Vězeň z Bangkoku

Vězeň z Bangkoku https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37249/bmid_vezen-z-bangkoku-ekR-37249.jpg 5 67 13

Podtitul: dvanáct let v pekle bangkockého vězení. Vyprávění australského drogového dealera, který strávil 12 let v nelidských poměrech thajských věznic.

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Oldag
Originální název:

The Damage Done , 1995


více info...

Přidat komentář

maximus13
30.04.2019 5 z 5

Drsné, skutečné, nepředstavitelné. Toto by měla být povinná četba na středních školách a učilištích. Čirá hrůza a děs. Toto je opravdové peklo na zemi. Pokud si chcete přečíst opravdovou literaturu faktu, tak do toho!

Nika_bk
28.04.2019 5 z 5

Čítala som veľa podobných kníh, ale táto je niečim výnimočná. Nejedná sa o pohľad na človeka, ktorý sa snaží ospravedlňovať svoje činy, pre ktoré skončil vo vezení a hľadať všemožné výhovorky alebo vinníkov vzniknutej situácie. Je to v prvom rade svedectvo o tom, aké vedia byť ľudia monštrá ak im dáte moc nad inými ľudskými bytosťami. Je neskutočné čítať, čo a akým spôsobom niektorí dokážu urobiť iným z čistého potešenia, zvedavosti alebo nenávisti. A na konci všetkého toho utrpenia si uvedomíte, že nič nie je dôležitejšie a podstatnejšie ako sloboda.


cepice
02.02.2019 3 z 5

Moc smutný příběh. Autorův styl psaní mě příliš neuchvátil, proto 3*.

Crozz
14.12.2018 4 z 5

Drsný popis, ale celkem rychle popsáno na to, jakou tam byl dobu.

bootflat
10.03.2018 5 z 5

Velmi tvrdá realita, knihu jsem přečetla jedním dechem.

Alzbetta
09.01.2017 5 z 5

Ufff,to bylo něco. S této knížky se budu dlouho vzpamatovávat!!!

Janeee
04.11.2015 5 z 5

Příběh mě úplně pohltil! Výborná kniha, ale dost drsně popisuje dny ve vězení...

PatrikDi
21.02.2015 5 z 5

Každý z nás stárne, jeden rychleji druhý pomaleji. Ale když někdo stráví místo rodinného života 12 let za mřížemi, je to neštěstí pro dotyčného a pohroma pro nejbližší. Životní příběh Warrena Fellowse je ojedinělý, protože si neodpykával trest v rodné Austrálii ale v Thajsku, ve velmi otřesných podmínkách, kde byly na denním pořádku urážky, zbytí a zavraždění vězňů ze strany dozorců, kteří nemilosrdně uplatňují své právo. Nekteří z bachařů se však chovali spravedlivěji a šli na ruku vězňům za úplatek. Fellowse však nebyl žádný andílek, dostal se za mříže kvůli pašování drog, které se nesmí vyvážet z Thajska. Měl však štěstí, protože v roce 1978, kdy na něj a jeho přítele Paula Haywarda dopadla ruka zákona, nebyl popraven, byl odsouzen na třicet let, byl cizinec a tím lepší postavení oproti Thajcům, dostával peníze z domova a po 1/3 odpykaného trestu byl omilostněn. Prošel si věznicemi Bumbud, Lard Yau, Bang Kwangu, např. v Maha Chai byl i s ostatními trestanci načapán dozorcem, který informoval hlavního dozorce Prisita, který jim odměřil trest několik hodin v odpadní jímce, kde byly výkaly, neskutečné muka a dehydrataci z stálého zvracení vytrpěl Fellows. Avšak podobných trestů měl hodně. Nakonec se vrátil do rodné Austrálie, duchem stále ve vězení. Změnil se, trestem v Thajsku promarnil pohřeb svého otce a bratra. Neskutečně silný příběh člověka, který se snaží napravovat svou minulost.

AudreyBook
05.01.2015 5 z 5

Kniha, kterou jsem četla cca před deseti lety (asi v mých 15). Udělala na mě takový dojem, že některé její pasáže si pamatuji doteď. Opravdu silný čtenářský zážitek.

Jerry H
27.12.2014 5 z 5

Docela se divím, co člověk všechno dokáže přežít.

strnecka
05.06.2014 5 z 5

Autorovo líčení jeho pobytu v Thajském vězení je velmi čtivě a detailně napsáno. Po přečtení této knihy se divím, že je někdo vůbec schopen něco takového přežít.Rozhodně doporučuji k přečtení. Já osobně vím, že pokud někam pojedu, rozhodně si dám velký pozor, aby se ke mně ani nějakou náhodou nedostala nějaká droga, za kterou bych se mohla dostat na podobné místo, protože pro mne by to znamenalo konec.

Naisy
03.08.2013 4 z 5

Je to docela zajímavá knížka,je tam až krutě a detailně popsaný pobyt v tamním vězení.Knížku jsem přečetla jedním dechem.Doporučovala bych tuhle knihu všem těm,kteří dostanou stejně hloupý nápad jako autor :)..Ať ví čím to může zkončit

Buranka
17.04.2012

Jelikož opravdu zbožnuji Bangkok tak sem v knihovně sáhla po této knize. Nemohu říct že by byla špatně napsaná nebo tak ale mám jí už asi měsíc a pořád sem na začátku ....přijde že je ze začátku je dost nudná a spíše pro lidi kteří víc cestují a znají to Bangkokské prostředí ...jelikož se tam chvílemi ztrácím ...://

Štítky knihy

vězení, věznice

Autorovy knížky

Warren Fellows
australská, 1953
2000  90%Vězeň z Bangkoku

Kniha Vězeň z Bangkoku je v

Právě čtených2x
Přečtených107x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených8x
Knihotéce75x
Chystám se číst32x
Chci si koupit14x
dalších seznamech1x