Víno

Víno https://www.databazeknih.cz/img/books/91_/91502/vino-91502.jpg 5 4 4

Výpravná publikace o vinné révě a víně, pěstování révy a degustaci a nákupu vína. Přední vinařští odborníci názorně a srozumitelně představují jednotlivé vinařské země a oblasti. Bohatý fotografický doprovod. Kniha obdržela cenu Prix Edmond de Rothschild za nejlepší publikaci o víně ve Francii.

Literatura naučná Hobby
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

Wein


více info...

Přidat komentář

ondra2
07.11.2022 5 z 5

Pro milovníky povinná četba, pro ostatní zajímavé informace o vinné révě, odrůdách, půdách vhodných k pěstování, klimatických odlišnostech pěstitelských oblastí, způsobech výroby, včetně korkových zátek. Jednotlivé kapitolky jsou poměrně stručné, základní přehled ale asi poskytují, to musí posoudit profesionál v oboru. Na autorech je vidět, že je to baví, mají již leccos vypito a rádi se o to s ostatními podělí.

Suzynka29
05.06.2016 5 z 5

Naprosto skvělá kniha pro milovníky vína. Hodně praktických rad a skvělých fotografií. Rozděleno podle oblastí, přehledně zpracováno. Knihu jsem si pořídila kvůli práci, když jsem pracovala ve firmě, která se zabývala dovozem lihovin a vína do ČR, abych měla větší přehled a vyplatilo se. Můžu jen doporučit.


Štítky knihy

víno

Autorovy další knížky

André Dominé
francouzská, 1946
2005  100%Víno
2012  98%Culinaria Francie