Vilém a porouchaný dědeček

Vilém a porouchaný dědeček https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389956/bmid_vilem-a-porouchany-dedecek-8G6-389956.jpg 4 9 3

Každý z nás si občas trochu vymýšlí. Vilémův děda to ale dělá pořád, a navíc všemu, co říká, sám věří. Zrovna nedávno se musela celá rodina kvůli jednomu z jeho šílených nápadů odstěhovat, aby sousedi dědovi nezvalchovali hřbet, nenatrhli úsměv nebo alespoň nepocuchali ofinu. Řekli byste možná, že teď dá děda chvíli pokoj, ale kdepak. Už zase řádí a tahá chudáka Viléma do dalšího průšvihu. Snad má pravdu máma, když říká, že je děda porouchanej. Nebo ho možná normální svět nebaví, a proto utíká do toho svého, vybájeného. Ať už to je, jak chce, Vilém s tím musí něco udělat, nebo se z těch dědových kousků zblázní. Přibere tedy ještě do party dědečkova psychiatra doktora Pavlíka, o němž si máma myslí, že není o moc míň porouchanej než děda, a bláznivé pátrání po ztraceném rozumu může začít…... celý text

Přidat komentář

Janizoun
08.08.2023 4 z 5

Mám malého maroda s bolavým ouškem, tak tato kniha byla přečtena za odpoledne. Kniha se moc líbila, měla zajímavý, dobrodružný příběh o dědovi a jeho dávné lásce... Zprvu jsem si říkala, bože co to je... :-), ale nakonec musím uznat, že tento příběh děti zaujal. Skvěle knihu vystihl komentář od "broskev28", lépe bych to nenapsala.

lejera
24.06.2023 4 z 5

Příjemná, vtipná knížka pro děti, příběh doplňují krásné ilustrace.


broskev28
20.06.2023 4 z 5

Pro mě docela čtivá jednohubka a potěšení z obrázků, které mi připomněly doktora Racka, ale nejsem si jistá přitažlivostí téhle knihy pro děti. Mně se moc líbila Vilémova pravdomluvnost a obecně jeho vztah s maminkou, jenže kde má tahle dvojka tátu? To se nedozvíme - proč?
Dědeček i doktor Pavlík jsou správní pošuci a recepční Daniel je člověk chápavý, ale citace Shakespeara asi moc čtenářů k dětské knize nenaláká, podobně jako dilema, které (ne)řeší Julie Heartová, zřejmě Srdcová. Tak snad aspoň některé čtenáře zaujmou právě ty zdivočelé obrázky Lukáše Urbánka, podobně jako třeba mě žluté číslování stránek, velikost XXXL . . .

"Kdepak," zakroutil hlavou doktor Pavlík. "Nemládnou díky tágům, stejně jako ti volejbalisti předtím nemládli díky kouzelné sprše. Je to tím, že nějakou věc tak strašně zbožňují a dělají ji s takovým zaujetím, že přitom zapomenou na to, kolik jim je let."

Štítky knihy

dědeček dětská dobrodružství příběhy o dětech

Autorovy další knížky

2022  90%Raci v hlavě
2015  74%Ema a pusinkový lupič
2018  89%Vilém a porouchaný dědeček
2014  100%Brainman