Diamantová cesta

Diamantová cesta https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/214318/bmid_diamantova-cesta-kuk-214318.jpg 3 78 16

Vládci Sedmihoří série

1. díl >

Příběh plný odvahy, napětí a dobrodružství! První část dvoudílné série. 2. vydání. Vládce zla Dragon zabil v souboji svého dávného soka, bílého kouzelníka Ladona. Rovnováha mezi dobrem a zlem se tím narušila a bájné zemi Sedmihoří hrozí krutý osud. Když Dragonův nohsled Murdoch ukradne pět diamantů, které dodávají sílu Knize dobra, dobro se začne ze světa vytrácet. Sedmihoří může zachránit jen vyvolený hrdina ze světa lidí, který drahokamy rozprášené po celé zemi najde a opět spojí dohromady. Sourozenci Ondra a Sára se proto vydávají na strastiplnou cestu. Dokážou najít pět diamantů, které představují lidské ctnosti, a překonat tak vládce zla? Který z nich se stane vyvoleným?... celý text

Přidat komentář

Lunarfishie
15.12.2020 4 z 5

Musím přiznat že jsem se úplně zamilovala do shipu Vecchio x Buena. Hodně lidí tady nadává na to že hlavní postavy jsou slabé a neudělala skoro nic ale podle mě je to zase konečně něco jiného a jsem za to ráda. Jako postavy mám hrozně ráda třeba Sonnu.

Cleo De Nile
06.06.2019 3 z 5

K českým fantasy knihám jsem vždycky tak trochu skeptická, ale dětské fantasy knížky se našim autorům podle mého názoru daří na výbornou. Četla jsem ji, když jsem byla asi v sedmé třídě, a hned jsem si svět, který Iva Hlaváčková vymyslela, zamilovala - hlavně malou poletuchu Babou, ta byla kouzelná. Je to čtivě a lehce napsané, zkrátká žádný Pán Prstenů - což je určitě dobře, jinak by to spoustu mladých čtenářů nebavilo :-) Jen ta obálka se mi moc nelíbí.


Eraya13
06.07.2017 odpad!

Tohle byla asi zatím ta nejhorší knížka, co jsem kdy vůbec četla. Od kámošky jsem slyšela, že četla takovou fantasy a doporučila mi ji. Když jsem ji četla, trpěla jsem, protože tohle NENÍ FANTASY. Tohle je zplacaná pohádka, která nemá hlavu ani patu. Ze začátku jsem mlčela, prostě se to rozjede, ale nestalo se tak, knížka naopak povýšila otravné na nový level. Hlavní hrdinové, Ondra a Sára, jsou tak neskutečně otravní a když řešili hádanky s čísly nebo co to bylo, měla jsem chuť knížku po každé stránce hodit do ohně, spálit na popel a poté ten popel hodit do řeky.
Nakonec jsem si přečetla i druhý díl, s tím, že dám autorce šanci. Lituju času, který jsem věnovala oběma knížkám. A to ani nemluvím, že Fragment asi nemá zdatného korektora nebo si to autorka neuměla opravit, že jsem nacházela i chyby. Kdyby dvě, ale bylo jich dost.
Doporučuju nečíst tohle parodie na pohádky a fantasy, které jdou. Jak už tady někdo psal, kdyby z toho příběhu raději vytvořila deskovku, bylo by to mnohem lepší.

Eslem
08.03.2016 odpad!

Prvních dvacet stran se se mnou táhlo dva týdny, no a úderem 13. kapitoly s krajně nesympatickým oscarovým hochem jsem četbu vzdala. Autorka úplně přeskočila fázi psaní knihy - servíruje nám jen nějaké své poznámky k přepisu řecké mytologie, zprzněné vším, co jí cvrnklo o nos nebo se mihlo v televizi. Bez návaznosti, ladu, skladu, invence, humoru... Než tenhle literární paskvil, to fakt radši břichobol pejska a kočičky. Hra na obálce je jedinou sympatickou částí, kdyby tak místo knížky autorka vyplodila deskovku...

leoni555
10.01.2015 5 z 5

Opravdu úžasné kniha, už jsem četla i druhý díl a doufám, že brzy vyjde další :)

Fanny-nka
04.07.2014

Knihu nemuzu dat ani do prectenych protoze jsem s velkym premahanim vydrzela do 1. kapitoly a to mi stacilo. Ceske fantazy si u me asi sve sympatie nenajde.

LittleMonste
18.12.2013 4 z 5

Na české poměry opravdu skvělé fantasy. Samozřejmě jde z děje cítit čerpání nápadů ze známějších nebo méně známých děl, které vyšly daleko dříve. Ale páni, nemohl jsem se od knížky odtrhnout zatím jsem ji četl 3x a naposledy mi to trvalo 2 dny. Zajímalo by mě jak by příběh vypadal ve filmové podobě...
Oblíbené postavy - Sára, Mora, Sonna
Celkové hodnocení - 76 %
Přečteno - 3x

lili03
29.05.2013 5 z 5

Dnes 29 Května 2013 sem si půjčila v knihovně knihu : DIAMANTOVÁ CESTA sem s toho nadšená!!!!! Jeto ůžasná knížka je v ní fantazie,napětí a dobrodružství!!!! Moc se mi líbí!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TessDragon
10.08.2012 5 z 5

No na to,že tu knihu napsala česká spisovatelka je ohromná.Do knihy jsem se hned začetla a nemohla jsem přestat.Pustila jsem se do dobrodružství společně s Ondrou a Sárou a bylo to fantastické.Knihu rozhodně doporučuji.

marie120
03.04.2012 5 z 5

Kniha mě velmi zaujala a s velkou chutí jsem zakoupila i její pokračování. Jen stále nedočkavě čekám na další díl.

Dorothea
04.03.2012 2 z 5

Kniha celkem ujde, ale ta hra nemá konce.

vladceTyran
05.12.2011 odpad!

Souhlasím se Sarumanem, ale ta stolní hra na přebalu je skvělá!

smetyl
25.06.2011 1 z 5

Tohle není třeba ani komentovat. Nemám ve zvyku hanit knihy. Ale nemám na výběr. Prostě hrůza. Hanobení fantasy žánru. Takhle jednoduchý děj s trapnou zápletkou jsem ještě neviděl. Harry Potter českou cestou to tedy není!

Sonna
30.11.-0001 5 z 5

Po Eragonovi a Vampýrské akademii nejLEPŠÍ kniha vůbec!!

Saruman
30.11.-0001 odpad!

Pro mě nesnesitelná ostuda v dějinách české literatury. Děj vypreparovaný ze všech možných myslitelných fantasy příběhů - začínaje Nekonečným příběhem a Deltorou konče -, přemrštěná cena, zápletka nulová, hrdinové nesympatičtí, záživnost žádná. Ještě nikdy se mi nestalo, že bych na Databázi knih ohodnotil nějaké fantasy odpadem, ale tady to opravdu nejde jinak. Hodněkrát jsem se přemáhal, abych dokázal přečíst vůbec nějakou stránku celou a při dlouhých večerech u ní neusnul, ale cca u stopadesáté strany jsem úplně vypustil. Přiznávám se, že u žádné knížky jsem se tak nenudil. Naprosto zbytečně vyhozené peníze.

Lusa
30.11.-0001 5 z 5

Tak tuhle knížku jsem si koupila v jednom supermarketu jenom pro to, že jsem měla v ruce kupon na slevu a ja hledala nejakou knizku na kterou bych tu slevu uplatnila a tak sjem si ji koupila a udělala jsem dobře, příběh Sáry a Ondry mě úplně uchvátil.