Volání tučňáků

Volání tučňáků https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507750/bmid_volani-tucnaku-63c6ddebcd21c.jpg 4 33 9

Když se v přepychovém sídle Veronicy McCreedyové rozezní smích malé Daisy, probudí se v sedmaosmdesátileté milionářce opět touha po dobrodružství, a tak se vydá s Robertem Saddlebowem, který chystá sérii přírodovědných pořadů, do Austrálie a na Falklandy za svými milovanými tučňáky. Veroničin vnuk Patrick zatím pátrá v Kanadě po svém otci a objevuje doslova šokující věci. Jeho bývalá přítelkyně Terry, zůstala na Locket Islandu, ale její pohled na budoucnost se může změnit, protože právě zjistila, že s Patrickem čeká dítě. Román Hazel Priorové je mozaikou životních příběhů plných nečekaných zvratů, bolestných zklamání, opětovných setkání a nových nadějí. Jeho hrdiny jsou lidé, kteří hledají lásku a sami sebe, a jejich věčnou inspirací jsou samozřejmě opět tučňáci!... celý text

Literatura světová Humor Romány
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Call Of The Penguins , 2021


více info...

Přidat komentář

LucyEcstasy
22.02.2024 3 z 5

Je tu volné pokračování románu Dáma a tučňáci, který byl kouzelný. Očekávání jsem tudíž měla vysoké a narazila jsem.

Opět se tu setkáme s Veronicou, jejím vnukem Patrickem a Terry. Všichni zůstávají takoví, jaké si je pamatuji z předchozí knihy. Tady sledujeme několik osudů a cest, které se později propojí.

Kniha je čtivá, Veroničin humor je super, ale už to prostě není ono. Některé pasáže a vývoj děje mi přišel "na sílu" psaný. Rozuzlení celé knihy mi přišlo jako jedno velké klišé.

Co jsem si užívala, tak byl popis prostředí, kdy jsme se ocitli u tučňáků. To se povedlo. Dále taky linka, kde se objevovala Daisy a byla ukázána dětská nevinnost a pozitivita.

Celkově jsem byla mírně zklamaná a za mě je to prostě průměr. Bohužel.

Danago
25.01.2024 3 z 5

Příběh je milý, ale v porovnání s prvním dílem mě tolik nebavil. Možná to bylo tím , že děj je mnohem složitější a pozornost čtenáře se musí ubírat více směry. Nejvíc mě bavil příběh se Patrika a jeho pátrání po otci a příběh Terry. Bohužel moc mě nebavilo vše co se točilo kolem natáčení Veroniky.
Platí, že někdy méně je více.


Jiitush
26.08.2023 3 z 5

(SPOILER) Druhý díl byl dějově více nadupaný než ten první, ale tím spíš už mě tak moc neoslovil. Úplně nejméně mě bavily pasáže s Veronikou a natáčením, naopak mě zajímaly spíše kapitoly Patricka a Terry, kterých bylo pomálu. Po dočtení mám pocit, že tento díl byl ještě více kýčovitější a méně uvěřitelnější než ten první.

SPOILER!
Příběh Patrickova otce mi přišel překombinovaný a silně pochybuji, že by se ve skutečnosti mohl odehrát tak, jak je popisován. Takže si ten příběh shrňme: Joe se zamiluje do Fay, která je volnomyšlenkářka, ale bere drogy. Otěhotněla omylem, ale Joe se chtěl zachovat čestně. Doufal, že ji mateřství změní, ale nedlouho po narození syna přejela autem chlapa. A teď to nejlepší: "Joe byl často doma s dítětem, což se stávalo hodně často. (...) Znal vás jenom týden, ale často o vás mluvil." To znamená, že to všechno se stalo jen týden po narození dítěte? Že hned po porodu zase začala brát drogy, sedla za volant a přejela někoho?! Joe se obětoval, vzal vinu na sebe, odjel a už nemohl přijet, protože neměl pas, a nemohl ani napsat dopis, protože neuměl psát. Příběh tak přitažený za vlasy, že se může stát jen v knize :D

Arkagas
07.06.2023 4 z 5

jako tučňákomilovi mi samozřejmě nemohlo uniknout ani pokračování Dámy a tučňáků a zase jsem naprosto spokojená. Opět je to knížka hodně o tučňácích, ale i o spletitých lidských osudech, které jsou uvěřitelné, srdcedrásající a přesto krásné. Ale tučňáci spolu zůstávají navždy a jejich láska je symbolem toho, že vydržet se dá všechno a všechno dobře dopadne. Volání tučňáků je tak knížkou, u které si nejen odpočinete, ale budete všem hrdinům - včetně tučňáků držet palce :)
Moje hodnocení: 9/10

bookcase
22.04.2023 5 z 5

Milý příběh, ráda jsem se znovu se všemi potkala.

knihomolkaJani
31.03.2023 4 z 5

Volání tučňáků je volné pokračování knihy Dáma a tučňáci (rozhodně si přečtěte nejprve tu, poslouží to nejen k pochopení chování postav, ale i k celé atmosféře).
.
Této knihy jsem se trochu bála, jelikož již anotace mi prozradila, že příběh s sebou ponese dost těžkého. Kniha Dáma a tučňáci skončila velmi idylicky a zde se objeví mračna, ale ty jsou potřeba k rozlousknutí další rodinné historie...
.
V hlavní roli Veronica, Patrick a Terry. Veronica je zde úžasná, chápavá, milující a je pro všechny takový tmel, bez kterého by to nebylo ono. Tentokrát Veronica cestuje za tučňáky přes několik kontinentů, proto chválím mapu na začátku příběhu!
Patrick se vydává hledat své kořeny a věřte, že tohle nikdo nečekal.. Bylo mi ho moc líto.. a zároveň jsem ráda, že všichni známe pravdu.
A Terry? Je skvělá, ale trochu empatie mi u ní asi scházelo. Miluje tučňáky.. a když se na něco upne není s ní úplně řeč.
.
Jako celek je kniha opravdu hodně dobrá, opět s sebou přinesla nejen humor, ale i slzy, pochopení a moudrost, mnoho moudrosti.. Nesmím zapomenout ani na malou Daisy, která se objevila na konci minulé knihy a zde hraje velmi důležitou roli.
.
"Na tomhle světě žijí tři typy lidí. Ti, kteří tomuto světu škodí, ti, kteří se o něj nezajímají, a pak ti, kteří se ho snaží zlepšit. Snaž se být mezi těmi, kteří chtějí, aby byl lepší."
.
Kapitoly jsou zde někdy delší a až příliš popisné, na druhou stranu mi trochu chybí rozepsaný závěr, bylo to až moc unáhlené..
.
"Nezapomínej na tučňáky!"
.
Knihu jsem četla v rámci spolupráce.

Knižní střípky
20.03.2023 4 z 5

Zase se to krásně četlo, zase mi se všemi postavami bylo dobře, zase jsem dostala velice milý příběh, který se může zdát sice na jednu stranu jednoduchý a nenáročný, ale na stranu druhou jsou mezi řádky skrytá moudra, a to já ráda. Moc hezky mi s knihou bylo.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.

klaraj093
15.03.2023 4 z 5

V pokračování Volání tučňáků se to jednoduše hemží emocemi. Řekla bych že atmosféra druhého dílu byla mnohem napjatější a akčnější. Kniha je i přesto velmi oddechová, člověk si u ní odpočine, stejně jako u dílu prvního. Moc se mi líbilo jak byli do děje vtáhnuty i ostatní postavy a dozvěděli jsme se o nich více. Jediné co mi občas vadilo, že postavy vyprávěly některé situace pořád dokola. To mi přišlo zbytečné. Nicméně kdo hledá oddechovou knihu, která je díky tučňákům totálně roztomilá, je toto ta pravá volba.

Vampucha
28.02.2023 3 z 5

Odpočinkové čtení, ve kterém se vracíme ke starým známým - Veronice, Patrickovi a hlavně tučňákům, které jsme poznali v knize Dáma a tučňáci.

Ve volném pokračování Volání tučňáků autorka navazuje na svůj jednoduchý styl psaní a krátké kapitoly, ve kterých příběh sledujeme z pohledu Veronicy, Patricka a Terry. První půlka je spíše pomalejšího rázu a nic moc se zde neděje. Veronica dostane nabídku podílet se na přírodopisném dokumentu a jelikož jsou ve hře opět tučňáci, tak neváhá a vydává se za dalším dobrodružstvím. Tentokrát cestuje do Austrálie a na Falklandy. Zatímco se Veronica věnuje natáčení dokumentu, Patrick se vydává do Kanady a pátrá po svém otci, který ho opustil když byl malý a ani babička Veronica o něm nic neví a ráda by to změnila. Terry je stále na Antarktidě, stará se o tučňáky, kteří jsou pro ni stále na prvním místě, ale zřejmě to bude muset brzy přehodnotit.

Z větší části je to jak číst dokument o tučňácích než příběh o Veronice a Patrickovi.
První polovina, mě příliš nebavila, ale ve druhé půlce však dojde k několika zvratům a příběh dostane ten správný spád, že jsem už knihu nedokázala odložit.
Sledujeme životní příběhy několika různých lidí, jejich trápení a hledání sama sebe. Veronica je oproti prvnímu dílu mírnější a méně zarputilá než dříve. Trošku mi ta její zatvrzelost chyběla. Celý příběh stojí právě na Veronice, která vše tmelí. Tentokrát mi nesedli tučňáci, autorka se jim na můj vkus věnovala až moc, na druhou stranu kdo má rád dokumenty, tak by mohl být spokojen. O tučňácích se dozvíte opravdu dost informací a zjistíte, že jich existuje velké množství druhů.

První díl je rozhodně lepší, tento druhý už je takové trošku zbytečné natahování a ta chemie tam nefunguje tak dobře. Ale jako celek i s prvním dílem, je to moc hezký příběh. Nejprve čtěte Dámu a tučňáky než se pustíte do Volání tučňáků.

Štítky knihy

tučňáci

Autorovy další knížky

Hazel Prior
britská
2020  79%Ellie a její náhodné setkání
2022  83%Dáma a tučňáci
2023  79%Volání tučňáků
2024  80%Život a vydří zázraky

Kniha Volání tučňáků je v

Přečtených40x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených2x
Knihotéce47x
Chystám se číst24x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x