Vlčí brloh

Vlčí brloh https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489658/bmid_vlci-brloh-TdZ-489658.jpg 4 23 7

Zvierací detektívi na stope skutočných zločinov! Obyvatelia Ďalekého lesa sú celí bez seba – niekto totiž spáchal skutočné zverstvo! Náčelník Jazvec dosiaľ riešil len drobné priestupky, no koho by už zaujímala krádež borovicovej šišky, neupratané výkaly na čistinke či pero vytrhnuté z chvosta? Keď začal mladý zástupca náčelníka Jazvecúr pracovať na Polícii Ďalekého lesa, sníval o vyšetrovaní úplne iných zločinov... A dočkal sa! Neslýchaná vražda. Nešťastná vdova. Chamtiví právnici... Všetko, ako má byť v skutočnej brutálnej detektívke. Skúsený detektív Jazvec a jeho zástupca Jazvecúr sú už na stope... Anna Starobinec stihla vystriedať niekoľko profesií, kým prišla na to, že zo všetkého najviac ju baví vymýšľať príbehy, ktoré čitateľov úplne opantajú. Dnes sa jej knihy prekladajú do mnohých jazykov, získavajú literárne ceny a nakrúcajú sa podľa nich filmy. Pre dospelých čitateľov píše podmanivé strašidelné príbehy, vďaka ktorým si vyslúžila prezývku „ruský Stephen King“. Jej rozprávky pre deti nie sú také strašidelné, ale rovnako strhujúce. Pre čitateľov od 7 rokov... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

В логове волка , 2016


více info...

Přidat komentář

broskev28
03.03.2024 5 z 5

Tak tohle byla pecka! Už v první kapitolce se objevilo muchito, piňa kláda a třesk'n'plesk a já byla lapena; skvěle napsané a skvěle přeložené, paráda! Vůbec netuším, jak tohle poberou mladší čtenáři, ale jestli to nepoberou, jsem rozhodnuta nabízet tuhle knihu i dospělákům – a možná právě jim. Vyzkoušejte sami a budete překvapeni!

Alíša236
18.02.2024 5 z 5

Opravdu hodně mě bavilo knihu dětem číst a děti bavila neméně. Syn pořád spekuloval o tom, kdo mohl čin udělat, jak by se to mohlo stát a obě mě nutily číst i jindy než je večer ve vyhrazený čas.


Ellis03
27.08.2023 5 z 5

Utla kniha, která se tváři, jako literatura pro děti - já osobne si myslim, ze děti ji ani zdaleka nedokážou docenit. Jinak za mě je naprosto skvělá. Vtipná, genialni. Ty narážky - rozdělení roli zvířat (například ohledavac mrtvol), ty pokrmy - vlk a prave hriby - já jsem nadšena. A určitě se ke knize ještě rada vratim. Naprosto originální detektivka :) a rozhodne doporucuji!

dohnálci
21.11.2022 3 z 5

Opět jedna z knih, kdy hned od začátku nevím pro koho autor knihu psal. Kniha nádhernými ilustracemi, jednoduchostí a zápletkou odpovídá literatuře pro děti v kontrastu s narážkami na muchito, rozpolcenou osobností Jezevecoura apod. Ve mně však vyvolává zvláštní rozporuplné pocity.

MiLiška
07.09.2020 4 z 5

Prvních pár řádků a říkám si, co jsem si to zase koupila... Pak jsem se poprvé zasmála, podruhé a kniha mě začala zajímat. Zápletka se malinko zaplétala, takže o malá překvapení nebyla nouze. Příjemné čtení, hezké ilustrace.

annes
24.06.2020 3 z 5

No jako teda až na dobré názvy - např Jezevecour a KvakApp mi kniha nepřipadala nijak úchvatná. Detektivka v lese je super nápad, rozuzlení bylo také nečekané, ale mezi mé oblíbence určitě nedosáhne a ani další díl neotevřu.

danielosbourne
10.03.2020 5 z 5

Občas si rád svoje čtecí plány ozvláštním nějakou dětskou knihou, u které si příjemně oddychnu. Tentokrát jsem sáhl po téhle Zvířecí detektivce a musím přiznat, že to byla trefa do černého!
Tenhle kouzelný příběh mě velice bavil a byla to příjemná změna od detektivních a thrillerových knih pro dospělé. U knihy jsem se skvěle bavil a ne jednou jsem se opravdu od srdce zasmál. Autorka vytvořila sympatické, zvířecí hrdiny a musím zde pochválit i překladatele, který si s knihou pěkně pohrál a minimálně na jménech postav odvedl skvělou práci. Kniha je navíc doplněna nádhernými ilustracemi a není jich v knize málo. Některé z nich jsou znázorněny přímo na obálce knihy, takže můžete získat už teď představu, jak krásná je kniha uvnitř.
Tuhle knihu byste měli rozhodně pořídit svým zvídavým ratolestem a malým fanouškům detektivních příběhů, protože nejen, že se u knihy skvěle zabaví, ale pokud se zapojíte do čtení i vy, skvěle se pobavíte a zároveň získáte příjemné chvíle se svými dětmi. :)
Já doufám, že vyjdou další díly z této série, protože určitě budu ten první, kdo po nic s nadšením sáhne.

Autorovy další knížky

Anna Starobiněc
ruská, 1978
2020  69%Člověk nula
2022  80%Právo dravca
2021  90%Vlčí brloh
2022  70%Pazúry hnevu