Vrah rodu císařského - Skutečný příběh syna Rudolfa II.

Vrah rodu císařského - Skutečný příběh syna Rudolfa II. https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426129/bmid_vrah-rodu-cisarskeho-skutecny-pribe-c0s-426129.jpg 4 3 3

Autor Jan Žáček pátral na vlastí pěst na zámku v Českém Krumlově po minulosti Julia Caesara d’ Austria. A podařilo se mu neuvěřitelné. V tzv. „Julizszimmer” objevil tajnou schránku v podlaze. A v ní hotový poklad. Vzpomínky prvorozeného syna císaře Rudolfa II. a hraběnky Stradové. Jejich část použil k přímým citacím, většinu převyprávěl ve spojení s historickými materiály, dostupnými především v kronikách a v pamětech. Je to skutečný příběh muže, který se stal masovým vrahem, který své oběti znásilňoval, bodal do nich a řezal. Surově je mučil. A to bez ohledu na pohlaví. Muže, který propadl své představě o tom, že on by měl být být nástupcem Rudolfovým a novým císařem římským. Možná dokonce samotným papežem. Muže, který zemřel v uzamčen v místnosti bez oken a nebo... Kniha naznačuje v románovém zpracování i možnosti pokračování jeho života a kariéry. ----- Z deníku Julia Caesara d’Austria: „Někdy člověk udělá chybu. Jenže volání pudů je tak mocné... A já mám právo, mám plné právo ho naplňovat a spát, s kým se mi zlíbí a kdy se mi to zlíbí. Měla mě uvítat s otevřenou náručí, a ne mě kousat a dělat, že to nechce. To ne, to bych ji nezabil. Možná bych jí i ze Španělska poslal nějaký pěkný dárek a pozdravy. Hloupá holka. Sama si za svou smrt mohla. A ti Pražané a česká šlechta... Hanba jim... Ale však přijde ta chvíle, ten okamžik, kdy jim zatnu tipec.”... celý text

Přidat komentář

Kakho-Oto
29.10.2021 3 z 5

(SPOILER) Román je napsaný čtivou formou a obsahuje kromě románové fabulace i řadu historických faktů. Na druhé straně autor v příběhu hodně tlačí na "čarodějnickou" pilu. Nebýt hloupého názoru, kdy se nás autor snaží přesvědčit, že Julius Caesar d´Austria nezemřel, dal bych i čtyři hvězdičky. Případné pokračování, kde by ďábelský Julius Caesar d´Austria způsobil pád stavovského povstání, popravu 27 mužů na Staroměstském náměstí v Praze i třicetiletou válku, bych nečetl a ani si nepřeji, aby nějaká taková slátanina vůbec vyšla.

Jaruš7
01.02.2020 5 z 5

Je to jak rána na solar.
Snad to Jan Werich nevěděl, snad ani netušil.
Nový pohled na temné stránky naší historie, pohled jako do křivého zrcadla.
S gustem chopený a dobře zpracovaný, ze známých skutečností a úryvků z deníku sestavený příběh, který se děsivostí vyrovná hororu, neodložíte.
Julius Caesar ďAustria - jak cílevědomé pojmenování pro prvorozeného císařského potomka. Z pohledu vzdáleného se to jeví jako kletbou postižený rod.
Nějak jsem nemohla uvěřit, stačil pohled do Wikipedie a vzpomínka na průvodcovský výklad jisté podivnosti v historii Českého Krumlova v uličkách města a bylo jasno.
Jak vlídně a milé jsou proti skutečnosti zobrazeny ve filmech historické postavy Rudolf II., Petr Vok z Rožmberku, kněžna Stradová. Toto zfilmování raději nechtějme.
Citace:\" Někdy člověk udělá chybu. Jenže volání pudů je tak mocné...\"
Bizarně vykreslená skutečnost, čtivé a poučné.


Autorovy další knížky

Jan Žáček
česká, 1963
2013  74%Zběsilá bezmoc
2020  74%Shalom, má lásko
2021  60%Fotbalový král
2016  60%Manipulátor
2016  60%Hokejová pohádka