Virální životy

Virální životy https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534125/bmid_viralni-zivoty-65ef6b5cc9de9.png 5 6 6

Simon Hinch se považuje za gore reportéra. Tráví dlouhé noci venku v naději, že se mu podaří natočit násilí a prodat záběry tomu, kdo nabídne nejvíc. Jedné noci narazí na muže umírajícího na ulici. S vědomím, že video se stane virálním, se rozhodne místo pomoci natáčet a telefonem zachytit okamžik, kdy duše umírajícího opouští tělo. A skutečně! Video se stane senzací. Až na to, že se Simonovým telefonem není něco v pořádku. Budík se spustí sám od sebe, jeho blízkým chodí textové zprávy, aniž by si pamatoval, že je odeslal. Jde o hackerský útok? Anebo je pravda mnohem temnější?... celý text

Literatura světová Horory Novely
Vydáno: , Golden Dog
Originální název:

Viral Lives , 2020


více info...

Přidat komentář

Morbidus
28.04.2024 5 z 5

Hlavní protagonista je odporná lidská hyena, utopená v sebeklamu a pokřivených iluzích. Je to ten typ postavy, který od prvních řádků nenávidíte, ale to lidské v nás s ní přesto umožňuje do jisté míry soucítit. Nicméně pak je tady ta potměšilá část, náš osobní hyenismus, který si pomalý rozklad života takového mizery nestoudně užívá. Ačkoli u tohoto typu postav se konec příhodně nabízí, tady mě mírná předvídatelnost i bavila.
Jelikož sám mám k nadužívání technologií odpor (opice by neměly užívat věci, ke kterým ještě nedospěly duševně) a současně mám rád, když horror využívá moderních znalostí a možností, Virální životy mě vyloženě potěšily. Tahle zrnková temnota definitivně byla mým šálkem kávy a rozhodně bych si přál číst další autorovy příběhy. Mimochodem, obálka je taky naprostý nářez!
Virální životy nabízí skvělý moderní a svým způsobem nadčasový příběh.

KadetJaina
26.04.2024 5 z 5

To, co mi dala tohle kniha, jsem tak trochu čekala od Trolla (než mě vytrollil). Výborně vybudované, zábavné čtení, kdy se těšíte, jak to osud hlavní postavě všechno vrátí.


doktorking
25.04.2024 5 z 5

Wau tak tohle byla radost cist.Naprosto perfektne napsany pribeh ktery dokonale vystihuje tuhle dobu kde clovek v podstate neda telefon z ruky a nataci na socialni site uz uplne vsechno..Genialne propracovana psychologie postav a fascinace v nasili odkryva skutecnou temnou stranku povahy nekterych lidi ktery sou smrti fascinovani a bez jakehokoliv projevu citu si libuji v bolesti a utrpeni druhych.Felix Dimaro je uzasny spisovatel a vypravec dokaze velice dobre nahlednout do temneho zakouti lidske mysli a ja doufam a moc si preji aby Golden Dog vydal od tohoto skveleho autora vic jeho knizek.

Madla81
25.04.2024 5 z 5

Tak tohle bylo hodně nepříjemné, realistické počtení. Příběh o gore reportérovi, jež ve snaze zvýšit vlastní sledovanost natočí umírajícího muže. A stane se něco divného. Telefon, jeho nedílný souputník, se proti němu spikne a začne mu ničit život. Pěkně systematicky začne kousek po kousku odhalovat jeho malá, nechutná tajemství. Tuhle novelku polknete za dvě hodinky, ale přemýšlet nad ní budete ještě pěkných pár dní, tak parádně znepokojivá je.

PosPol
24.04.2024 5 z 5

“Když se život zvrtl, změnil v násilí a stal se nešťastným, většina lidí se stávala buď svědky, nebo oběťmi, a jen málo z nich hrdiiny. Každý na světě, když na to přijde, je sám...

Tak tohle bylo kurva dokonalý! Jto tak moc, moc, moc znepokojivý, zvrácený a... vlastně šíleně reálný. Týpek si natáčí umírajícího chlapa a video se stane virálním. Co by se tak asi mohlo posrat? že by třeba karmička? Ani ne 100 malých stránek, co mě fakt bavily od první chvíle až do konce. Jde o opravdu dobrou a mrazivou duchařinu, byť rozsah může jednoho zmást. Nejmrazivější je ale fakt, že něco takového se děje. Každý jeden den se najdou idioti, co místo pomoci čumí a natáčí. Za mě je tohle dokonalá jednohubka!

Nell.Montenegro
22.04.2024 5 z 5

Všechno, co potřebujete vědět k ději, je v anotaci. Nemůžu a ani nechci prozradit víc. Ale ráda bych vám řekla, že se jedná fajnový duchařský příběh, který přečtete na jeden zátah. Místy mě zamrazilo a došlo i na překvapující zvrat. A třebaže bych v závěrečné části některé věci osobně nepsala, dávám plný počet. Hlavní hrdina byl podán dobře a pořád mě překvapuje, čeho všeho jsou lidé schopní, protože si dovedu představit, že samotný základ knihy už se určitě někdy stal. A to je opravdu zoufale smutné.

Autorovy knížky

2024  100%Virální životy

Kniha Virální životy je v

Přečtených7x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce10x
Chystám se číst11x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x