Vetřelci

Vetřelci https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/457040/bmid_vetrelci-mA0-457040.jpg 4 47 18

Joel Demetrius se docela těší na přestěhování do velkého domu, kde má žít se svou sestrou Cassie, mámou a jejím nastávajícím Geraldem Wilderem i jeho dvěma syny, Damonem a Timem. Pro Cassie však nejsou Wilderovi nic jiného než obyčejní vetřelci; zatvrzele odmítá mít s nimi cokoli společného. Když se z jejich nového domova vyklube zchátralé panské sídlo, označí ho za barabiznu. Joela dům fascinuje, ale brzy pochopí, že s ním není něco v pořádku. Začnou ho pronásledovat ošklivé noční můry a strašidelné vidiny. Záhadné události se začínají stupňovat a všem čtyřem dětem nakonec nezbude nic jiného, než odhodit nepřátelství a snažit se společnými silami přijít tajemství nového domova na kloub. Otázka totiž je, kdo jsou skuteční vetřelci...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

The Intruders , 2006


více info...

Přidat komentář

Ivan Kučera
24.09.2023 2 z 5

Začal som to čítať s chuťou. Pripomenulo mi to osemdesiatkové „spielbergovské“ horory a detsko-mládežnícke dobrodružstvá nejeden raz práve s hororovým, alebo fantasy nádychom. Postavy sa navzájom doberali a iskrilo to s nimi ako v Kroku za krokom, čo prekvapivo myslím pozitívne. Zarazilo ma, že v knihe je uvedené, že ide o čítanie pre deti od desiatich rokov, ale keď som sa nad tým spätne zamyslel, uvedomil som si, že je to vlastne naozaj neškodný „rodinný“ horor. Faktom každopádne je, že v polovici ma to prestalo baviť a už som išiel len zo zotrvačnosti. Našťastie je to krátke (skôr novela, než masívny román) a má to svižné tempo (autor vie písať ozaj svižné dialógy, dole klobúk), takže to sfúknete na za hodín aj keď vás to nebaví. Na 3* to každopádne nevidím.

Knihomolka506
16.12.2022 5 z 5

" Z doby kamenné "
Vetřelci jsou pro nás ti, kteří se nám z nějakého důvodu nelíbí a nemáme s ním nic společného. Může to být třeba nová rodina od maminčiného přítele. Jako v tomhle příběhu. Cassie se s bráchou Joelem a mámou stěhují do nového domu. Budou tam žít s přítelem mámy a jeho rodinou. Zdá se jim divná a když se starým panstvím začnou rozléhat temne zvuky horor teprve začíná... doporučuji popcorn s sebou!


ChiaraDeLuca
06.02.2022 5 z 5

Horor mého dětství, který si s chutí přečtu i po letech. Příběh krásně ubíhá, má dobré postavy a i když ho znám, stále mi z něj naskakuje husí kůže. Za mě top!

sasa0308
22.05.2020

Tak tuhle knihu si musím přidat na seznam oblíbených knih, protože tohle je jedna velká dokonalost! Všem jí doporučuju. Konec? Úžasný! Ten mě úplně dostal. Sice jsem tušila kdo zabil (no spoilers ;D) a taky se mi ukázalo že jsem tušila dobře. Knihu jsem vzala do ruky a nepustila dokud jsem neměla dočteno. Nevytáhli mě ven ani kamarádi - nikdo. Jak znovu říkám - úžasné!

Alex.rrr
21.05.2020 4 z 5

Naprosto blbá obálka a blbý název pro skvělou duchařinu. Knihu jsem od první stránky neodložila. Dvě rodiny, kde se rodiče rozhodli sestěhovat a tvořit pár. Děti se nemají mezi sebou v lásce, ale strašidelný dům, kam se nastěhují skrývá hrozivé tajemství, které je přiměje spolupracovat. Ač je to spíš kniha pro náctileté, tak mě příběh strašně bavil a spíš mi přišlo, že sleduji film než čtu knihu. Za mě rozhodně super :)

efka.saf
09.11.2017 5 z 5

Skvělá kniha pro mládež, která preferuje tento žánr :). Je napínavá od samého začátku až do konce a i já, ve svém věku, jsem si ji dokonale užila!

Slugterra
26.04.2017 5 z 5

Páni. Ten konec byl Teda něco...
Kniha byla jednoduše fantastický! Četla jsem ji jedním dechem. Skvělý příběh rozhodne doporučuji přečíst...;)

Cryptkeeper
24.04.2017 5 z 5

Konečně zase jeden napínavý děsivý příběh pro ty mladší:) Super zápletka,kniha se čte uplně sama. Jen ten obal knihy je trochu zavádějící;)

Lablynt
21.09.2014 5 z 5

Když jsem viděla obálku, myslela jsem, že tam budou mít nějaké příšery, co je špehují, když hrají badminton :D A popravdě jsem si to myslela i po přečtení anotace... Podle mě si určitě zaslouží 5 hvězd, protože se stále něco dělo, nebyl žádný zdlouhavý začátek... A jelikož jsem srab a knihu jsem četla, když jsem byla doma sama a při bouřce, naháněla mi strach :D

kayu
14.05.2014 5 z 5

Knížku jsem četla když mi bylo devět a tehdy se mi náramně líbila, že jsem si ji zanedlouho přečetla znovu. Teď se trochu bojím si ji znovu přečíst, abych si nezkazila ty dojmy.

SabinaV.
25.12.2013 4 z 5

Někdy už byl asi autor zoufalej, čím by mohl knihu prodloužit, a časté hádky mu přišly jako dobré řešení. Mne to ale docela nudilo, a tak jsem byla ráda, když se Cassie s Damonem konečně usmířila. Jinak skvělá kniha :-).


Proč se to ale sakra jmenuje Vetřelci?

Ell Amaterasu
19.10.2013 1 z 5

Začátek = nuda. Sourozenecké hádky = pouhá nudná vycpávka volného prostoru. Závěr = předvídatelný. Celou dobu jsem tušila to, co oni okatě přehlíželi a (nebo) si to nechtěli přiznat. Chvilkami jsem si říkala - to jsou vážně tak blbí, že to nevidí?
Půjčila jsem si jenom proto, protože mě zaujala obálka a modlitba vzadu.
Jedna hvězda za snahu.

nikinikiniki
19.03.2013 5 z 5

Náhodou, mě se tahle knížka moc líbila a pěkně jsem se u ní bála ;) A taky jsem se bála té básničky: Umřu -li než přijde ráno, vem mě k sobě svatá panno! Úplně si vybavuju, jak jsem do té knížky byla zažraná :D Ale to mi bylo taky cca 12-13 let, teď by to možná bylo jinačí :)

Petrvs
11.10.2012 1 z 5

Ale prosím vás... co může fungovat na plátně jako řemeslně slušná béčková duchařská lekačka, to prostě nefunguje v knize.

Žádnému „horrorfandovi“ bych zrovna tenhle kousek nedoporučil, protože není ani mrazivý, ani děsivý - nejvíc strachu vzbuzuje tajemné a nevyřčené - tady je pár věcí jasných od začátku a pracuje se s tak provařenými klišé, až to bolí. Mezitím se autor pokouší unudit teenagerskými hádkami, které trestuhodně nejsou ani dějotvorné a jen nudí...

Jestli chcete něco pro děti či náctileté, zkuste Podivuhodné příběhy strýce Montaquea, případně Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Nebo ještě mnohem lépe Knihu hřbitova od Neila Gaimana. Tohle nebrat....

evickakyticka
11.05.2012 5 z 5

Čtivé, svižné, napínavé, strašidelné.Skvěle!

Milf
08.05.2012 4 z 5

I já musím souhlasit s předchozím komentářem. Vetřelce lze všemi deseti doporučit vyznavačům strašidelných příběhů, ale v žádném případě dětem.

Pavlarucka
09.02.2012

Naprosto skvělá knížka. Zprve jsem ji nevěřila, ale přesvědčila mě o opaku. Chvilkami jsem se opravdu bála a piznám se neměla jsem po přečtení opravdu hezké sny. Tak samo potvrdila i má maminka a sestra, které si to přečetly hned po mě. Ale jedna věc se mi tam příčí. Pro děti od desíti let? To si děláte srandu.:DD

Horxus
14.01.2012 5 z 5

uplne vyborna knizka, hlavne kvuli tomu zaveru!!!

Autorovy knížky

E. E. Richardson
americká, 1983
2008  81%Vetřelci

Kniha Vetřelci je v

Přečtených66x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených5x
Knihotéce16x
Chystám se číst5x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x