Vlčí komando

Vlčí komando https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/181618/bmid_vlci-komando-181618.jpg 3 6 5

Publikace rozebírá některé případy terorismu u nás začátkem 50. let. Zabývá se podrobně zejména vraždou funkcionářů v Babicích v r. 1951.

Přidat komentář

Kakho-Oto
17.08.2018 2 z 5

Jedna z mnoha publikací o tzv. babických událostech z léta 1951. Vzhledem k době vzniku je pochopitelné, že má publikace daleko k objektivitě. Totéž však platí o řadě publikací, většinou memoárových, jež byly vydány po roce 1989 (zejména mám na mysli konstrukci o příslušnosti vedoucí osobnosti skupiny /L. Malý/ k StB). Jestli chcete objektivní informace o případu, není lepší volby než "Michal Stehlík - Babické vraždy 1951, Academia 2016".

Janek75
06.05.2018 5 z 5

Kniha psaná o době která byla. Dnes se na tuto dobu dívají lidé pohledem že vše byla lež a zločin. Opravdu byla vše lež?


etranger
05.04.2017 odpad!

Hodnocení: 0 - odpad. Neříkám, že se jedná o nezajímavou knihu, čte se rychle a snadno. Přináší rovněž spoustu poznatků - žel bohu ne o tom, o čem pojednává, ale o jakési normalitě v komunistickém režimu - jak se politický proces mohl zjevit jako pouze trestněprávní kauza, věc která je porušením normy, to co se nedělá. Z těchto důvodů jsem byl do poslední třetiny knihy ochoten udělit jednu hvězdu, pak ale přišla kapitola strukturované pomocí citací z Poučení z krizového vývoje ve straně a společnosti... Už od úvodu je jasné, že kniha je prvoplánovou agitkou, která nezastírá, že se nic jiného než oficiální znění nedozvíme, že vše bude od počátku jasné. Použité prameny jsou primárně protokoly z trestního řízení, vzpomínky pamětníků zastupují projevy z režimních mší za padlé soudruhy. Co v takto prameně založené knize zastřít nelze je celkové zveličení případu a vsazení do monstrózních souvislostí celosvětového boje s imperialismem. Ať už byl hlavní terorista agentem američanů, nebo StB, nebo obou, tak činnost krajně nebezpečné skupiny byla, ať se autor snaží o sebedramatičtější tón, jen špatně vedenou amatérskou bojůvkou. Celou dobu, co jsem Vlčí smečku četl, jsem se ptal a odpovědi se mi ani na konci nedostalo, k čemu měli odbojáři vysílačky, aby za tepla mohli americké CIC sdělit kolik stohů slámy padlo za oběť jejich řádění? (aby nedošlo k mýlce posmívám se pouze dikci knihy, která je zářnou dědičkou reportáže o mandelince bramborové-imperialistickém broukovi)

lulu1
29.03.2016

Kniha shrnuje tak maximálně lži o Babickém případu. Přečtěte si raději knihy které vyšly po roce 1989, např. Pravda o Babicích - Alois Plichta (2001), Poslední soud v kauze Babice - Milan Krejčiřík (2009), Mlynáři od Babic (2008)

Karnager
11.11.2013

Kniha shrnuje události Babického případu (který byl mimo jiné natočen jako jeden díl z cyklu "třicet případů majora zemana").