka525
22.04.2019 odpad!

nezvykle útlá kniha ale i tak chcete aby byl brzy konec.K ukousání nuda

Peršanka
04.09.2015 5 z 5

Tohle není detektivka ani náhodou. Spíš náhled do trochu zoufalé a zmatené mysli jedné ženy středního věku. Která místy blbne na kvadrát, ale ani se za to nestydí. Dobrá věc.

jasmína
02.08.2015 3 z 5

Klidná detektivka, u které toho moc nepochopíte, ale ani se není důvod bát.....

ciniminisek
08.05.2014 2 z 5

Spisovatelka nám připravila velmi zapeklité dílo. Očekáváme detektivku, obálka na nás křičí, že se jedná o román, já mám ovšem pocit, že to není ani jedno z toho - nebo naopak od všeho něco?
Při čtení knihy jsem měla rozporuplné pocity.
V jednu chvíli zoufáte nad tím, že kniha Vám vůbec nic nedává, v té druhé, při hlubším zamyšlení pozorujete, že tomu je právě naopak.
Děj je svižný a čtení Vám utíká rychlým tempem. Dopomáhá tomu také samotná hrdinka Bess, která ve svých pomatených myšlenkách stále přebíhá z jedné myšlenky ke druhé.
Při čtení máte v hlavě guláš a přistihnete se, že si odstavec musíte přečíst ještě jednou, zda jste něco nepřeskočili.
Soudím, že je dobře za tak málo stran, který tento příběh má, protože kniha ač se zdá primitivní, je velmi složitá na čtení i přemýšlení. Krátké, úderné věty jsou výstižné a zbytečně nezdržují, ovšem v celku se to zdá býti zamotané a pro obyčejného čtenáře zbytečně surové.

Štítky knihy

dánská literatura

Autorovy knížky

Pia Juul
dánská, 1962
2014  50%Vražda na Hallandovi