Důvěra až za hrob

Důvěra až za hrob https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/196054/bmid_duvera-az-za-hrob-JJK-196054.jpg 4 24 7

Vin Cooper série

1. díl >

Pro zvláštního vyšetřovatele majora Vina Coopera to začíná kulkou odstřelovače, která si vezme život mladého amerického vojáka na běžné hlídce v Iráku. Je to až příliš dobře známá tragédie, nikoliv zločin, ovšem jen do chvíle, kdy je spojena s bizarní smrtí čtyřhvězdičkového generála, který je náhodou otcem mrtvého vojáka a zetěm mocného viceprezidenta Spojených států. Cooperovo vyšetrování odhalí řetězec „náhodných\" úmrtí, který vede z válkou zničených ulic Bagdádu přes sexuální otrokyně v Lotyšsku až k oslavovanému politickému sňatku, který začal v Růžové zahradě Bílého domu. Když skládá dohromady kusy nejstrašnějšího spiknutí v dějinách, začne Cooper pochybovat o tom, zda si jeho nadřízení skutečně přejí, aby odhalil pravdu... nebo se stal příští obětí nejvražednější lži ze všech.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Talpress
Originální název:

The Death Trust , 2005


více info...

Přidat komentář

ThomasRuhe
16.07.2023 3 z 5

Vyšetřování bylo zajímavé a taky dostatečně tajemné. Nechyběla zde ani bojová akce. Ještě na 330 stránce jsem nedokázal odhadnout celkový obraz všech událostí. Osoba, která tahala za nitky, tu jsem trochu tušil, ale její důvody proč, tak ty by mě tedy nenapadly. Romány z vojenského prostředí čtu rád a tenhle byl nakonec dobrý.

lenka.g
25.10.2020 5 z 5

Třetí kniha, kterou jsem od autora četla a mne prostě pořád baví. Ano, trošku připomíná DeMillea i Childa a právě proto mne série s Vinem Cooperem baví.


trudoš
31.05.2019 3 z 5

Stylem mi Důvěra až za hrob připomněla tvorbu Nelsona DeMillea a Lee Childa, ačkoli k oběma pánům má David Rollins daleko. V první řadě mi vadil nucený humor, kterým se snaží bývalý zvláštní vyšetřovatel Vin Cooper získat čtenářovo srdce. Jenže ono mu to v armádním prostředí nefunguje, lépe řečeno, nevěřím, že by mu to prošlo. Za druhé jsou to jeho profesní schopnosti, kdy si občas dává na čas se součtem dvou jednoduchých čísel, nebo třeba s takovou maličkostí, jako je prověření rodinného zázemí inkriminované oběti. Člověka pak moc nepřekvapí, že k rozlousknutí případu potřebuje čtyři sta stran, zatímco slavnější kolegové by si dost možná vystačili s polovinou.
Ale jako oddechovka rozhodně fajn - vyprávění šlape bez větších zádrhelů, hrdina trousí hlášky při každé příležitosti a zelené mozky jsou dle očekávání správně konspirativní. V důsledku tak román připomíná delší epizodu ze seriálu Námořní vyšetřovací služba, okleštěnou pouze na jednoho hrdinu a bez práce s forenzními důkazy.

janesy
11.01.2018 4 z 5

I mne kniha pobavila, ale jak už bylo zmiňováno u více komentářů, občas se děj trochu vlekl a byl nezáživný. Sáhla jsem po tomhle žánru po dávce románů pro ženy a byla to dobrá volba. Jsem zvědavá na další případy Vina.

knihomol 61
05.01.2014 5 z 5

Knížka se vyvíjela velice pěkně ,nechybělo napětí, které však na konci ztratilo šťávu .V celku ji ale hodnotím kladně.Byla to pro mě změna a mám takové Trillery z vojens.prostředí ráda.Proto i doporučuji.

Hella
15.09.2013 3 z 5

Bavily mě hlášky hlavní postavy, to bezesporu....ale po nějaké době jsem měla pocit, že děj knihy stagnuje a vleče se víc než nezáživně. I tak jsem ale samozřejmě dočetla a konec to trochu vylepšil.

mikika
03.09.2013 5 z 5

moc dobrý military thriller s hláškujícím hrdinou, velkým spiknutím a sadou nečekaných zvratů na závěr. doporučuju všem, komu se líbila Generálova dcera od Nelsona DeMille.

Autorovy další knížky

David Rollins
australská, 1958
2015  80%Liják
2015  86%Na ostří nože
2013  85%Důvěra až za hrob
2018  94%Válečník
2017  77%Hlídka duchů

Kniha Důvěra až za hrob je v

Právě čtených1x
Přečtených32x
Doporučených2x
Knihotéce54x
Chystám se číst26x
Chci si koupit3x