Vlna-studie zatmění

Vlna-studie zatmění https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63687/vlna-studie-zatmeni-63687.jpg 1 1 1

Předkládaná astrologická studie zatmění přináší nezbytné informace sloužící k lepšímu porozumění událostem a změnám, které se udály v minulosti i v současnosti. Přináší i obsáhlý rejstřík pramenů a obrazových příloh.

Přidat komentář

Janadvorackova
30.04.2023 odpad!

Další "poklad" z knihovny. Primitivní výklad astronomické události známé jako "zatmění Slunce," konkrétně především to z 11. srpna 1999. Na to si dobře vzpomínám, protože bylo fakt hustý. Setmělo se, ochladilo, zviřátka žijící v trávě a dokonce i ptáci ztichli. Dokonce i kočka na lovu se zasekla u myší díry a nechala myš, ať se taky mrkne. Prostě jako by se všechno zastavilo. Obloha měla takovou šedo-modro-zelenou barvu, divnou. Koukala jsem přes dvě diskety (kdo nevíte, co to je?) a mělo to trochu mystickou příchuť, protože jsem už tehdá věděla, že další takové u nás na zahradě uvidím, až mi bude nějakých cca 160 let. Dobře, počkám si.

Chápu, že naši předci přisuzovali zatměním čarovné vlastnosti, namíchali si do toho víru a postavení hvězd, člověčí vlastnosti, přírodní síly a měli blivajs, z něhož je vytáhl až spár moderního pokroku (to jsem vymyslela sama). A proč si nevymýšlet, nakonec i tato kniha je podobného plná.

Kniha porovnává různá zatmění jak z hlediska historie, tak zkoumá i zatmění Měsíce, Slunce, postavení hvězd, výklad vzájemných vztahů a milion ingrediencí, z nichž se podobné věci vaří.

V jedné kapitole se píše o zatmění Měsíce cca dvě stě let v minulosti, které se, světe div se, odehrálo ve stejný den jako zmiňovaný úkaz sluneční. No a? U cyklických událostí a poměrně šikovném rozestavení nebezských těles ve Sluneční soustavě se to dá klidně čekat... Ale tady jde o záhadu.

Hned v úvodu zmatený autor tvrdí, že astrologie je věda. Aha, tak jo?

Následuje výklad jednoho konkrétního Nostradamova proroctví o zatmění a válce, přičemž si autor neodpustí dokonce upravit článek 5 NATO, protože... takhle se to dělá.

Následují grafy a mapky, "kudy to procházelo," a "co to vlastně znamená." Vztahy a vlivy...

Za mě škoda papíru.

Autorovy knížky

1999  0%Vlna-studie zatmění