Císař pro legii

Císař pro legii https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41707/bmid_cisar-pro-legii-eJO-41707.jpg 4 40 3

Videssoský cyklus série

< 2. díl >

Zákeřná kouzla zabila císaře. Armáda Videssosu, zrazena činem jediného muže, v panice utekla před barbarskými vítězi. Avšak v legii, záhadně přemístěné z Galie a Říma do podivného světa Čar a magie, nebylo po panice ani stopy. Tribun Marcus Scaurus vedl své muže, přes hordy nepřátel, aby přeskupil vojsko a připojil se k Thorisinovi Gavrasovi – nyní legitimnímu vládci Videssosu. Ve Videssosu, hlavním městě obléhané říše, právě usedl na trůn Oraias Sphrantzes, který zavinil jejich porážku. Tam, za mohutnými hradbami, které činily město nedobytným v případě obležení, vládl za pomoci zlých kouzel. Zdálo se, že je nemožné svrhnout zrádce z trůnu. Marcus Scaurus se však rozhodne uskutečnit tuto nebezpečnou misi…... celý text

Romány Válečné Fantasy
Vydáno: , Classic
Originální název:

An Emperor for the Legion , 1987


více info...

Přidat komentář

ludek.n
05.08.2020 3 z 5

Tam kde skončila Zbloudilá legie, plynule navazuje druhý díl cyklu s názvem Císař pro legii. Mnoho se nezměnilo. Vyprávění se ubírá pozvolna - a bohužel i tak trochu bez nějakého velkého vzrušení - ke svému cíli, který je na rozdíl od prvního dílu spíše v příslibu, než že by šlo o nějaké završení děje. Druhá kniha Videssoské ságy tak spíše než co jiného připomíná jakýsi překlenovací můstek, na jehož oblouku se toho mnoho nestane, ale pro pochopení všech vazeb a událostí je nezbytný. Turtledove je opět silný v popisu jednotlivých aspektů a detailů ze života ve Videssosu, v celkovém nazírání však zaujme jen málo. Je to takové povídání pro povídání. Spousta slov, o nichž si po celou dobu myslíte, že mají význam, jenže na konci zjistíte, že jsou jen prach a zůstane po nich trpkost nenaplněného očekávání. V případě této knihy je to odnikud nikam, byť profesionálně zvládnuté. Pořád tomu chybí ono pověstné „cosi“, co z četby udělá jízdu na tobogánu, na níž se nezapomíná.

špulo
11.09.2018 4 z 5

Pri tejto knihe som si uvedomil, že na starých Rímanov musím mať náladu. Preto som sa v tejto sérii zatiaľ dostal len po túto knihu.
Tento diel sa mi zdal o jeden povestný chlp lepší ako ten predošlý. Akosi svižnejšie to odsýpalo. Postavy sa viac vyfarbili, dej pekne gradoval. Takže to vidím na 85%. A ostatné diely čakajú, kedy sa mi zas v hlave rozsvieti nápis "ROMA VICTOR!" ;-)))


lampernaqui
21.12.2017 3 z 5

Marcus Scaurus to nemá lehké. Ale on a jeho legie se se vším dokáže rychle vypořádat. I když to někdy není podle jejich představ. Druhý díl ságy, která propojuje historické a fantasy romány. Přišlo mi to trochu slabší než předchozí díl. Ale pořád je to série, která mě baví. Uvidíme, jestli se nějak v dalších dílech dozvíme, jak to bylo s přenesením Římanů do Videssosu a jak to bude s návratem domů.