Bojová letadla Luftwaffe

Bojová letadla Luftwaffe https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/224336/bmid_bojova-letadla-luftwaffe-ojn-224336.jpg 5 5 2

Vojenská letadla série

< 2. díl >

Titul Bojová letadla Luftwaffe je nejúplnějším přehledem s tématikou vojenských letadel tzv. třetí říše. Kombinace podrobných popisů, technických detailů a vynikajících ilustrací představuje unikátní informační materiál o letadlech, jejich historii, nasazení a vzhledu.

Literatura naučná Vojenství
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

Warplanes of the Luftwaffe: A Complete Guide to the Combat Aircraft of Hitler's Luftwaffe from 1939 to 1945 , 1994


více info...

Přidat komentář

Eicherik
07.01.2023 5 z 5

Když jsem vybíral knihu o letounech Luftwaffe, rozhodoval jsem se mezi Donaldem, Bishopem a Murawskim. Nakonec dostal přednost anglický autor. Publikace je na kvalitním křídovém papíře a mimo samotného textu nabízí spoustu fotografií, technických nákresů a barevných kreseb. Kniha obsahuje všechny běžné stroje a několik prototypů, seřazených v abecedním pořadí. Jelikož mě v poslední době zajímají dálkové letouny, tak jsem největší čas věnoval modelům Focke-Wulf Fw 200 Condor a Junkers Ju 290.

p3tris
18.06.2019 5 z 5

Určitě existují i komplexnější publikace, zabývající se říšským letectvem, například Letadla Luftwaffe Marka Murawskiho. Nehledě na velké množství specializovaných monografií k jednotlivým typům. Přesto však má tato kniha co nabídnout i tomu, kdo se zabývá tématem více do hloubky. Jde o ucelený přehled vývoje a verzí sedmdesáti strojů, včetně několika, co vznikly pouze ve fázi prototypu. Bohatě ilustrovaná, doplněná fotografiemi a u známějších konstrukcí i trojpohledovými nákresy. Největší klad je právě celková přehlednost. Pokud budete hledat základní informace o konkrétním letounu, tohle bude nejspíše první kniha, po které sáhnete.