Vieš, že to chceš

Vieš, že to chceš https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/425644/bmid_vies-ze-to-chces-6LW-425644.jpg 3 60 18

Pútavá zbierka poviedok, v ktorých Kristen Roupenian skúma komplikované vzťahy medzi pohlaviami, dynamiku príťažlivosti a posadnutosti druhým ľudským telom. V rôznorodých príbehoch o bežných, kriminálnych či až nadprirodzených situáciách premýšľa o sexe a treste, vine a hneve, potešení a strachu zo spôsobovania a cítenia bolesti. V poviedkach sa dokonale zobrazuje, že ženy môžu byť rovnako desivé ako to, čo sa im deje. Vďaka čiernemu humoru nás ich príbehy fascinujú a odpudzujú zároveň. Okrem známej poviedky Milovník mačiek, ktorá rozpútala diskusie, zbierka zahŕňa jedenásť ďalších príbehov o dievčatách, mladých ženách a ich šialených túžbach po pomste, uspokojení či jednoduchom živote.... celý text

Literatura světová Povídky
Vydáno: , Inaque
Originální název:

You Know You Want This , 2019


více info...

Přidat komentář

AnnaR.
11.03.2023 4 z 5

Některé povídky byly dost bizarní, ale celkově se mi kniha líbila.

charlosina
12.04.2021 2 z 5

Až na Milovníka koček, což je příběh, který zná asi hodně žen (což je to, co se mi na tom líbí, ta důvěrnost) není o co stát. Knížka je nevyvážená nejen co se povídek týče, ale i stylisticky.


VendulaB
07.01.2021 3 z 5

Lehce nevyvážené povídky - tu horší, tu lepší, obecně však vždy se slabším závěrem, který často nikam nevedl. Občas se zde objevil prvek fantasy, což mi ke zbytku knihy moc nesedělo. Nebyla to úplná ztráta času, ale vracet se ke knize nehodlám.

Alphwen
19.12.2020 4 z 5

Popravdě, po prvních čtyřech povídkách jsem tuhle sbírku chtěla odložit. Texty s nádechem podivna, jimiž chce autorka čtenáře především šokovat, takový byl můj první dojem. Ale pak se to konečně zlomilo. Dalším textům nechybí nápad, neotřelé myšlenky a úhly pohledu ani břitký, úderný jazyk.

Greenfingers
25.09.2020 1 z 5

Je docela možné, že si tento povídkový výběr začínající autorky najde své vděčné čtenáře, ale já se k nim rozhodně nepřidám. Kniha je patrně určena pro jinou,věkově mladší kategorii.
Humor avizovaný v anotaci k tomuto souboru jsem jenom zřídkakdy zaregistroval, šokující byly především naturalistické popisy sexuálních scén. Nejsem prudérní, ale opravdu to místy hraničilo s pornografií. Když to srovnám s nedávno přečtenými povídkami O.Tokarczukové, Roupenianová jí nesahá ani po kotníky. Snad tato mladá autorka časem dozraje.

Zuzvil
20.07.2020 3 z 5

Asi nikdy se mi ještě u knihy nestalo, abych měla pocit, že je to odpad a zároveň geniální, každou chvíli se u mě moje subjektivní hodnocení měnilo a bylo jako vlny na moři, chvíli mi knížka přišla jako totální propadák a nehorázné absurdno, chvíli mi to absurdno přišlo úžasné, dobře zpracované a zajímavé. Hodnotím tedy celkově průměrně, ale musím teda říct, že knížka vás donutí přemýšlet (nebo alespoň zapřemýšlet), některé povídky byly skvělé - Sardinky, Noční běžec, Nemusíš se bát, Symptom krabičky od sirek a Zrcadlo, kýbl a stará stehenní kost (přesně polovina povídek), ta druhá polovina mě naopak neoslovila téměř vůbec. Je to bizár, to každopádně, ale za přečtení to stojí.

Kris.Tyna
13.04.2020 2 z 5

Upřímně - vlastně nevím. Všechny příběhy byly hrozně zvláštní, knihu jsem dokonce odložila a pak se k ní vrátila. Nemůžu říct ani tak ani tak, asi si každý musí udělat názor sám.

dominga
02.04.2020 3 z 5

Príbehy "bláznivých ženských" so zvláštnymi úchylkami a sexuálnymi túžbami. Človek si povie, že je vlastne úplne v poriadku, dokonca možno nudný :D.
Každopádne, každá poviedka bola úplne iná a vyvolávala silné emócie, či už to bol strach, odpor alebo pobavenie.

Denní_čtení
28.03.2020 1 z 5

Ke knize jsem se dostala náhodou v zahraničí, když ještě v ČR chodila po houbách. Nebudu lhát, zaujal mě na první pohled název, který tak povrchně koukal z knihkupectví. Samozřejmě, že vím, že to chci! Prokousáváním stránek jsem ale přišla na to, že to nebylo to, co jsem chtěla, jak kniha slibovala. Povídky jsou přehnané, podivné, plné šokujících situací, divnolidí,... Za mě určitě ne. Nebylo to ono. Jednu hvězdu dávám za některá morální východiska.

Balrog
09.03.2020 5 z 5

Na mě ta povídková knížka zapůsobila jako naprosté intelektuální osvěžení. V hlavě se mi vyrojilo tolik myšlenek, začala jsem si dávat do souvislosti věci, které by mě předtím nenapadly, a znova jsem popřemýšlela nad dávno vyřešenýma situacema, akorát z jiného úhlu pohledu, a to i když můj život ničím nepřipomíná ty podivnosti z knížky. Myslím ale, že to je znak dobré knihy, že v člověku vyvolá zcela nečekané otázky a rozvíří asociace, což tato knížka pro mě rozhodně splnila.

Dadulina
28.02.2020 3 z 5

Trochu zvláštně ujeté...někdy až moc. Ale zase se musí nechat, že na ni jen tak nezapomenu.

čika
14.02.2020 5 z 5

Poviedky sa mi veľmi páčili. Neokázalé, nevšedné vzťahovky, občas s odbočkou do mysteriózna, vychutnala som si všetky.

johnny01
13.02.2020 3 z 5

Upoutávka na knihu byla matoucí - z většiny jde o docela depresivní pohádky, někdy se zdá, že zápletka je málo nosná. Co stojí za to (a co odpovídá popisu i názvu knihy), jsou pouze povídky Milovník koček a Správňák, z toho ta první má absurdní vyústění. Nejlepší tak je Správňák, kde i na malém prostoru je patrná energie a atmosféra, a stál by za zpracování v románu.

adorjas
10.02.2020 4 z 5

Poviedky s cieľom šokovať, poviedky, ktoré od začiatku smerujú k niečomu drsnejšiemu, ktoré viete, že vás budú šokovať, ale napriek tomu do nich idete a čítate ďalej (podobne ako Humbert Humbertove dobrodružstvá s malou Dolores). Niektoré poviedky bavili viac (Vší sílou), niektoré menej (Sardinky), niektoré mali dokonca aj nejakú morálnu pointu (Zrcadlo, kýbl a stará stehenní kost) a pri niektorých si ani za svet nespomeniem, o čom boli (Milovník koček). Poviedky nie sú "líbivé" a to ma nich práve bavilo! Čítalo sa to dobre, aj keď to občas bol riadny hnus (poviedka o pazaritoch v tele Symptom krabičky od sirek).

Nina94
18.01.2020 3 z 5

Některé povídky nebyly špatné, ale u některých jsem si říkala, že je to jak kdyby to bylo psané pro náctileté, náctiletou. Témata špatná nebyla, jen mi nějak nesedělo zpracování. Proto hodnotím, třemi hvězdičkami.

Lu_books
01.12.2019 3 z 5

Hodně zvláštní kniha... Divná. Povídky byly tak jiné, tak "přes čáru", že mě tím překvapily - některé i mile (i když se až bojím použít tohle slovo v souvislosti s takovou knížkou, hah). Každopádně mi žádná z nich neutkvěla tolik, abych hodnotila kladněji, než hodnotím.

Katte192
02.11.2019 5 z 5

Překvapila mě hodně... A hodně mile! Charlie... Mi zůstal pod kůží stejně jako Krabička od sirek. Je úžasné co se dá vytvořit na pár stránkách. Vzrušující, děsivě záhadné a skvěle napsané. Rozhodně doporučuji všem, kdo rádi dumají nad významem slov.

valinka222
25.09.2019 4 z 5

Neotřelé povídky mladé autorky, u kterých se rozhodně nebudete nudit. A nalákat vás musí tahle skvělá a vtipná anotace - Pravda je taková, že kdyby někde v kanceláři žena kousla muže, dalo by se předpokládat, že si to něčím zasloužil...