Vlčí srdce

Vlčí srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20959/vlci-srdce-20959.jpg 4 30 30

Mladí žurnalisté Stefan a Rebeka Mewesovi se snaží získat unikátní interview s vůdcem partyzánů, který má svůj hlavní stan někde v jihovýchodní Evropě nad tajuplným údolím jménem Vlčí srdce. Když průvodce novinářů partyzánského velitele zastřelí, na útěku se jim podaří vyrvat ze spárů vlčí smečky malé děvčátko. Po návratu do Německa musí oba manželé čelit nejen mstitelům zastřeleného partyzánského velitele, ale i smečce vlkodlaků. Zachráněné děvčátko totiž není lidským mládětem a do společnosti lidí nepatří… -- zdroj: legie.info --... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Wolfsherz , 1995


více info...

Přidat komentář

Artep071
22.03.2024 4 z 5

Napínavé až do samého konce. Užila jsem si tento příběh.

fristo
11.08.2022 4 z 5

Veľmi pútavo napísané až na ten šťastný koniec. Nečakal som ho. Inak odporúčam si prečítať. Ideálne na dovolenku, pretože sa od toho nedá odtrhnúť.


Poeta.kno
05.12.2018 4 z 5

Krásný příběh, kde ještě pár stránek před koncem nevíte jak to celé dopadne a chvílemi si říkáte, co vše ještě je či není možné.
První kniha, kt jsem od autora četl a věřím, že ne poslední.

Doriana.M
02.05.2014 4 z 5

Jako první knihu od autora jsem četla Druidskou bránu - na doporučení a rozhodně jsem nebyla zklamaná. Pak jsem měla možnost náhodné koupě této knihy. Byla jsem velmi zvědavá, otevřela knihu jako odreagování mezi jinými povinnostmi. Inu, povinosti počkaly než jsem ji dočetla ;-). Velmi dobrý příběh, realisticky zasazeno do naší reality a pro mě pěkně provedený přerod z průměrného "zbabělého" (dle jeho vlastních slov) muže ve skutečného obránce rodiny a smečky. Těším se na další knihy.

Kermisee
07.08.2011 4 z 5

Na tuto Hohlbeinovu záležitost jsem byla dosti zvědavá. Přece jen jsem od něj zvyklá spíše na upíry než vlkodlaky, nicméně mě mile překvapil. Nejvíce se mi líbilo, jak prolnul náš reálný svět se světem fantazie, legend a pověstí. Člověk si pak není tak úplně jist, v jaké realitě to vlastně žije.
Sem tam jsem sice na Stefana chtěla zařvat, ať si nehraje na hlupáka a konečně si přizná, co se s ním děje, ale nakonec na to přece jen přišel a všechno se začalo vysvětlovat a hrotit ještě více. Nejlepší na knize byla všudypřítomná akce. Snad ani jednou jsem neměla dojem, že by tam byla nějaká pasáž navíc. Všechno bylo připravené, nepředvídatelné a mělo to ty patřičné grády.
Taky tuto knihu považuji za příběh, který v sobě ukrývá mnoho dalších příběhů, které by stálo za to převyprávět. :) Ale to je hudba nenaplněné budoucnosti. :)

Vlče
12.02.2011 5 z 5

Ano! jedna z mých nejoblíbenějších knih...
Nevím, čím mne tak okouzlila... možná odhodláním Rebecy za žádnou cenu nevydat to dítě-Evu (Lydii)- zpět do rukou její rodiny...a ten konec!

on je zajímavý i samotný příběh Barkova...

Nejvíc mne zaujalo to, že konečně, po dlouhé době někdo popisuje Balkán tak, jak to tam je... vidí život a jinou mentalitu lidí, co tam žijí. Sice jejich pojetí života nechápe, ale to je pochopitelné...

Štítky knihy

vlkodlaci

Autorovy další knížky

Wolfgang Hohlbein
německá, 1953
2011  73%Prsten Nibelungů
2010  59%Krev elfů
1993  80%Návrat dinosaurů
2007  75%Nad propastí
1999  81%Zapomenutý ostrov