Vražda Kafkova vnuka

Vražda Kafkova vnuka https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344346/bmid_vrazda-kafkova-vnuka-jup-344346.jpg 3 14 8

Když obyčejný sběratel drobností objeví tajemství minulosti, které může mít celosvětový dosah, neví, zda sebere odvahu, aby se ujal temných příběhů sám a šel po stopách, které se zdají být nebezpečně zameteny. Slavný spisovatel Franz Kafka měl mít syna s přítelkyní své snoubenky Felice Bauerové, Grete Blochovou. Podle svědků o něho neprojevoval pražádný zájem, protože nevěřil, že je malý Martin jeho dítětem.... celý text

Přidat komentář

Luigi1
10.02.2022 1 z 5

No teda slabota

jprst
12.07.2020 1 z 5

Tohle dočíst mě stálo víc než hodně přemáhání a přemýšlím, jak se odměním kamarádovi, který mi tuhle spisovatelskou "perlu" podstrčil. Jednu hvězdu dávám, jde přece jen o českého autora, ale označení za odpad by tomu sedělo lépe.


čef
11.07.2020 2 z 5

Tak mi pan Kuťák zase vymazal harddisk – pokolikáté už! Zase jsem nevěděl “jak jsem se tam dostal- tabula rasa, vole“. Mao, Lenin, Hitler, Jablonec, Berlín, Bruggy, délka pohlaví a nevím co ještě a k tomu samozřejmě nejvíc Franz Kafka, ale vražda nikde. Samý umění, „ty vole“, – dlouhatanánské výpisy z obskurních divadelních her, popisy masáží a masážních souloží s děvkami, sběratelských onanií a koupání na Adama a Evu. Jen ten golf tam chyběl. Kdo tohle pobere je u mě king.

DominaCZ
22.01.2020

Tyjo tohle mě tak nebavilo !
Napřed jsem si podle Jany říkala že co má bejt na infu o čaji EG špatnýho, že to bylo jen pár řádků, jenže poté, co se rozepsal o Číně a známkách a jejím komunismu na dvě strany, když se prohraboval těmi dokumenty, jsem měla dost.
Totéž nastalo ohledně Kafky - neustále téměř encyklopedické popisy a návraty do učebnicových informací o Kafkovi (jsme kniha pouze o něm nebo o sbírání a tajemstvíčku ??) a poté zase linie o poldovi a Rusce, kde se zase rozebírá politika a uražená Ruska se urazí, že ji měl za Ukrajinku a nechce si s ním tykat ... to se nedalo totok.
Mě Kafka nikdy nijak nebral, mohlo to fungovat možná za jeho dob tehdá, v těch jejich klubíkách, kde byly ty básničky nemravný a kde to mohlo působit na ty jejich místní konkubíny z Malý strany, za kterýma vysoce nemravný dvacetiletý mladík s kámošem chodil skotačit, ale za jednu pohledničku od něj získat bentley? no nevím, nikdy jsem nepobrala co na něm bylo tak úžasnýho.
Nevím no, nebralo mě to. Proto nehodnotím, ať zas neurážím.

jarin58
10.09.2019 1 z 5

Nedočetl..

Jana283
09.10.2018 1 z 5

Přečteno na doporučení, nicméně mne to nebavilo a nudila mne obsáhlá encyklopedická hesla typu popíjeli jsme čaj a následuje obsáhlé vysvětlení proč se Earl Grey jmenuje EG.... Takže třetina knihy jakoby opsaná z wikipedie a mezitím neslaný nemastný a vůbec ne napínavý děj.

Roberta
02.08.2018

Kniha mi pripadala zajimava, jen jsem ji asi nepochopila. Dve dejove linky, jedna vyborna, druha trochu hloupa, ale na konci se to neseslo.
Prave jsem docetla, snad me k tomu napadne neco pozdeji. Aspon doufam.

Medvědářka
16.07.2018 3 z 5

Původně jsem chtěla dát jen 2 hvězdičky, protože nemám ani chuť dočítat. Nedám to je z důvodu, že občas se to dalo i číst. Jen jsem se ani v půlce knihy nedostala pořádně ke Kafkovi, což by se dalo očekávat, že se tam o něm něco dovím. Bohužel jsem ale četla jen nějakou starou vymyšlenou hru o Hitlerovi, o komunistické Číně a někom, kdo něco hledal ve starém domě, aniž bych se dozvěděla, co se to vlastně hledalo.
Tohle prostě ne a je mi to líto o to víc, že jsem měla knihu na recenzi přímo od Moby :-(