Volejem i peřejemi

Volejem i peřejemi https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37752/bmid_volejem-i-perejemi-0dE-37752.jpg 4 24 6

Vodáci série

Knižní podoba televizního seriálu Proč bychom se netopili o příhodách desetičlenné vodácké party. Pětice kormidelníků se svými dívčími protějšky-háčky prožívá během vodáckého putování veselé i nečekaně dramatické chvíle, vyplývající mnohdy z odlišnosti mužských a ženských světů. Toto vydání vychází ze seriálové podoby oblíbené knížky Zdeňka Šmída Proč bychom se netopili a je doprovázeno barevnými fotografiemi. Protagonisty jsou letní řeka a vodáci, jejichž příběhy přinášejí humor, romantiku i zamyšlení; nic víc, nic méně.... celý text

Přidat komentář

vladislav6610
24.01.2024 5 z 5

Pokud čtenář nesrovnává s původní předlohou a ke knížce přistupuje jako k něčemu novému, je zaujat, překvapen, pobaven a na konci i zarmoucen, i když - co krásnějšího pro vodáka než doplout z řeky do ráje. A tak nejen tu vodáckou holku si navěky nech, ale i tu vodáckou knížku (tu původní, i tu novou) navěky čti. Škoda, že už žádná další nebude.

konicekbily
19.03.2022 5 z 5

Původní televizní seriál jsem nesledoval celý a tak jsem uvítal možnost si ho znovu přehrát "v knižní formě". Příběh mě navrací do mých mladších let, která jsem prožíval v kolektivech se společnými zájmy - ať už to bylo vodáctví, lezení po horách či turistické výlety, závody orientačního běhu či bridžové turnaje. Vše těmto soudržným lidským partám bylo společné, že sdílený koníček dokázal vytvořit krásné vztahy - v běžné populaci málokdy se vyskytující. A tato soudržnost lidí se stejnou vášní je v tomto příběhu hezky popsaná.


carbici
15.06.2020 1 z 5

Precetla jsem kdysi Proc bychom se netopili a u toho jsem se smala nahlas. Bohuzel ani serial ani tato kniha uz mne nezaujaly. Jako by nekm zmizela vsechna lehkost a vtipky.

Amneris
13.12.2019 5 z 5

Knížku jsem si přečetla po shlédnutí seriálu a četla se mi dobře. Některé věci byly přidané navíc, což mi nevadilo. Čte se moc dobře a člověk má skoro chuť vzít loď a vydat se po proudu řeky.

tatafa
06.01.2017 3 z 5

Krásně psaná kniha, nicméně mne neoslovila tak, jako původní trilogie, ze které seriál i tato knížka vychází. Nemohu si pomoci, ale kromě pohody jsem u této knížky viděla stále i scény ze seriálu, a asi tím pádem se nedostavil ten pocit letní pohody a volnosti, který jsem očekávala.

iresim
28.11.2012 5 z 5

Přesně tak, jak se píše v anotaci - humor, romantika i zamyšlení. A pohoda.